ДОДИК БЕСАН: Колико год да је Америка велика, њихов амбасадор мени неће да прети

ДОДИК БЕСАН: Колико год да је Америка велика, њихов амбасадор мени неће да прети

20 фебруара 2020

СРПСКИ члан Председништва БиХ Милорад Додик изразио је жаљење што се, како је навео, његов конструктиван састанак са амбасадором САД у БиХ Ериком Нелсоном претворио у претњу, истичући да администрација САД неће моћи да заустави одбрану интереса Републике Српске.

„Имао сам добар разговор с амбасадором САД. Све што је он мени рекао – ја сам узвратио. Било је неких ствари и то доживљавам као претњу и не могу да верујем да се упуштају у тако нешто. БиХ припада нама, а не њему, да он прети у њеној одбрани“, рекао је Додик новинарима у Сарајеву.Српски члан Председништва БиХ сматра да се амбасадор Нелсон преварио ако мисли да може да прети.

„Република Српска, као што и они кажу да имају црвене линије, има своје црвене линије. Рекао сам му да је наша политика скромна, али поносита и да нећемо одустати од основних принципа без обзира колико САД биле велике и они на овај начин исказивали претњу. Жао ми је што је то учинио“, рекао је Додик.

Члан Председништва из Републике Српске додао је да је администрација САД већ изрекла неке санкције, али да неће моћи да заустави одбрану интереса Српске, без обзира на, како је рекао, њихову заљубљеност у БиХ.

„Имали смо конструктивни састанак и мислио сам да ћемо тако и наставити. Али, сада када је изречена претња – то је већ нека друга прича“, рекао је Додик.

Кад је реч заједничкој изјави Управног одбора Савјета за спровођење мира, од које се оградила Руска Федерација, Додик је поновио да то представља типично мешање у унутрашње ствари БиХ.

„То је типично мешање у унутрашње ствари. Шта њих брига за политичке процесе, шта имају с тим и ко им је дао мандат да то чине? Они су сами приграбили мандат и уљези су у овој земљи“, рекао је Додик.

Он сматра да се ПИК покушава наметнути као неки фактор, иако су ван система и немају никакве везе са политичким системом БиХ, Дејтонским споразумом.

„У Дејтонском споразуму их нигде нема. Тако да нисам читао њихову изјаву нити ме занима“, додао је Додик.

Управни одбор Савета за спровођење мира изразио је безрезервну подршку раду Уставног суда БиХ и свих његових судија.

Изјави ПИК-а се опет није придружила Руска Федерација.

(Срна)

KOMENTARIЈедан коментар

  1. Ivana says:

    Milorade samo ako Rusija stoji iza tebe nikoga se ne boj ako računaš na Vučka i njegovu bratiju znaj da če te izdati kao i Srbiju, Srbe na Kosvu, Crnoj Gori, Hrvatskoj i Krajini.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u