ДОК БАУК ФАШИЗМА КРУЖИ ЕВРОПОМ, дотле ЕУ нит ромори, нит говори! ЕВО КОЛИКО ЈЕ ДЕЦЕ УБИЈЕНО У НДХ И У КОЈИМ ЛОГОРИМА! | ИНТЕРМАГАЗИН

ДОК БАУК ФАШИЗМА КРУЖИ ЕВРОПОМ, дотле ЕУ нит ромори, нит говори! ЕВО КОЛИКО ЈЕ ДЕЦЕ УБИЈЕНО У НДХ И У КОЈИМ ЛОГОРИМА!

27 јануара 2017

slika-prilog5

На најмонструознији, најсвирепији начин убити око 75.000 деце, просечне старости од 6,5 година, и данас величати и славити такву државу, величати њена крволочна знамења, величати такве злочине геноцида и злочинце који су то чинили, могу само болесни, скроз болесни умови. А то се данас све видније испољава у Хрватској. Мржња Срба и свега што је српско све је израженија. И то у готово свим слојевима хрватског друштва: од оних најнижих па до највиших, до врхова власти. Ако се председница слика са усташком заставом испред себе, а бивши председник каже да у Јасеновачком логору није било убијања, да је то био обичан радни логор, онда ту здрав ум нема шта да тражи.

Па смо одлучили да подсетимо на неке чињенице, и то кад су злочини Независне Државе Хрватске над децом у питању.

Користећи податке из више извора, као и податке из књиге „Били смо деца: Јасеновац – гробница 19.432 девојчице и дечака“ Драгоја Лукића, објављене 2000. године, подсећамо да је у Независној Држави Хрватској, за време Другог светског рата, а према подацима који још увек нису коначни, убијено 74.762 деце, млађих од 14 година.

Од тог броја, 14.528 деце води се као жртве рата, а над 60.234 детета извршен је најтежи облик геноцида – 32.054 су дечаци, 28.012 су девојчице.

Највише је убијено српске деце – 42.791, ромске – 5.737, муслиманске – 5.434, јеврејске 3.710 и хрватске – 2.289 деце. За 273 деце није утврђена национална припадност.

По више од хиљаду разних стратишта широм Независне Државе Хрватске убијено је 37.139 деце.

У бројним хрватским, немачким и италијанским логорима животе је изгубило 23.504 детета. Само у Јасеновачком логору убијена су 19.432 детета.

У офанзиви немачких фашистичких трупа и хрватских усташких фашиста, њих око 40.000, на Козару, у пролеће 1942. године, српски народ тог подручја убијан је или на лицу места или одмах након заробљавања. А велик део народа усташе су отерале у Градину, на десној обали Саве, и ту их поклале или маљевима побиле. Многи су отерани у Логор Јасеновац и ту побијени.

Са Козаре је тада отерано у концентрационе логоре  или на рад у Немачку преко 68.500 Срба.

Из 219 козарских села и градова убијено је и на друге начине уморено више од 11.000 деце. Најмлађа су била у пеленама и колевкама, а најстарија су имала 14 година. Њих 1.195 било је од неколико дана до неколико месеци старости. Просечна старост 11.194 убијених дечака и девојчица била је 6,5 година. Од тога је убијено: српске деце – 10.775, ромске – 310, муслиманске – 73, јеврејске – 15, хрватске – 12, а за деветоро деце није утврђена националност.

Деца у НДХ најсвирепије су мучена и убијана по логорима у Јасеновцу и околним местима која су била у саставу тог логора: Стара Градишка, Јабланац, Млака, Уштица, затим у Горњој Ријеци, Јастребарском, Сиску, у транспортима, по загребачким болницама и прихватилиштима, по Славонији и Мославини, у логору Старо Сајмиште код Земуна…

И шта после овога рећи? Ништа. Јер не вреди. А Европска унија, чија је Хрватска најмлађа чланица, нит ромори, нит говори. Што значи да се ЕУ слаже са терором над оно преосталих Срба у Хрватској. Само је озбиљно питање: докле ће то трајати и шта би се могло из тога изродити?

Јер очигледно је да баук фашизма (са старим, али и новим, савременим садржајима) кружи Европом. А ЕУ не схвата да су сада и њена деца у питању.

(С. Л. ИНТЕРМАГАЗИН)

KOMENTARI18 коментара

 1. darko says:

  EU JE SMECE STO SE TICE HRVATSKE TU SRBI ODAVNO U HRVATSKOJ ZNAJU BOJIM SE U SRBIJI NIJE IH BRIGA. LICE EVROPE JE KOSOVO ZIVU DECU SU UBIJALI SIPTARI I ORGANI POD DOZVOLOM EVROPE I EU LECNIKA UGRADIVANI LJUDIMA PRED SMRT 95 GODINA I VISE.NAZALOST HRVATI SU BOLESNI DA NISU NE BIH IM HDAZ I CRNE UNIFORME BILE SADASNJOST NE RADE I LECE SE BOLESCU ALI BOJIM SE TO NIJE MGOUCE PROMEIT U NEKOM NARODU KAD JE NASLEDNO KOD VECINE NE GOVORIMO O TIH 12 % ILI MANJE.EVROPA JE FASIZAM PUNO PUTA POKAZALA SPANIJA KONVISTATORI NEMACKA 2 RATA ONKVIZICIJA ITD OD TOGA SE NIKAD I NIJE ZILECILA I ON CE JACATI JER EKONOMIJA IDE SIGURNO DOLE I SLABI JACANJEM OSTATKA SVETA

 2. milovan says:

  Sta je briga Evropu za Srbe? Sta cemo odgovoriti evrpljanima,ako nas neko od njih priupita: Zasto smo mi cutali ceterdeset godina? Imali smo priliku ne jednput,da to pitanje postavimo Hrvatima.Stariji se secaju romana NOZ (V.Draskovica),kakva se samo hajka digla na pisca.Vuk u tom romanu sto je napisao-znala je svaka baba u Hercegovini i SRBSKIM KRAJINAMA.

 3. Trifun says:

  Nece niko uspijeti spasiti EU Rajh, kao ni NDH2.

  • USS Sputnjik says:

   Nitko neće spasiti ni Srbiju. Samo nju nitko ne treba ni taknuti. Vi se sami uništavate.

   • Mare says:

    Pravo znacenje kurvata: Jovan Ducic Sinu tisucljetne kulture Ti ne znade mreti kraj slomljenog maca, Na poljima rodnim, braneci ih casno. Kitio si cvecem svakog osvajaca, Pevajuc’ mu himne, bestidno i glasno. Slobodu si vecno, zakržljala raso, Cek’o da donesu tudi bajoneti, Po gorama svojim tuda stada pas’o, Jer dostojno ne znaš za Slobodu mreti. Pokaži mi redom Viteze tvog roda, Što balcakom s ruku slomiše ti lance, Gde je Karadorde tvojega naroda, Pokaži mi tvoje termopilske klance. S tudinskom si kamom puzio po blatu, S krvološtvom zvera, pogane hijene, Da bi mucki udar s leda dao Bratu, I ubio porod u utrobi žene. Još bezbrojna groblja zatravio nisi, A krvavu kamu u nedrima skrivaš, Sa vešala starih novi konop visi, U sumraku uma novog gazdu snivaš. Branio si zemlju od nejaci naše, Iz kolevke pio krv nevine dece, Pod znamenje srama uz ime ustaše, Stavio si Hrista, Slobodu i Svece. U bezumlju gledaš ko ce nove kame, Oštrije i ljuce opet da ti skuje, Ciju li ceš pušku obesit’ o rame, Ko najbolje ume da ti komanduje.

 4. Neca says:

  hrvati-krvoloci..zube im saseci i seme zatrti,al i to nije dovoljno. cemu li se nadate?!

  • USS Sputnjik says:

   Visi li ti Pavlićeva slika iznad kreveta?

 5. USS Sputnjik says:

  Kolinda se nije slikala s ustaškom zastavom. To je laž! Dobro se zna kako je izgledala zastava NDH, a to nije ona s kojom se Kolinda slikala. Dokad mislite lagat i dokad mislite da je cijeli svijet lud i da će piti vaše laži?!

 6. Svetislav Surina says:

  Ne blebečite!Uskoro sledi drugo poluvreme koje će se odigrati na prostorima ex juge, a sa starim kantama utakmica se gubi.

 7. El Capitano says:

  Ljudi, pa u koji god savez ili federaciju su hrvati usli, ta se zemlja raspala. Prati ih bozije prokletstvo, a evo i ta EU ce se raspasti najbrze od kako su hrvati usli u nju. Oni nikada nisu bili samostalni, uvek su bili pod necijom cizmom. Nikada od njih naroda nece biti. Mi srbi prolazimo teska vremena, prolazili smo jos teza i opstali smo. Uvek smo vaskrsnuli kad su svi mislili da smo gotovi, tako ce biti i sada. Vraticemo se jos jaci nego ikada.E to je odlika velikih naroda. Mi smo boziji narod!

  • Svetislav Surina says:

   Ne zanosi se!Upitno je tko će vaskrsnuti i tko će izaći jači?Trenutna svjetska politika je kratkog daha.Dođe li do raspada NATO pakta, Njemačka kreće u naoružanje, a to neće biti dobro za Rusiju.Isto će učiniti i Japan, pa neka netko kaže da će napraviti istu grešku kao 1941 god.

 8. dragan says:

  POSTO JE NJEMACKA PRENJELA SVOJU SUVERENOST NA EVROPU, SRBIJA TREBA POD HITNO DA UTUZI EVROPU ZA GENOCID U JASENOVCU ! TREBA PLATITI NAJBOLJE AMERICKE ADVOKATE KOJI SU BRANILI O.J SIMPSONA, DA STVORE TIM ZA TUZBU. I DA TAKODJE JEDNOM ZA SVA VREMENA SKINU RAZNE IZMET BEGOVICKE TUZBE PROTIV SRBIJE. OVDE NE TREBA ZALIT PARA.

 9. dragan says:

  GLAVNI PREDSTAVNIK EVROPE, FRANCUSKI CIONIST BERNARD KUSNER, KAO DOKTOR KA KOSOVU LICNO JE MASAKRIRAO ZIVE SRBE I VADIO IM ORGANE. NJEGOVA DESNA RUKA BIO JE CIONISTA HOLBRUK. POSLIJE TIH MASAKARA ONI SU SENLUCILI DO ZORE U PRISTINSKOM HOTELU. TACI IMA SLIKE I ZATO AMERI NE SMIJU DA GA UHAPSE. TACI DRZI AMERE U SAH MAT POZICIJI. VATIKAN BRANI KRVATE JER VATIKAN JE RUKOVODIO KLANJIMA OD 41 DO 45. PRIPREME VATIKANA ZA KLANJA SRBA POCELE SU OKO 1900 GODINE, PREMA ISTRAZIVANJIMA DR MILANA BULAJICA. NIJEDNA SRPSKA PARTIJA NIKADA U ISTORIJI, NIJE STAVILA JASENOVAC U SVOJ PROGRAM. CAK NI NAJVECI RODOLJUBI SLOBA, RATKO, RASO, I VOJA, NIKADA SE NISU BAVILI JASENOVCEM. RASO JE NPR U JEDNOM MOMENTU IMAO ZAROBLJENIH 3000 KRVATA I SVE IH JE PUSTIO, NI JEDNOG JEDINOG NIJE ZAKLAO. A TI ISTI KRVATI SU KASNIJE KLALI U BLJESKU I OLUJI !

 10. trigav says:

  austrougarski grb te ndh grb i grb republike hrvatske imaju "šahovnicu" od samo 25 polja. srednjevekovna šahovnica na grbu kralja zvonimira na crkvi sv. lucije kod baške na otoku krk ima 64 polja. očito tako habsburzima, kao i suvremenim hrvatskim političarima fali 39 kockica, možda čak i u glavama. i dok god ih ne pronađu šahovska igra neće biti moguča. možda bi im to mogao objasniti neki šahovski majstor.

 11. ilija says:

  a sto vredi kad ih jugosloveni stite u beogradu cuvaju istoriju hrvatske nedaju na javnost srbima da znaju sto su ustase radile srbima pola srba ne veruje u jasenovac ni ostale jame

 12. boki says:

  Podavi Gospode bagru i seme im satanisticko zatri. Podavi Gospode taj sljam Bogo-otpadni i ne zali fukaru koja je pravoslavce tako ubajala a Tebe svima ogadila jer je sve to cinila pod Vatikanskom zastavom. Zatri Gospode i ne zali.

 13. Stranac says:

  O tim stvorovima ne vredi ništa komentarisati. Najbolje komentare daju oni sami o sebi.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u