ЂАКОН НЕНАД ИЛИЋ тврди да постоје скривене поруке у ВУЧИЋЕВИМ предизборним спотовима! | INTERMAGAZIN

ĐAKON NENAD ILIĆ tvrdi da postoje skrivene poruke u VUČIĆEVIM predizbornim spotovima!

20 marta 2017

dakon-nenad-ilic-foto-facebook-1455114688-842091

Strpljen – spasen ili ko čeka dočeka, suptilna je poruka ekipe bogatih marketinških stručnjaka koji su kreatori uzbudljive serije koju pratimo bez daha i koja nas uverava da nemamo o čemu da se brinemo kad za nas misli i radi odgovorni čovek.

Kratak sadržaj prethodnih epizoda:

Mnogo odgovoran čovek probudio se u avionu usled noćne more u kojoj je video kako se blesavi pilot i kopilot tuku oko izbora putanje leta. Iako se dugo opirao, shvatio je da mora da preuzme odgovornost.

Da bi se koliko-toliko oporavio od stresa, otišao je u kafić na pivo. Tamo je imao priliku da odgovori na razne zamerke učtivo i poslušno nezadovoljnih građana pa i na povike o njegovoj alternativnoj seksualnoj orijentaciji koji su izleteli sa televizora iznad šanka.

U međuvremenu, u lepo opremljenoj kuhinji jedne veoma gladne ali pristojno obučene porodice, dešava se mala drama. Podivljali i nestrpljivi ukućani prisiljavaju domaćicu da izvadi nepečen hleb iz rerne. Umazani testom i tužni, slušaju odjek govora odgovornog čoveka iz kafića koji im u ime domaćice objašnjava da je strpljenje velika vrlina… Ako hoćete da jedete pečeni hleb.

U najnovijoj epizodi „Doviđenja Nado“ odgovorni čovek otkriva nam mračne tajne iz svoje prošlosti. Naime – nije vratio knjigu u biblioteku 35 godina! Umesto da ga novčano kazni nastavnica bibliotekarka šalje ga u ćošak. A zahvaljujući šarmu odgovornog čoveka koji reaguje bez sujete, čak sa nekim čudnim zadovoljstvom što ga stara nastavnica bibliotekarka kinji i ponižava, mi shvatamo da ni 35 godina čekanja nije presudno dugo.

Tako je sve to lepo napravljeno da shvatamo i ono što nije rečeno. Obećani ulazak u EU koji istina mnogi ni ne žele, ali nije loše kao tema za zamajavanje, stalno se odlaže. Pa šta s tim! Upravo je određen rok – za 35 godina. Rast standarda nije realno očekivati pre 35 godina mudrog vođenja. Zaposlenost… itd. Da sad ne davimo sa detaljima.

Strpljen – spasen ili ko čeka dočeka, suptilna je poruka ekipe bogatih marketinških stručnjaka koji su kreatori uzbudljive serije koju pratimo bez daha i koja nas uverava da nemamo o čemu da se brinemo kad za nas misli i radi odgovorni čovek.

Međutim ima nešto što zabrinjava. Lično odgovorni čovek, u karakternoj ulozi, kaže jedno setno „Doviđenja (gospođo) Nado“!

Doviđenja nado?! Da li to neko iz drugog plana, bez znanja odgovornog čoveka, prikriveno poručuje svima nama da se do daljega oprostimo od nade? Nezgodno je sa velikim timovima, ne može sve da se iskontroliše do kraja. Ali ni to nije baš toliki problem.

Uostalom – kao svako dobro umetničko delo i ova epizoda naše omiljene serije nosi određene dvosmislenosti ili makar mogućnosti različitih tumačenja.

Jedno je sigurno – najzanimljivije u takmičenju za „zlatnog predsednika“ ove godine je to što je iznedrilo dve medijske ličnosti koje će nas zabavljati za sve pare. One koji su shvatili u čemu je danas stvar. Onaj sa više para za sobom praviće nam solidno producirane zabavne sadržaje kao što je ova serija koju gledamo, a onaj zabavljač sa sličnom šoubiznis žicom ali i mnogo manje para moraće da se zadovolji alternativnim hepeninzima i možda po nekim originalnim kućnim videom. Samo da žiri ne zaspi.

Ima li i sledeće epizode? Za sada: doviđenja nado …

FB đakona Nenada Ilića

KOMENTARI9 komentara

 1. Bagro crvena says:

  Mislite, zbogom!?

 2. lilit says:

  A možda je u pitanju DEMENCIJA, pa se tek posle 35. godina setio da vrati knjigu? Mlad čovek a već ima tu dijagnozu!

 3. Ivan Grozni says:

  Kako vam nije jasna poruka. Ja moja obecanja ispunjavam posle 35 godina. U medjuvremenu zivimo sa NADOM. Od obecanja nema nista za vecinu danas zivih Srba. Ko dozivi vraticemo ono sto smo vam uzeli.

 4. Bogoljub says:

  A gospođa Nada, pred ljudskom gromadom, ispušta knjigu na pod od iznenađenja

 5. Biljana Markovic says:

  mnogo je demntan jos od mladosti kad nije paltio infostan,sad knjiga..a to za nadu...nisam uocila odmah,ali bas me je upalsilo

 6. blaf says:

  U ovoj predizborno trci samo sam iz Vučićevi usta čuo "pucnjava i makedonski scenario" i "izazivanje nereda"! Istina, on je rekao da to ne želi! Alo to ne žele (verovatno) ni ostali kandidati pa to ne spominju. Vrlo opasna psihološka igra, pa i poruka određenom delu članstva!

 7. Dijagnoza says:

  Sve je u pravu.

  • Dijagnoza says:

   Ali, ni drugi nisu drugačiji. Ovo je najgori marketing od kada sam ja, kao punoletni građanin, išla na glasanje. Nikada ovakve grozote nismo imali, a to se nedešava "preko noći", već priprema i pomeranje granica zdravog razuma traje decenijama

 8. Homer Simpson says:

  Možemo da se nadgornjavamo za ili protiv AV ... možda sam ja za njega, možda nisam; nije mnogo važno. Treba videti šta kažu neke faktografije. Ne priče "rekla kazala" već čista fakta koja su dostupna svakom i koja mogu lako da se provere. Odmah po dolasku na vlast AV, u srcu Šumadije u Kragujevcu, instalirana je jedna visoka masonska loža! To je fakat, činjenica, i možete je naći na internetu! Nedugo zatim (isto lako proverljivo ..samo progooglajte) Darka Šarića prevoze nepoznatim avionom mimo procedura avio saobraćaja! Ispostaviće se da avion (mali privatni) pripada ženi, operativcu CIAe koja živi negde na Novom Beogradu. Nisam izmislio, pronađite.. to je faktografija; to su istinski događaji. Gle čuda, nedugo posle dolazi Roberto Đulijani i uz ostale smernice upućene AV (tajna je kakve) daje konsalting ...rađa ideju "Beograda na vodi"! Uostalom o tome je sam govorio kada je gostovao kod Ivana Ivanovića! Treba li da spominjem Blerove sastanke iza zatvorenih vrata? Nisam izmislio - to se desilo! Može se proveriti! Zašto ne znamo sadržaje tih razgovora osim onih šturih izliva podrške pred novinarima?! I konačno .. uloga Merkeloove (kad sam već gore spomenuo masoneriju) u usponu AV. Ta žena radi protiv interesa Nemačkog naroda svojom imigrantskom politikom .. a pri tome mi mu tu dođemo kao dušebrižnici na ruti koja je uglavnom zatvorena. Ta žena, evo pre par dana, se sama pozove kod Trampa (koji ne pripada ni masonima ni ijednoj drugoj sivoj grupaciji) i kada pogledate snimke tog razgovora teško da možete zaključiti ko je domaćin a ko gost. Tramp sedi kao đak koji prima packe! Došla valjda da drži njemu neka predavanja!? Ne čudi što joj nije pružio ruku kad je sastanak završen; a AV ne izbija iz Berlina! Itd itd. Znači nije bitno šta ko misli o bilo kome; gledajte samo faktografiju! Da li se nešto desilo ili nije od ovoga?! Da li je sve to tačno ili nije! A pink i ostali koji su u službi sve ove mašinerije neka vide šta su napravili od zemlje!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *