Бумеранг за продане душе

Bumerang za prodane duše

23 decembra 2016

720_rados-bajic-web-t

Piše: Radoš Bajić

Bez ijednog trena predaha – Srbija se iz dana u dan, iz sata u sat, drži u drilu. Kao da neko pušta dim iz Aladinove lampe – tako senzacije, epohalna otkrića veka i fascinantne afere smenjuju jedna drugu. Kad pogledamo šta pišu srpski štampani mediji – treba da budemo Bogu zahvalni što smo uopšte živi. Svedeni na ulogu zamorčeta – taoci smo javnog mnjenja čiji su kreatori i inspiratori srpski političari kojima smo nažalost poverili svoje živote. I što je još strašnije – budućnost svoje dece.

Alarmantno, šokantno, senzacionalno – svaki bogovetni dan bombardovani smo frapantnim otkrićima lešinarenja po nedavnoj kriminogeno-politikantskoj prošlosti, za potrebe i u službi dnevne politike. Vesti o zaverama protiv legalno izabrane vlasti, o izdajama nacionalnih interesa Srbije u koju se svi zapenušeno zaklinju – sustižu jedna drugu. U slučaju kada se neka druga politička opcija ili ličnost pomene kao alternativa sadašnjoj vlasti – uz najteže diskvalifikacije sledi plasiranje najcrnjih prognoza i slutnji zbog kojih treba da strepimo za dane koji dolaze i za elementarno pravo na život smrtnika! Ostaće upamćena vatrena poruka s poslednjih izbora koju je srpskim biračima poslao gospodin Krkobabić, sada ministar ne znam čega u srpskoj vladi, „da će Srbija ostati bez penzija ukoliko ne izabere Vučića i SNS“! Što svakako nije vrhunac mimikrije, političke servilnosti i koalicione lojalnosti na pogrešan način; i drugih primera ima tušta i tma.

Grupa političkih luzera, minornih političkih partija i tzv. pokreta čije celo članstvo može da stane u dva kombija – čvrsto se kao pijavice drže prilepljeni za krvotok vladajućeg SNS-a i sisaju mu krv. Ne iz razloga programske jednoobraznosti i političke principijelnosti – već iz šićarenja, političke egzistencije, privilegija i elementarnog opstanka u stranačkom brlogu Srbije. Pri tome SNS-u, pa i premijeru Vučiću, čine samo štetu i odmažu mu.

Poput recepta za skidanje temperature – ova koaliciona bratija vladajućeg SNS-a ustanovila je softver, pravila delovanja i pravce napada na svakoga ko se usudi da drugačije misli, ili da iskaže diferentni politički stav. Ili da ne daj bože krajnje dobronamerno ukaže na slabosti i kritikuje rad vlade i premijera. Pored permanentnih hvalospeva prvom čoveku vlade, spremljeni atributi za diskvalifikaciju i blaćenje onih koji smatraju da žive u demokratskom društvu u kojem je sloboda govora i mišljenja zagarantovana Ustavom, jesu – „da su to izdajnici, prodane duše i spodobe koji svojoj državi i svom narodu žele zlo“! Na jelovniku najcrnje diskriminacije, blaćenja i obrušavanja na političke neistomišljenike – ovih dana najviše narudžbina ima specijalitet: čerečenje i pljuvanje potencijalnih kandidata opozicije na predsedničkim izborima koji će se dogoditi valjda na proleće.

Orkestrirani gromoglasni napadi na gospodu Sašu Jankovića i Vuka Jeremića, koje poštujem ali na koje ne „otkidam“ – kao bumerang se vraćaju i udaraju pravo u glavu upravo vladajuću partiju i one koji je na taj način brane i zastupaju. Nisam siguran da to zna mutantni seljak i agilni poslanik SNS-a u srpskom parlamentu, neuništivi Marjan Rističević, ali bi ljubimac Mirjane Marković, ortodoksni vitez socijalne pravde i socijalista koji sa Ivicom Dačićem nema ništa zajedničko, gospodin ministar Vulin, tako nešto morao znati. I još mnogi drugi koalicioni partneri i glasnogovornici SNS-a – za koje verujem da će se prepoznati. Koji bi upravo zbog dobrobiti sopstvene politike – morali da denfuju i koliko-toliko učine normalnom svoju retoriku.

Nisam stručnjak za politički marketing, da pravim gvozdene kapije ne znam, u mikročipove se ne razumem, ali sam još uvek pri zdravom razumu – i što je najvažnije, Srbiju poznajem u dušu. Znam kako diše. Pogotovo znam kako gotovo nagonski reaguje običan čovek, građanin i seljak u Srbiji, u mom Trsteniku, Paraćinu, Zaječaru, Užicu. On ne voli nadmenost, oholost i bahatost, i uvek se solidariše s onim ko je predmet napada, na koga je obasuto drvlje i kamenje. Pogotovu ako napad nije ničim izazvan. Čudim se da genijalci kojima je okružen premijer Vučić, eksperti, istraživači i planeri javnog mnjenja, spikeri SNS-a, lideri javne komunikacije i koalicioni partneri – to ne kapiraju…

Zbog toga džabe i dobronamerno savetujem premijera Vučića da im naloži da umuknu! Da njemu, Vladi Srbije i njegovoj političkoj partiji na takav način prestanu da pomažu. Siguran sam da ćemo korist imati svi – a Srbija ponajviše.

(Politika)

KOMENTARI6 komentara

 1. lilit says:

  Gs Radoše, vašu "Babu kako se češlja" nisam pratio, ali vam za ove reči, upućenene Velikom Aleksandru, svaka čast!!!!

 2. Za says:

  Izgleda da se slabo zarađuje od glume, pa se namiče koji dinar od pera sa pljuvačkom, po narudžbi indoktriniranih likova, kojima ne valja ništa šta je srpsko, naročito ljudi.

 3. Gojko says:

  Radoše kao filmskom stvaraocu kapa dole ali bih ovaj tvoj komentar nazvao KURVANJE.Kritkujes kobajagi ali bez zameranja premijeru.Kritikuješ namenski bez opasnosti od posledica.Reci brate srbine stisni muda nije nam kriv vulin rasim ili pups kako to imputiraš u komentaru.Kriv je zna se onaj ko vodi drzavu u ovom slučaju polupismena bulumenta na čelu sa šizofrenim premijerom.e moj radoše.

  • Ko je bolji says:

   Čak da premijer i nije dobar, dok god ga neke sakrivene kreature nazivaju pogrdnim imenima, ja sam na njegovoj strani.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *