ДАЧИЋ ОТКРИО: Србија спрема нешто, нека Албанци размишљају!

ДАЧИЋ ОТКРИО: Србија спрема нешто, нека Албанци размишљају!

19 јануара 2019

(foto: Youtube printscreen)

У понедељак ће представник једне државе саопштити у Београду да та земља повлачи признање Косова, каже шеф српске дипломатије Ивица Дачић, који није желео да потврди информацију да је у питању Република Палау. „Рекао сам да ћу у понедељак обзнанити, нећу пре времена, али уверен сам да ће 13. земља повући признање“, рекао је министар.

Министар спољних послова Србије није хтео ни да потврди ни да демантује да ће Република Палау повући признање Косова, што је јуче објавио приштински лист Клан Косова.„Имамо занимљиву појаву, да косовски медији сами објављују и најављују ко ће повући признање, што се коси с тим да су говорили да лажемо. Министарство спољних послова тзв. Косова је то демантовало, што није сметало Пацолију да јуче пошаље писмо председнику Палауа, у ком изражава чуђење што ће се то десити“, рекао је Ивица Дачић гостујући у Дневнику РТС-а.

Дачић је рекао да ће у понедељак званично саопштити која земља повлачи признање и да ће представник те земље доћи сам у Београд и представити ноту.

„Рекао сам да ћу у понедељак обзнанити, нећу пре времена, али уверен сам да ће 13. земља повући признање. Нека у Приштини још размишљају, није само Палау, биће их још“, поручио је Дачић.

Шеф српске дипломатије је рекао да су руски председник и министар спољних послова током разговора у Београду показали да високо цене рад Србије на повлачењу признања Косова.

„Лавров је изненађен тим колико смо земаља привукли на нашу страну и да је то велики политички успех“, истакао је Дачић.

(Спутњик)

KOMENTARI3 коментара

 1. Miraš says:

  Palau je 13-ta država koja je povukla priznanje. Sada ima 99 država članica UN koje su priznale nezavisnost Kosova od ukupno 195. Kosovo nisu priznale 94 države, a dve države Oman i Centralnoafrička Republika su sa neodređenim stavom. Pored toga Kosovo su priznale i tri države koje zasad imaju status nepriznatih država a to su: Republika Kina (Tajvan), Kukova Ostrva (zasad pripada Novom Zelandu) i Nijue (Polinezija, isto zasad pripada Novom Zelandu). Dobro bi bilo da bude bar 10 povlačenja u ovoj godini. Ako ne bude suprotnih iznenadjenja, time bi smanjili ukupan broj priznanja na 90, a to je sigurno manje od 50% od ukupnog broja (195) priznatih država sveta. Npr. separatistički nastrojena Katalonija (Španija) čestitala je kosovskom parlamentu na otcepljenju još 2008 godine.

 2. Budi Bog s nama says:

  Ja, čak će i Zambezi povući priznanje, nedostaju Masaji i Aboridžini, visokokotirane plemenske poglavice i slični.

  • Milan says:

   Zambija (u njoj teče reka Zambezi) nije ni priznala nezavisnost Kosova, bar ne dosad.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u