Да ли је Арафат отрован?

Da li je Arafat otrovan?

2 septembra 2015

sv-arafat_620x0Francusko tužilaštvo zaključilo je istragu smrti palestinskog lidera Jasera Arafata bez podizanja optužnice, saopštilo je danas Tužilaštvo u Nanteru kod Pariza.

„Na kraju istrage nije dokazano da je Arafat ubijen trovanjem polonijumom 210“, prenela je agencija AFP podsećajući da je Arafat preminuo u 75. godini u novembru 2004. godine u vojnoj bolnici „Persi“ u blizini Pariza, gde je primljen zbog bolova u stomaku.

Njegova udovica Suha tvrdila je da je on otrovan, najverovatnije visoko radioaktivnim polonijumom, ali su istražitelji zaključili da nema dokaza da je bilo ko bio umešan u pokušaj da mu oduzme život.

Centar u Lozani u Švajcarskoj ispitao je svojevremeno biološke uzorke iz Arafatovih stvari koje su predate posle smrti njegovoj udovici, a u njima je navodno pronađen „abnormalan nivo polonijuma“, ali su francuski tužitelji ocenili da su ti uzorci „ekološke prirode“ i da to ne znači da je otrovan.

Advokati Arafatove udovice optužili su francuske istražitelje da su prerano prekinuli istragu i zatražili dodatnu ekspertizu.

KOMENTARIJedan komentar

  1. Sale says:

    Umro pas od SIDE...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *