ЧУВЕНИ ПИЛОТ ШОКИРАО НАТО ПИЛОТЕ: „Не саветујем никоме да осети снагу руског Су-57 на својој кожи!“

ČUVENI PILOT ŠOKIRAO NATO PILOTE: „Ne savetujem nikome da oseti snagu ruskog Su-57 na svojoj koži!“

26 avgusta 2019

Lovac Su-57 je ponos ruskih vazduhoplovnih snaga, ne postoji ništa slično u svetu, kaže pilot nagrađen za hrabrost Jurij Vaščuk u intervjuu nedeljniku „Zvezda“.

„Pored minimalne vidljivosti za radare na svim talasnim dužinama, avion ima supermobilnost i sposobnost izbegavanja neprijateljskih napada supersoničnim brzinama. Pored toga, letelica može da ispunjava superiorne misije uništavanja ciljeva na zemlji i na vodenoj površini“, rekao je Vaščuk.Pilot je dodao da se moraju uzeti u obzir i kvaliteti ruskih pilota, posebno njihova hrabrost i majstorstvo.

„Ako su naši piloti uspeli da izvrše istinska čuda herojstva na avionima tokom poslednjeg rata, zamislite šta bi mogli da urade u ovom modernom avionu! Ne savetujem nikoga da oseti snagu ruskog Su-57 na svojoj koži!“, naglasio je.

Vaščuk je takođe napomenuo da se nastavlja rad na povećanju borbenih sposobnosti novog ruskog borbenog aviona.

Su-57 je borbeni avion pete generacije koji je prvi let obavio 2010. Letelice se izdvajaju svojim naprednim manevarskim sposobnostima, letenjem nadzvučnom brzinom i slabom vidljivošću za radare.

Ruski predsednik Vladimir Putin objavio je da očekuje da će Rusija imati 76 borbenih aviona pete generacije pre 2028. godine.

KOMENTARI2 komentara

  1. Srbin says:

    Napred Rusi, uterajte im ga.

    • Deda says:

      Kad već pričaš o uterivanju "prdu brdu" jer ko zna kome će da "uleti".

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *