Да ли је Арафат отрован?

Да ли је Арафат отрован?

2 септембра 2015

sv-arafat_620x0Француско тужилаштво закључило је истрагу смрти палестинског лидера Јасера Арафата без подизања оптужнице, саопштило је данас Тужилаштво у Нантеру код Париза.

„На крају истраге није доказано да је Арафат убијен тровањем полонијумом 210“, пренела је агенција АФП подсећајући да је Арафат преминуо у 75. години у новембру 2004. године у војној болници „Перси“ у близини Париза, где је примљен због болова у стомаку.

Његова удовица Суха тврдила је да је он отрован, највероватније високо радиоактивним полонијумом, али су истражитељи закључили да нема доказа да је било ко био умешан у покушај да му одузме живот.

Центар у Лозани у Швајцарској испитао је својевремено биолошке узорке из Арафатових ствари које су предате после смрти његовој удовици, а у њима је наводно пронађен „абнормалан ниво полонијума“, али су француски тужитељи оценили да су ти узорци „еколошке природе“ и да то не значи да је отрован.

Адвокати Арафатове удовице оптужили су француске истражитеље да су прерано прекинули истрагу и затражили додатну експертизу.

KOMENTARIЈедан коментар

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u