ЂУКАНОВИЋ је шеф КРИМИНАЛНЕ ХОБОТНИЦЕ!

ЂУКАНОВИЋ је шеф КРИМИНАЛНЕ ХОБОТНИЦЕ!

26 јануара 2019

Председник Атлас Групе Душко Kнежевић, ког Црна Гора потражује због финансијских малверзација, изнео је оптужбе на рачун Мила Ђукановића.

Kнежевић је за Ђукановића рекао да је “шеф криминалне хоботнице” у тој држави.Kнежевић, који је британски држављанин и налази се у Лондону, путем “скајпа” је на питања новинара из студија А1 ТВ поручио да је недавно покренута “афера коверат” тек почетак изношења доказа против Ђукановића и неких чланова његове породице.

Kнежевић тврди да има најмање 20.000 докумената, видео и аудио записа, којима ће у фазама износити доказе да говори истину да је Ђукановић, како је рекао, својим криминалним радњама довео Црну Гору на руб пропасти.

На констатацију да су његове тврдње проузроковале „земљотрес“ у Црној Гори, он је рекао да већ у понедељак следи “цунами”, односно да ће објавити нове доказе о пројекту А2 и Мељинама.

На директно питање да ли има инсајдере у црногорском правосуђу, Kнежевић је одговорио потврдно.

Он је говорио о свом великом доприносу финансирањем многих пројеката, па и помоћи на евроатлантском путу Црне Горе и истакао да на тим снимцима има и много “тешких разговора”, које, како је рекао, назалост, неће моћи да обелодани, јер би тиме угрожио црногорску државност и имиџ те државе у међународним размерама.

Kнежевић је потврдио речи шефа црногорске државе да никада није био његов близак пријатељ, али је, каже, готово 30 година био у његовој близин и много је учинио за Црну Гору и многе Ђукановићеве тајне зна.

Упитан шта је чекао и зашто ове доказе није изнео раније, Kнежевић је рекао да је “дуго савијао кичму” пред Ђукановићем, али да је све што је радио, радио из правних и економских разлога како би заштитио своје фирме и личи имиџ.

Рекао је да документацију о Ðукановићу и његовим “криминалним пословима” скупља од 90-те године и да има више тога него што, како је рекао, има црногорско Министарство спољних послова.

Упитан да ли има контакт с неком страном службом која га контактира о овом случају и која га штити, Kнежевић је рекао да, наравно, није сам, те да има стратегију разрађену са експертским тимом из иностранства, али да то није никаква тајна служба.

Упитан колико је новца донирао ДПС-у у последњих више од 20 година, Kнежевић каже да су у питање милиони, да је то био његов новац, његове Групе и његовог бизниса.

Ипак, није желео да прецизира суму да се, како је рекао, грађани Црне Горе не би осећали лоше.

За “аферу коверта” каже да је тек почетак, те да има доказа и да су од њега одношене не коверте, већ торбе новца.

“У свему томе нећу ништа радити против државе Црне Горе, већ да би зауставио клику ДПС, праву хоботницу, која урнише све по Црној Гори, која преко тужилаштва води лажне процесе, а земљу у пропаст”, навео је Kнежевић, који је одбацио и било какву своју умешаност у покушај рушења Црне Горе, на дан избора, октобра 2016.

Тврди да је знао да му се спрема линч, да добија претње али и понуде на “договор” како би се ова ситуација заташкала.

Доказе ће, каже, доставити међународним тужиоцима.

Подсетио је и да је Атлас банка једна од најликвиднијих банака у Црној Гори са 100.00 клијената, што је, како каже, петина Црне Горе.

Kоментарисао је конференцију тужиоца Миливоја Kатнића, који је бранио Ðукановића, а њега оптуживао, рекавши да су све то лажне оптужбе.

Одбацио је било какву могућност да буде изручен Црној Гори.

Спреман је да се испита његова одговорност током година сарадње са Ðукановићем, чији је у једном тренутку био саветник, да се испитају све његове фирме и да се види ко је “прао паре, а ко троши буџетске паре”.

Тврди да ниједна приватизација у Црној Гори не може и није била спроведена без Ðукановића као “партнера”.

Kнежевић од актуелне власти захтева да врате новац у Атлас банку и да се, између осталог, изврши њена докапитализација, а свим клијентима, страним и домаћим, надокнади и последњи евро.

KOMENTARI2 коментара

  1. Velika Metla says:

    Мило??? Ма ди ће он то! Да није подржан од нацистичког запада од њега не би ни флека остала! Немој да се заваравамо!

  2. Minja says:

    Da misli ozbiljno već bi objavio nešto kvalitetno, ovako mi više liči da hoće da se dogovori sa Milom, videćemo već u sledećim mesecima šta će se događati!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u