ДОБРЕ ВЕСТИ ЗА ВИДОВДАН: Путин шаље хеликоптере Србији!

ДОБРЕ ВЕСТИ ЗА ВИДОВДАН: Путин шаље хеликоптере Србији!

27 јуна 2016

605-Polish-Air-Force-Mil-Mi-17_PlanespottersNet_243536Два модерна хеликоптера „Ми 17“ стићи ће сутра рано ујутру, на Видовдан, у Србију! То је почетак испоруке руске војне технике и опреме нашој земљи.

Председник РУске Федерације је наложио хитну испоруку два хеликоптера Србији, јављају добро обавештени извори из Кремља.

Ми-17 представља извозну варијанту Ми-8, једног од најпознатијих хеликоптера света, тачније то је извозни модел варијанте Ми-8МТ чија је серијска производња започела још давне 1977. године у Казању.

Средњи транспортни хеликоптер Ми-17В-5 представља вишенаменски хеликоптер који се осим за транспорт, јуриш и десант може корисити и за трагање и спасавање. Његова основна опрема обухвата дневно-ноћни оптоелектронски систем за осматрање и тражење са инфрацрвеним системом за осматрање предње полусфере (ФЛИР) руске производње УОМЗ ГОЕС-337М, рефлектор СX-16, дизалица СЛГ-300 носивости 300 кг, наочаре за ноћно летење (НВГ), навигацијска опрема АБРИС која може да приказује позицију хеликоптера на покретној електронској мапи и која је прилагођена употреби НВГ.

Произвођач нуди уградњу метеоролошких радара и друге опреме за трагање и спасавање руског али и западног порекла.

Хеликоптер се може испоручити са или без задње укрцно-искрцне рампе, може имати додатне танкове за гориво (4 у теретном делу и два спољашња) који повећавају долет и радијус кретања. Уместо стандардних 36 седишта може понети 12 носила за повређене. У хеликоптер се могу монтирати различити модули са медицинским комплетима.

(Информер, Интермагазин)

KOMENTARI7 коментара

 1. teletabis says:

  Не видим разлога за оволику буку. То је само два хеликоптера. Није да нам стиже педесет хеликоптера. Данас сам гледао и предају неког апаратића некој болници и како су сви срећни, а такви апаратићи може и појединац да купи у свакој опремљенијој продавници као што је рецимо "Призма". Баш смо пропали дибидуз.

 2. Miki 2 says:

  Ovo je dobro i treba nastaviti ali treba reći niko nama ništa ne poklanja, platili smo i sad je vreme za isporuku.

  • sumadinac says:

   a sto bi ti pijo po kaficima da ti neko dzaba daje to su hilokopteri za nepovoljne nezgode u srbiji idu za nis da prase ceste od prasine hhhhhh

 3. Ајдук Станко says:

  Сасвим довољно, ако да нама ајдуцима. Нису Руси случајно то испоручили за Видовдан. Ако су испоручили.

 4. Ај витнис says:

  Друже Косовац, нисмо се одавно жалили на зелену боју и на присиљавање да нам се коментари преводе на латиницу, под морање. Време је да опет испалимо по који ћорак. Макар да се штрецају.

 5. Ај витнис says:

  Ја као обожавалац трансродне и родноравноправне демократске демократије транзиције, НЕ дозвољавам да се моја писанија преводе на латиницу насилно. То је као да ме присилно покрштавате. И још захтевам да боју мењате из зелене у бордо. Да ли је боље позеленети ко гушчије го..вно од беса или побордоисати?

  • sumadinac says:

   i latinica je srpsko pismo samo ga prisvajaju neki novi vratice sve oni to sad uuuuuuuuuraaaaaaaa

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u