ЂАКОН НЕНАД ИЛИЋ тврди да постоје скривене поруке у ВУЧИЋЕВИМ предизборним спотовима! | ИНТЕРМАГАЗИН

ЂАКОН НЕНАД ИЛИЋ тврди да постоје скривене поруке у ВУЧИЋЕВИМ предизборним спотовима!

20 марта 2017

dakon-nenad-ilic-foto-facebook-1455114688-842091

Стрпљен – спасен или ко чека дочека, суптилна је порука екипе богатих маркетиншких стручњака који су креатори узбудљиве серије коју пратимо без даха и која нас уверава да немамо о чему да се бринемо кад за нас мисли и ради одговорни човек.

Кратак садржај претходних епизода:

Много одговоран човек пробудио се у авиону услед ноћне море у којој је видео како се блесави пилот и копилот туку око избора путање лета. Иако се дуго опирао, схватио је да мора да преузме одговорност.

Да би се колико-толико опоравио од стреса, отишао је у кафић на пиво. Тамо је имао прилику да одговори на разне замерке учтиво и послушно незадовољних грађана па и на повике о његовој алтернативној сексуалној оријентацији који су излетели са телевизора изнад шанка.

У међувремену, у лепо опремљеној кухињи једне веома гладне али пристојно обучене породице, дешава се мала драма. Подивљали и нестрпљиви укућани присиљавају домаћицу да извади непечен хлеб из рерне. Умазани тестом и тужни, слушају одјек говора одговорног човека из кафића који им у име домаћице објашњава да је стрпљење велика врлина… Ако хоћете да једете печени хлеб.

У најновијој епизоди „Довиђења Надо“ одговорни човек открива нам мрачне тајне из своје прошлости. Наиме – није вратио књигу у библиотеку 35 година! Уместо да га новчано казни наставница библиотекарка шаље га у ћошак. А захваљујући шарму одговорног човека који реагује без сујете, чак са неким чудним задовољством што га стара наставница библиотекарка кињи и понижава, ми схватамо да ни 35 година чекања није пресудно дуго.

Тако је све то лепо направљено да схватамо и оно што није речено. Обећани улазак у ЕУ који истина многи ни не желе, али није лоше као тема за замајавање, стално се одлаже. Па шта с тим! Управо је одређен рок – за 35 година. Раст стандарда није реално очекивати пре 35 година мудрог вођења. Запосленост… итд. Да сад не давимо са детаљима.

Стрпљен – спасен или ко чека дочека, суптилна је порука екипе богатих маркетиншких стручњака који су креатори узбудљиве серије коју пратимо без даха и која нас уверава да немамо о чему да се бринемо кад за нас мисли и ради одговорни човек.

Међутим има нешто што забрињава. Лично одговорни човек, у карактерној улози, каже једно сетно „Довиђења (госпођо) Надо“!

Довиђења надо?! Да ли то неко из другог плана, без знања одговорног човека, прикривено поручује свима нама да се до даљега опростимо од наде? Незгодно је са великим тимовима, не може све да се исконтролише до краја. Али ни то није баш толики проблем.

Уосталом – као свако добро уметничко дело и ова епизода наше омиљене серије носи одређене двосмислености или макар могућности различитих тумачења.

Једно је сигурно – најзанимљивије у такмичењу за „златног председника“ ове године је то што је изнедрило две медијске личности које ће нас забављати за све паре. Оне који су схватили у чему је данас ствар. Онај са више пара за собом правиће нам солидно продуциране забавне садржаје као што је ова серија коју гледамо, а онај забављач са сличном шоубизнис жицом али и много мање пара мораће да се задовољи алтернативним хепенинзима и можда по неким оригиналним кућним видеом. Само да жири не заспи.

Има ли и следеће епизоде? За сада: довиђења надо …

ФБ ђакона Ненада Илића

KOMENTARI9 коментара

 1. lilit says:

  A možda je u pitanju DEMENCIJA, pa se tek posle 35. godina setio da vrati knjigu? Mlad čovek a već ima tu dijagnozu!

 2. Ivan Grozni says:

  Kako vam nije jasna poruka. Ja moja obecanja ispunjavam posle 35 godina. U medjuvremenu zivimo sa NADOM. Od obecanja nema nista za vecinu danas zivih Srba. Ko dozivi vraticemo ono sto smo vam uzeli.

 3. Bogoljub says:

  A gospođa Nada, pred ljudskom gromadom, ispušta knjigu na pod od iznenađenja

 4. Biljana Markovic says:

  mnogo je demntan jos od mladosti kad nije paltio infostan,sad knjiga..a to za nadu...nisam uocila odmah,ali bas me je upalsilo

 5. блаф says:

  У овој предизборно трци само сам из Вучићеви уста чуо "пуцњава и македонски сценарио" и "изазивање нереда"! Истина, он је рекао да то не жели! Ало то не желе (вероватно) ни остали кандидати па то не спомињу. Врло опасна психолошка игра, па и порука одређеном делу чланства!

  • Dijagnoza says:

   Ali, ni drugi nisu drugačiji. Ovo je najgori marketing od kada sam ja, kao punoletni građanin, išla na glasanje. Nikada ovakve grozote nismo imali, a to se nedešava "preko noći", već priprema i pomeranje granica zdravog razuma traje decenijama

 6. Homer Simpson says:

  Možemo da se nadgornjavamo za ili protiv AV ... možda sam ja za njega, možda nisam; nije mnogo važno. Treba videti šta kažu neke faktografije. Ne priče "rekla kazala" već čista fakta koja su dostupna svakom i koja mogu lako da se provere. Odmah po dolasku na vlast AV, u srcu Šumadije u Kragujevcu, instalirana je jedna visoka masonska loža! To je fakat, činjenica, i možete je naći na internetu! Nedugo zatim (isto lako proverljivo ..samo progooglajte) Darka Šarića prevoze nepoznatim avionom mimo procedura avio saobraćaja! Ispostaviće se da avion (mali privatni) pripada ženi, operativcu CIAe koja živi negde na Novom Beogradu. Nisam izmislio, pronađite.. to je faktografija; to su istinski događaji. Gle čuda, nedugo posle dolazi Roberto Đulijani i uz ostale smernice upućene AV (tajna je kakve) daje konsalting ...rađa ideju "Beograda na vodi"! Uostalom o tome je sam govorio kada je gostovao kod Ivana Ivanovića! Treba li da spominjem Blerove sastanke iza zatvorenih vrata? Nisam izmislio - to se desilo! Može se proveriti! Zašto ne znamo sadržaje tih razgovora osim onih šturih izliva podrške pred novinarima?! I konačno .. uloga Merkeloove (kad sam već gore spomenuo masoneriju) u usponu AV. Ta žena radi protiv interesa Nemačkog naroda svojom imigrantskom politikom .. a pri tome mi mu tu dođemo kao dušebrižnici na ruti koja je uglavnom zatvorena. Ta žena, evo pre par dana, se sama pozove kod Trampa (koji ne pripada ni masonima ni ijednoj drugoj sivoj grupaciji) i kada pogledate snimke tog razgovora teško da možete zaključiti ko je domaćin a ko gost. Tramp sedi kao đak koji prima packe! Došla valjda da drži njemu neka predavanja!? Ne čudi što joj nije pružio ruku kad je sastanak završen; a AV ne izbija iz Berlina! Itd itd. Znači nije bitno šta ko misli o bilo kome; gledajte samo faktografiju! Da li se nešto desilo ili nije od ovoga?! Da li je sve to tačno ili nije! A pink i ostali koji su u službi sve ove mašinerije neka vide šta su napravili od zemlje!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u