ДОБРЕ ВЕСТИ ЗА ВИДОВДАН: Путин шаље хеликоптере Србији!

DOBRE VESTI ZA VIDOVDAN: Putin šalje helikoptere Srbiji!

27 juna 2016

605-Polish-Air-Force-Mil-Mi-17_PlanespottersNet_243536Dva moderna helikoptera „Mi 17“ stići će sutra rano ujutru, na Vidovdan, u Srbiju! To je početak isporuke ruske vojne tehnike i opreme našoj zemlji.

Predsednik RUske Federacije je naložio hitnu isporuku dva helikoptera Srbiji, javljaju dobro obavešteni izvori iz Kremlja.

Mi-17 predstavlja izvoznu varijantu Mi-8, jednog od najpoznatijih helikoptera sveta, tačnije to je izvozni model varijante Mi-8MT čija je serijska proizvodnja započela još davne 1977. godine u Kazanju.

Srednji transportni helikopter Mi-17V-5 predstavlja višenamenski helikopter koji se osim za transport, juriš i desant može korisiti i za traganje i spasavanje. Njegova osnovna oprema obuhvata dnevno-noćni optoelektronski sistem za osmatranje i traženje sa infracrvenim sistemom za osmatranje prednje polusfere (FLIR) ruske proizvodnje UOMZ GOES-337M, reflektor SX-16, dizalica SLG-300 nosivosti 300 kg, naočare za noćno letenje (NVG), navigacijska oprema ABRIS koja može da prikazuje poziciju helikoptera na pokretnoj elektronskoj mapi i koja je prilagođena upotrebi NVG.

Proizvođač nudi ugradnju meteoroloških radara i druge opreme za traganje i spasavanje ruskog ali i zapadnog porekla.

Helikopter se može isporučiti sa ili bez zadnje ukrcno-iskrcne rampe, može imati dodatne tankove za gorivo (4 u teretnom delu i dva spoljašnja) koji povećavaju dolet i radijus kretanja. Umesto standardnih 36 sedišta može poneti 12 nosila za povređene. U helikopter se mogu montirati različiti moduli sa medicinskim kompletima.

(Informer, Intermagazin)

KOMENTARI7 komentara

 1. teletabis says:

  Ne vidim razloga za ovoliku buku. To je samo dva helikoptera. Nije da nam stiže pedeset helikoptera. Danas sam gledao i predaju nekog aparatića nekoj bolnici i kako su svi srećni, a takvi aparatići može i pojedinac da kupi u svakoj opremljenijoj prodavnici kao što je recimo "Prizma". Baš smo propali dibiduz.

 2. Miki 2 says:

  Ovo je dobro i treba nastaviti ali treba reći niko nama ništa ne poklanja, platili smo i sad je vreme za isporuku.

  • sumadinac says:

   a sto bi ti pijo po kaficima da ti neko dzaba daje to su hilokopteri za nepovoljne nezgode u srbiji idu za nis da prase ceste od prasine hhhhhh

 3. Ajduk Stanko says:

  Sasvim dovoljno, ako da nama ajducima. Nisu Rusi slučajno to isporučili za Vidovdan. Ako su isporučili.

 4. Aj vitnis says:

  Druže Kosovac, nismo se odavno žalili na zelenu boju i na prisiljavanje da nam se komentari prevode na latinicu, pod moranje. Vreme je da opet ispalimo po koji ćorak. Makar da se štrecaju.

 5. Aj vitnis says:

  Ja kao obožavalac transrodne i rodnoravnopravne demokratske demokratije tranzicije, NE dozvoljavam da se moja pisanija prevode na latinicu nasilno. To je kao da me prisilno pokrštavate. I još zahtevam da boju menjate iz zelene u bordo. Da li je bolje pozeleneti ko guščije go..vno od besa ili pobordoisati?

  • sumadinac says:

   i latinica je srpsko pismo samo ga prisvajaju neki novi vratice sve oni to sad uuuuuuuuuraaaaaaaa

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *