ДЕМОНСТРАНТУ У СИЈЕТЛУ прогласили „Аутономну зону“ – Трамп прети да ће лично завести ред

ДЕМОНСТРАНТУ У СИЈЕТЛУ прогласили „Аутономну зону“ – Трамп прети да ће лично завести ред

12 јуна 2020

ДОНЛАД Трумп запретио је да ће повратити контролу над Сијетлом ако то не учине његова градоначелница Џени Деркан и гувернер државе Вашингтон Џеј Инслеј.

„Левичарском радикалном гувернеру Џеју Инслеју и градоначелници Сијетла се подсмевају. Нека заведу ред у Сијетлу. Ако то не учине, онда ћу ја то учинити. Ово није игра. Тамошњи страшни анархисти морају бити одмах заустављени. Зато нека (њих двоје) пожуре!“ – написао је Трамп на својој Твитер страници.Након вишедневних сукоба испред полицијске управе у Сијетлу, полицајци су се под притиском демонстраната повукли, а убрзо уклонили и заштитну ограду.

Након тога су демонстранти, које амерички председник назива анархистима, ушли у зграду полиције и прогласили је – заједно са ширим простором око ње – „Аутономном зоном Капитол Хила“.

Зоном у којој је полиција забрањена, а храна бесплатна.

Демонстранти су затражили да се смањи финансирање полиције или да буде расформирана.

Посебан је захтев: САД одмах да почну искорењивање расизма.

Трамп је претходно објавио да су Сијетл заузели „унутрашњи терористи“.

Градоначелница Деркан му је тим поводом посаветовала да се „врати у бункер“. Чак је цинично додала: „То је највише што можете да учините за безбедност Сједињених Држава“.

KOMENTARI4 коментара

  1. КромпироваЗлатица says:

    Месна заједница Горње Коритнице признаје Аутономну зону Капитол Хила а америки уводи санкције тиме што забрањује извоз својих корита и блокира банкарске рачуне члановима конгреса које исти имају у испостави Банке Горња Коритница у филијали у Доњој Коритници.

  2. petrovgrad says:

    Свако има своје Шиптаре.

  3. Косовац says:

    Није то „Аутономна зона“ – то је „Аутономна покрајина“. Неко би се сетио па то назвао Божијом правдом, али није то тачно. То је Сорошоидна правда. ……….Испада да је оно намештање у Украјини и по целом свету била само вежба Џоа Бајдена – за ово што засада успешно ради по „његовој“ Америци. Чујеш, бесплатни сендвичи, а у сваки сендвич новчаница од 20 долара. Толика им је дневница. А ми наше ботове исмевамо на правди Бога. ……………Када је ЈБТ дошао на власт 1945. онда је он Косово назвао „Аутоноимна Зона Косово и Метохија“. Данас видимо да му се посрећило, па ето његове газде увелико употребљавају његово ауторско право, чак и на „својој“ територији. По томе се види да је ЈБТ велика интелектуална громада, попут крадљивца српског језика Ноама Чомског данас.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u