Док Чеда живи на високој нози, радници не примају плате!

Док Чеда живи на високој нози, радници не примају плате!

21 октобра 2015

ÈEDOMIR I JELENA JOVANOVIÆОко 60 запослених у „Фиделинкином“ млину и фабрици теста, који су у закупу предузећа „Агрохуб“ у власништву Чедомира Јовановића, затражили су помоћ суботичког омбудсмана, јер им нису исплаћене плате а ни доприноси им нису редовно уплаћивани.

Радници у млину лични доходак нису добили од фебруара, а у фабрици теста од маја, док им здравствено осигурање није уплаћено од јуна.

– Запосленима се сада дугује више од десет милиона динара и поднели смо пријаве да се заштите њихова права – каже омбудсман Златко Маросиук.

– Радници су се прво обратили нашој канцеларији, дали смо извештај члану Градског већа за привреду, а у поступак се укључио и градоначелник. Интервенисали смо путем суда, јер је те делове „Фиделинке“ у закуп дао суд, пословање надзиру стечајни управници и они би требало да регулишу те односе. Према нашим сазнањима, београдска фирма поред плата годину дана није ни закупнину плаћала.

Јовановићево предузеће не дугује само радницима. „Суботица гас“ обуставило је прошле недеље испоруку гаса, јер дугује више од пет милиона динара.

Како незванично сазнајемо, због сталних кашњења у плаћању обавеза и нагомиланих дугова, стечајни управници желе до краја месеца да раскину уговор са „Агрохубом“.

„Фиделинка“ је отишла у стечај у јулу 2010, а почетком 2012. и фабрика теста и млин, па је закупило предузеће „Агропослови“, у власништву Јелене Јовановић. Због дугова, у фебруару ове године, закуп „Фиделинке“ преузима „Агрохуб“.

(Вечерње новости)

KOMENTARIЈедан коментар

  1. stojan says:

    Može li se tom ološu stati na put, a i njemu sličnim?

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u