Цвеће за славну претходницу

Цвеће за славну претходницу

24 априла 2017

ДОБИТНИЦА Награде „Жанка Стокић“, првакиња Драме националног театра Олга Одановић, јуче је на Топчидерском гробљу положила цвеће и упалила свећу на гробу глумице чије име угледно признање носи, Жанке Стокић.

Као и претходних четрнаест година, уочи свечаности у Народном позоришту, последње почивалиште прослављене уметнице обишли су и они који награду додељују: Дејан Савић, управник националног театра, и представници „Вечерњих новости“, а данас ће им се у подне на Великој сцени придружити и представници Града Пожаревца.

Награда „Жанка Стокић“ установљена је на иницијативу глумице 20. века Мире Ступице (која је била и доживотни председник жирија), а претходне добитнице су Светлана Бојковић, Милена Дравић, Радмила Живковић, Ђурђија Цветић, Ружица Сокић, Јелисавета Саблић, Гордана Ђурђевић Димић, Дара Џокић, Мирјана Карановић, Љиљана Благојевић, Љиљана Стјепановић, Мира Бањац, Анита Манчић и Јасна Ђуричић.

Ово признање, установљено 2003. године, додељује се „личности која је обележила позоришни и филмски живот Србије својом стваралачком зрелошћу и богатством глумачког израза“. Између дванаест кандидаткиња, жири (председник Светлана Бојковић и чланови Дејан Савић, управник Народног позоришта, Ратко Дмитровић, генерални директор и главни уредник Компаније „Новости“, редитељ Славенко Салетовић и прошлогодишња добитница Јасна Ђуричић) одлучио је већином гласова.

KOMENTARIОставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u