ЧУВЕНИ ПИЛОТ ШОКИРАО НАТО ПИЛОТЕ: „Не саветујем никоме да осети снагу руског Су-57 на својој кожи!“

ЧУВЕНИ ПИЛОТ ШОКИРАО НАТО ПИЛОТЕ: „Не саветујем никоме да осети снагу руског Су-57 на својој кожи!“

26 августа 2019

Ловац Су-57 је понос руских ваздухопловних снага, не постоји ништа слично у свету, каже пилот награђен за храброст Јуриј Вашчук у интервјуу недељнику „Звезда“.

„Поред минималне видљивости за радаре на свим таласним дужинама, авион има супермобилност и способност избегавања непријатељских напада суперсоничним брзинама. Поред тога, летелица може да испуњава супериорне мисије уништавања циљева на земљи и на воденој површини“, рекао је Вашчук.Пилот је додао да се морају узети у обзир и квалитети руских пилота, посебно њихова храброст и мајсторство.

„Ако су наши пилоти успели да изврше истинска чуда херојства на авионима током последњег рата, замислите шта би могли да ураде у овом модерном авиону! Не саветујем никога да осети снагу руског Су-57 на својој кожи!“, нагласио је.

Вашчук је такође напоменуо да се наставља рад на повећању борбених способности новог руског борбеног авиона.

Су-57 је борбени авион пете генерације који је први лет обавио 2010. Летелице се издвајају својим напредним маневарским способностима, летењем надзвучном брзином и слабом видљивошћу за радаре.

Руски председник Владимир Путин објавио је да очекује да ће Русија имати 76 борбених авиона пете генерације пре 2028. године.

KOMENTARI2 коментара

    • Deda says:

      Кад већ причаш о утеривању "прду брду" јер ко зна коме ће да "улети".

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u