ЧЕШКА ВЛАДА ОДГОВОРИЛА: Тежак ударац и понижење Србије!

ČEŠKA VLADA ODGOVORILA: Težak udarac i poniženje Srbije!

14 septembra 2019

Ministarstvo spoljnih poslova Češke saopštilo je da je ta zemlja priznala Kosovo „u potpunosti i nepovratno“ i navelo da se nikada do sada nije desilo da Češka povuče neko priznanje.

Češko ministarstvo je to saopštilo na svom sajtu povodom najave predsednika te zemlje Miloša Zemana da će pokušati da vidi da li je moguće povlačenje priznanja Kosova.Ministarstvo navodi da je Vlada Češke, Rezolucijom br. 635 od 21. maja 2008. godine, priznala Kosovo i pristala na uspostavljanje diplomatskih odnosa.

– Bilo je to de jure priznanje, tj. potpuno i konačno priznanje države u smislu međunarodnog prava. Češka nije opozvala priznanje bilo koje države u svojoj praksi – navodi se u saopštenju.

U saopštenju se podseća na ugovore koje su potpisale dve strane i navodi da „Češka ima jasan interes da održi međunarodne ugovore sa Republikom Kosovo, uključujući obaveze koje proizilaze iz njih za obe strane“.

(Tanjug)

KOMENTARI19 komentara

 1. Pele says:

  Dali je noko mozda nesto drugo ocekivao? Mozda ceski narod i jeste za povlacenja priznanja ali njihovi politicari to svakako nesmeju da urade zbog pritiska zapadnih sila. Svako je najblizi sebi samom, to je politika....

 2. persida says:

  Cesima zabraniti ulaz u Srbiju, svako ko dodje mora biti uhapsen i osudjen na kaznu zatvora od 99 godina.

 3. Kulak says:

  tako to rade ameri

 4. milorad2 says:

  Pa ja stvarno ne znam šta se pale na češku i koji će nam uopšte njihovo povlačenje priznanja, oni će to uraditi u krdu i samo onda kada budu sigurni da ih niko neće naguziti zbog toga.Njihova vlada je inostrana marionetska garnitura kao i u svim državama bivšeg istočnog bloka sem trenutno u madjarskoj.Oborili bi i madjare ali su procenili da im je bolje da istrpe jednu crnu ovcu i oćute zbog privida demokratije i samostalnosti u okviru EU. Čak je moguće da je i madjarska samo scenario, upravo iz razloga, kanalisanja političkog nezadovoljstva.Tehnike vladanja i masovne kontrole su do te mere usavršene i primenjene na zapadu da o nekoj ličnoj ili političkoj slobodi više ne može da se razgovara, to ne postoji, postoji samo veliki brat.Zato od češke vlade ne može ništa ni da se očekuje niti ima smisla lobirati tamo,oni ni po koju cenu neće da talasaju, jer im je to i posao a oni koji i misle drugačije, to NE SMEJU da kažu.Vrlo poznata situacija, zar ne?A pljuvali su ruse :)CCC

  • Velika Metla says:

   Upravo tako. Kada bi još jedna,makar i Češka,povukla priznanje naci-amerikenjci bi pokušali da je satru. Ne bi birali sredstva.

   • Željko says:

    Komentar objektivan,znalački i na mjestu!

  • Goran Swe says:

   Potpuno tačno i realno. Zbog privida demokratije će izdržati i vremešnog Zemana pa će i tu polarizaciju savladati. Svi su u kandžama jednih te istih i prema Slovenskim narodima su pristupi temeljni i razrađivani stotinama godina a usavršeni u moderno doba. Ide se lagano ka razrešenju po prirodi stvari i jednom će stisak i da pukne.

 5. deda mraz says:

  Sa ovakvim naslovima samo profitiraju nasi americki lizoguzci i cilj im da omalovaze sta je predsednik ceske i premijer vlade rekao jer po ovome svu vlast u Ceskoji ima neki americki lizoguzac iz ministarstva inostranih poslova i on sve odlucuje i zalosna je ova demokratija u istocnoj evropi, a celu evropu je americki sljam zagadio i mala je razlika izmrdju Srbije i istocne evrope jer ovde i tamo americki sljam sa laznim dolarima bez pokrica vlada a to mora glupi narod platiti.

 6. Milan says:

  Ovo je odgovor Ministarstva spoljnih poslova Češke, a ne vlade Češke. U vezi povlačenja priznanja Kosova, predsednik Češke Miloš Zeman govorio je o sastanku-savetovanju s premijerom i predsednicima oba doma parlamenta, šefom diplomatije i ministrom policije koji će biti održan ZA MESEC DANA. Rekao je takođe da se između njih ne podudaraju stavovi, a po tome smo odmah znali da eventualno češko povlačenje priznanja je veoma upitno.

  • Milan says:

   Ali nešto mogu. interesu svoje bezbednosti Češka bi mogla da se drži stava da Kosovo ne bude primljeno u Interpol.

   • Milan says:

    U interesu svoje bezbednosti...

   • ralence says:

    Za uzvrat Česi mogu da nam prodaju/poklone neko od njihovog naoružanja koje se proizvodi u vojnim postrojenjima čuvene Škode i izvine Vučiću koga EU vodi kao Vola oko Stola.

 7. Za Srbiju says:

  Objavite taj "jasan interes" da razgovaramo bez rukavica.

 8. LUžičan says:

  Očekivati od marioneta da igraju mimo povlačenja končića i šaputanja suflera- znači da se uopšte ne razumete u pozorišni repertoar ove tužne eu-predstave.U glavnim ulogama igraju "Korisne budale" koje misle da će izdržati do promene repertoara. Ali neće.

 9. Borko says:

  Kada se promeni ta vlada na sledećim izborima promeniće se i ta rezolucija de jure!

 10. Djoka Brica says:

  Znao sam da od toga nema nista.

 11. Beli Orao says:

  Ne osuđujte ovu izjavu ministarstva Češke , Zeman ima dobre namjere ali ne odlučuje drugi vuku konce tj Ameri !!!

 12. teoretičar says:

  Zeman je starac i invalid ali ipak im je digao šećer do nepodnošljivog. Njemu više ni pod prozor ne mogu da pljunu iako ih pogađa očigledno mišljenje dobrog dela država koje su priznale tamo neku državu bez države. Svi gore su već rekli sve što treba. Bilo mi zadovoljstvo pročitati sve komentare. Specijalno komentare milorada2, Milana a najnajnaj je komentar Velike Metle. (A i moj je naj ako ništa drugo ono samo zato jer vas nisam predavio)

 13. Doktor NS says:

  Polako. Česi ne misle tako već su ih američki zlotvori prisili na to. Ali ima onih koji rade i za nas . Uskoro će se promeniti mišljenje Češke, koja nam je uvek bila prijatelj.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *