ДАЧИЋ ОДБРУСИО АМЕРИКАНЦИМА: Ми да окренемо леђа Русији, а ви и даље подржавате Косово?!

ДАЧИЋ ОДБРУСИО АМЕРИКАНЦИМА: Ми да окренемо леђа Русији, а ви и даље подржавате Косово?!

28 октобра 2017

Министар иностраних послова Ивица Дачић рекао је вечерас, коментаришући изјаву америчког званичника Брајана Хојта Јиа да се не може седети на две столице, да Србија треба води рачуна искључиво о сопственим интересима, као што то раде и други.

– Сигурно да нису САД више заинтересоване за Косово него Србија. Како да окренемо леђа Русији? Не траже од нас да окренемо леђа Русији, него да водимо антируску политику. Ми треба да водимо такву политику, а ко ће онда да заступа наше ставове везано за Косово и Метохију? Од нас се тражи да извршимо самоубиство, да не би било политичког убиства – каже Дачић.

Сматра и да је Хојт Ји, што му је и лично рекао, превише гледао научно-фантастичне филмове и „Рат светова“ Орсона Велса.

Данас се све гледа кроз однос Русије и САД, а та констатација није тачна и Србија нема потребе да се изјашњава да ли седи на столици на којој пише Русија илИ ЕУ, каже Дачић.

– Ми треба да седимо на столици на којој пише Србија и треба да водимо рачуна само о свом интересу, као што свака земља води – рекао је он.

– Нема никакве дилеме бар што се мене тиче, а убеђен сам и да је то став председника Вучића – да ми гледамо наша посла. Када се слонови туку настрада трава. Ми треба да водимо рачуна о себи – поручује Дачић.

Изразио је уверење да ће Америка и Русија ићи у правцу помирења, а да је наше да сачувамо интересе Србије.

– Ми у овом тренутку имамо јасну позицију да идемо у ЕУ, али штитимо наше интересе. Није у интересу Србије да иде у ЕУ ако тиме неће одбранити државне и националне интересе – сматра Дачић.

Није, међутим, наш интерес ни да водимо политику против ЕУ, већ да тражимо да поступно усаглашавамо нашу спољну политику са политиком Уније, додао је шеф дипломатије. САД, како је подвукао, није чланица ЕУ, а и када питате у Бриселу за Америку не кажу добре ствари, као ни они у Вашингтону о Унији.

Дачић је рекао да га запрепастила бахатост и смелост да неко усред Београда дође и каже тако нешто.

– Ми се не изјашњавамо о томе какву ће политику водити САД. Најгоре од свега тога је да то није став САД, већ једног одељења у Стејт департменту. Тај став треба да имамо у виду – рекао је Дачић, додајући да Србији није циљ да нарушава односе са САД.

– Хоћете да окренемо леђа Русији, а ви да даље подржавате независност КиМ. На кога да се ослањамо? Дођите онда и реците: „Ви Срби морате да водите антисрспку политику и признате Косово, не антируску“. Не знам ко ће то у Србији да прихвати. Можда има и таквих, али сам сигуран да не могу да прођу на изборима – уверен је Дачић.

Сматра и да западне државе неће променити мишљење о Косову, нити поменити историју коју су кројили.

KOMENTARI3 коментара

  1. joko says:

    Tako je ,I to je pravi odgovor,samo ga se treba dtzati kao jedinog pravog putokaza.Nema korekcije.

  2. Gagi says:

    Zamislite, odbrusio. Dragi ministre,u celokupnoj istoriji Srpskog roda,postojao je samo jedan jedini nacin da se oslobodimo neprijatelja, a to je: da se neprijatelj izjuri sa nase teritorije.Nema "dobrog" neprijatelja u kuci. Zar Vam nisu primeri Car Lazar, Karadjordje, Milos, zar je potrebno neko novo znanje i nauka kako to ide. Zar im nismo dali najbolje iz naseg roda, da im mrak pretvori u svetlost, sta je vise potrebno satani da bude sita. Ne, postovani i dragi ministre,prvo moras da sredis stvar u svojoj kuci, danas najbolje u nasoj drzavi zive ljudi koji su protiv iste.Danas u nasoj Srbiji nema jakih poljoprivrednih domacinstava koji su okosnica svake drzave, hrana je osnov svake krize. Verovatno ce dragi ministre, jednog dana kada dodje zlo, danasnji uvoznici koji zgrcu milione biti na polzi narodu i drzave, jer su i do sada bili veliki patrioti hraneci "svoj" narod svakakvim otpadom. Dragi moj ministre, pevaj ti i dalje, kada se peva - dobro je. A mi, obican narod, snacicemo se vec sa okupatorima kako smo uvek u istoriji to i radili. Oslobodicemo Vas opet da bi i dalje mogli da vladate.

  3. Beli Orao says:

    Питам се што га је Вучић примио,тог мајмуна ,он није у официјелниј функцији а и ово што ради није ни Тррампов налог ??? А што се тиче оног жуће амбасадора ни њега нетреба Вучић да прима ,нема обавезу !!! Зашто то чини , вјероватно сарађује то би могло да објасни све ово а и његово ћутање!!!!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u