ДОК СЕ ЦЕО СВЕТ БОРИ СА КОРОНАВИРУСОМ, Путин повукао невероватан потез! КИНЕЗИ СВЕ ОТКРИЛИ

DOK SE CEO SVET BORI SA KORONAVIRUSOM, Putin povukao neverovatan potez! KINEZI SVE OTKRILI

5 aprila 2020

Rusija s pravom važi za jednog od najvećih kupaca zlata na svetu. Prema zvaničnim podacima, Moskva je početkom marta imala rezervu od 2.300 tona plemenitog metala, procenjenu na skoro 120 milijardi dolara.

Što se tiče deviznih rezervi, udeo zlata u njima je 21-22%, što je vrlo visok pokazatelj.Međutim, pre neki dan, Centralna banka Ruske Federacije najavila je zaustavljanje kupovine plemenitih metala na domaćem tržištu od 1. aprila.

Kineski analitičar pokazuje dva razloga za donošenje takve odluke od strane ruskog rukovodstva.

Trenutno je cena zlata dostigla veoma visok nivo. U vezi sa tim, stav Moskve da prekine sa ulaganjem u njega izgleda potpuno logičan.

S druge strane, primećuje analitičar, količina ruskih zlatnih rezervi dostigla je izuzetan nivo da jednostavno nema potrebe povećavati je.

Istovremeno, trenutne cene nafte ne dozvoljavaju Rusiji da troši novac na kupovinu dragocenog metala.

Zapadni stručnjaci takođe su skrenuli pažnju na “zlatni preokret” koji su učinile ruske vlasti, u okviru kojeg će početi da prodaju akumulirane rezerve na inostranom tržištu.

Takođe se napominje da je Moskva odabrala idealan trenutak za to, pošto je pandemija koronavirusa značajno povećala popularnost plemenitih metala.

Analitičari međutim ukazuju na nešto skriveno, što upućuje na to da Rusija sprovodi hirurški precizno plan obaranja američke privrede, za početak, uništenjem vitalne američke privrede, izvlačenje nafte iz škriljaca.

Ovaj deo američke privrede, inače veoma važan, nije u stanju da se odupre ruskom napadu u šta se ne svojom voljom uplela i Saudijska Arabija, a što će rezultirati propašću i SAD i Arabije.

Sada analitičari podsećaju da je Rusija kupovala zlato čitave protekle decenije. Iz toga izvlače zaključak da je ovo rusko-kineski plan od pre više od decenije, jer se u isto vreme sa zlatnim rezervama spremala i Kina.Pozadina svega je ne samo obaranje američke naftne industrije nego dolara kao krajnjeg cilja.

Da je Amrika u mat poziciji svedoči i činjenica da ubrzano kupuje naftu od Rusije, što izaziva bes cele Evropske Unije kojoj su SAD zavele sankcije upravo zbog saradnje sa Rusijom.

Šta više, Rusi venecuelansku naftu preprodaju Americi koja je primorana da ćuti, iz vrlo prostog razloga, američka nafta ima nedostatak da bi bila pogodna za preradu nedostaje joj venecuelanska nafta radi mešanja.

Stvar je jasna, Amerika nema resurse da se u isto vreme bori protiv dva giganta Rusije i Kine, a EU nema kapacitet za bilo šta, ni za vojni ni za ekonomski okršaj.

Eksperti znaju jednu stvar koju vam još nisu rekli, Evropska Unija čeka pobednika iz ovog rata da mu se pridruži.

(Webtribune.rs)

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *