DA LI ŽELE DA UNIŠTE DOKAZE: Vojska Ukrajine granatira i steže obruč oko mesta pada MH17

DA LI ŽELE DA UNIŠTE DOKAZE: Vojska Ukrajine granatira i steže obruč oko mesta pada MH17

28 jula 2014

UkraineUkrajinska vojska preuzela kontrolu nad delom područja na istoku zemlje nad kojim je oboren avion „Malezija erlajnsa“, objavile su danas proruske snage.

„Ukrajinci su preuzeli kontrolu nad jednim delom područja pada aviona“, izjavio je prvi zamenik premijera samoproglašene Donjecke Narodne Republike Vladimir Antjufejev, a prenela je agencija AFP.

Ukrajinske i proruske snage danas vode žestoke borbe oko nekoliko gradova na području gde se 17. jula srušio malezijski putnički avion na letu iz Amsterdama za Kuala Lumpur.

Snage zvaničnog Kijeva „su ušle“ u gradove Šahtarsk i Torez i „u toku su borbe za potpuno oslobodjenje“ gradova Pervomajsk i Snižne, navela je pres služba vojne operacije protiv proruskih snaga.

Ukrajinske snage su saopštile i da pokušavaju da zauzmu selo koje se, kako tvrdi zvanični Kijev, nalazi veoma blizu mesta sa kojeg je lansirana raketa zemlja-vazduh koja je oborila avion „Malezija erlajnsa“.

Međunarodni policijski tim, drugi dan zaredom, nije mogao da pristupi mestu na kome se srušio malezijski avion zbog sukoba koji se vode u obližnjem gradu.

Tim australijskih i holandskih policajaca i stručnjaka za sudsku medicinu zaustavio se danas u Šahtarsku, gradu koji je od mesta na kome se boing 777 srušio udaljen oko 30 kilometara.

Iz pravca Šahtarska mogli su se čuti neprekidni zvuci granata, a stanovnici su bežali automobilima odatle.

Reporteri agencije AP su videli kako su visoki stambeni blok pogodile najmanje dve artiljerijske granate.

Policijski tim ima zadatak da obezbedi oblast koja se nalazi pod kontrolom prorusih snaga da bi mogla početi istraga.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *