ДАЧИЋ ОТКРИО: Србија спрема нешто, нека Албанци размишљају!

DAČIĆ OTKRIO: Srbija sprema nešto, neka Albanci razmišljaju!

19 januara 2019

(foto: Youtube printscreen)

U ponedeljak će predstavnik jedne države saopštiti u Beogradu da ta zemlja povlači priznanje Kosova, kaže šef srpske diplomatije Ivica Dačić, koji nije želeo da potvrdi informaciju da je u pitanju Republika Palau. „Rekao sam da ću u ponedeljak obznaniti, neću pre vremena, ali uveren sam da će 13. zemlja povući priznanje“, rekao je ministar.

Ministar spoljnih poslova Srbije nije hteo ni da potvrdi ni da demantuje da će Republika Palau povući priznanje Kosova, što je juče objavio prištinski list Klan Kosova.„Imamo zanimljivu pojavu, da kosovski mediji sami objavljuju i najavljuju ko će povući priznanje, što se kosi s tim da su govorili da lažemo. Ministarstvo spoljnih poslova tzv. Kosova je to demantovalo, što nije smetalo Pacoliju da juče pošalje pismo predsedniku Palaua, u kom izražava čuđenje što će se to desiti“, rekao je Ivica Dačić gostujući u Dnevniku RTS-a.

Dačić je rekao da će u ponedeljak zvanično saopštiti koja zemlja povlači priznanje i da će predstavnik te zemlje doći sam u Beograd i predstaviti notu.

„Rekao sam da ću u ponedeljak obznaniti, neću pre vremena, ali uveren sam da će 13. zemlja povući priznanje. Neka u Prištini još razmišljaju, nije samo Palau, biće ih još“, poručio je Dačić.

Šef srpske diplomatije je rekao da su ruski predsednik i ministar spoljnih poslova tokom razgovora u Beogradu pokazali da visoko cene rad Srbije na povlačenju priznanja Kosova.

„Lavrov je iznenađen tim koliko smo zemalja privukli na našu stranu i da je to veliki politički uspeh“, istakao je Dačić.

(Sputnjik)

KOMENTARI3 komentara

 1. Miraš says:

  Palau je 13-ta država koja je povukla priznanje. Sada ima 99 država članica UN koje su priznale nezavisnost Kosova od ukupno 195. Kosovo nisu priznale 94 države, a dve države Oman i Centralnoafrička Republika su sa neodređenim stavom. Pored toga Kosovo su priznale i tri države koje zasad imaju status nepriznatih država a to su: Republika Kina (Tajvan), Kukova Ostrva (zasad pripada Novom Zelandu) i Nijue (Polinezija, isto zasad pripada Novom Zelandu). Dobro bi bilo da bude bar 10 povlačenja u ovoj godini. Ako ne bude suprotnih iznenadjenja, time bi smanjili ukupan broj priznanja na 90, a to je sigurno manje od 50% od ukupnog broja (195) priznatih država sveta. Npr. separatistički nastrojena Katalonija (Španija) čestitala je kosovskom parlamentu na otcepljenju još 2008 godine.

 2. Budi Bog s nama says:

  Ja, čak će i Zambezi povući priznanje, nedostaju Masaji i Aboridžini, visokokotirane plemenske poglavice i slični.

  • Milan says:

   Zambija (u njoj teče reka Zambezi) nije ni priznala nezavisnost Kosova, bar ne dosad.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *