ДАЧИЋ ПРИГРЛИО СЛОБОДАНА МИЛОШЕВИЋА!

ДАЧИЋ ПРИГРЛИО СЛОБОДАНА МИЛОШЕВИЋА!

24 августа 2016

Slobodan Turlakov 345

Пише: Слободан Турлаков

На неколико дана пре но што је пуштен глас из Хага, да Милошевић , који је, до скора, на Западу пропагиран  за највећег политичког демона  нашег доба, и као такав – ратни злочинац у Босни,  заправо – невин човек,  ми смо се обратили писмом  Милораду Вучелићу, уреднику „Печата“, с молбом ,  да, с обзиром на дугогодишње познаство Дачића, као човека, који не зна за било каква ограничења, кад је власт у питању, обзнани  његово право лице и наличје, онога који је успео, да разним марифетлуцима, истисне њега, Вучелића, из СПС-а, иако је Милошевић у Хагу дао налог управо Вучелићу да Дачића  одстрани из странке!

Као нови апсолутни шеф СПС –а,  овај се тако и толико осилио, да је странци, која је још увек располагала са познатим и признатим кадром, упутио једно овакво „отрежњење“ –

„Да није било мене, СПС би данас био на ђубришту“!

Таквом  „искреношћу“, врло брзо је окупио око себе „нове снаге“, којима је говорио „СПС мора да се запита  које су то црвене  идеолошке тврђаве  које бранимо,  а које напуштамо и зашто нам је потребна  реформска партија“.

Дакле, свођење СПС на обичну грађанску странку, што се сматрало међу комунистима и социјалистима највећом издајом партијских начела..

Јер, по њему, „СПС не може живети и даље у прошлости, коју смо променили  гласањем  за капитализам,  па самим тим не можемо, у условима социјалне кризе да ширимо  институције  социјалне правде! Не треба водити нереалну политику. Социјалистичким идејама не можемо ни у капитализам, ни у ЕУ!“

За њим је, као и обично потрчала, др Ђукић-Дејановић изјавом „Ми морамо да схватимо  да је наступио (!) капитализам и да се партија  мора трансформирати“.

Но, овим констатацијама, није нам била намера да пратимо „трансформације“ СПС, које се, наравно, никада неће довршити, пошто ће се, на челу с Дачићем, непрестано мењати, већ према томе којој ће странци на власти, прићи и ући са њом у коалицију. Ђукићевој, како је изјавила, не би сметао ни ЛПД у заједничкој влади!

Међутим, претпрошле године, из Шпаније је дошао извесни пословни човек, Алексић, који је код Оливере на ТВ „Палми плус“ рекао, како је долазећи овамо, свратио у Нирнберг, где је посетио тамошњи музеј, у ком је видео велику слику Слободана Милошевића., наводно, као новог Хитлера.

Дачић је тада био председник Владе и близу је памети помислити да је била његова обавеза да од Немаца тражи, да се та слика повуче, што он не само да није тражио, већ је обећао свим овдашњим члановима СПС-а који чувају Милошевићеву слику, да ће летети из странке!

Милошевић је и њему и Вучићу сметао да буду ближи Европи, по чијем  диктату раде и владају.

Ових дана слављена је двадесешестогодишњица од оснивања СПСа- ( у ствари,  преименовања од СКС-а)  кад је Дачић указао на  заслуге СПС-а, тј. на Републику Српску и на Резолуцију 1244, не помињући Милошевићев допринос за та два резултата, а приписујући то СПС као целини, дакле, – себи!

Нико се није побунио, чак ни Мрка који је држао Милошевићеву слику у свом кабинету и одлазио на његов гроб, што Дачић није никад учинио, а није био ни н на његовом погребу,  Милошевићу, који га је буквално створио.

А ко зна, можда ће сада, у новим условима, и отићи!

Заједно са др Ђукић – Дејановић, што би за њу била велика част.

Наравно, и сам г. Вучелић, види оно што се из дана у дан види и чита, како се Дачић на најбеднији начин умиљава Вучићу како би опстао у Влади, као што је чинио и Коштуниици и Тадићу. Он је човек свих влада, а сад преко Палме, машта о председништву Републике!!! Једном речи, човек  који не зна шта је то –  карактер.

Сад кад је обезбедио учешће у „новој влади“ почео је да даје оштре изјаве на рачун Хрватске, које је, међутим, Вучић 23. авг. забранио, јер „Србија  хоће најбоље односе  и са онима који су хтели да нас нема.“

Међутим, када је ових дана  процурела вест о невиности Милошевића,  међу првима се огласио Дачић, са јасном намером да ту „рехабилитацију“ искористи за свој пласман, што је увек у свакој ситуацији чинио, па је сад бестидно пригрлио Милошевића, прозивајући Европу што о њој ћути. „Али ако Запад ћути, не сме и Србија“… и као врхунац, „Слоба није злочинац! Он је херој! Борац за српске интересе!“ Чак му треба подићи споменик!

На крају смо поменули  г. Вучелићу да би био ред да, о  Дачићу и Милошевићевој слици у Нирнбергу,  у свом „Печату“, каже  очекујућу оцену, којом би средио тог дебелог патосарца, предлажећи му да нађе неког тамошњег дописника који би сликао Милошевићев „портрет“  у Нирнбергу, како би га објавио у „Печату“, са целим „амбијентом“.

Али и да јавно приупита Дачића, а преко њега и остале у СПС-у. Да ли су било кад помислили да је тај „немачки гест“ неодржив и срамотан не само по странку, већ и за цео српски народ.

Уосталом, нека се приупитају још и да ли би било који хрватски премијер опростио Немцима да су поставили слику Поглавника у Нирнбергу, иза кога стоји Јасеновац, Јадовно, Глина… са стотинама хиљада побијених недужних Срба, Јевреја и Рома?

Сигурно да не би, јер Хрвати се ником не удварају, они стоје на јасним и чврстим националним позицијама.

П.С. Крај толиких неодрживих Председникових изјава, поменимо и ову последњу: како би споменик Слободану Милошевићу – требало да обједини Србе!?

KOMENTARIОставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u