Др ТИОДОРОВИЋ ПОТВРДИО оно чега смо се сви плашили

Др ТИОДОРОВИЋ ПОТВРДИО оно чега смо се сви плашили

20 јула 2020

Вирус корона има велик опсег деловања и не напада само респираторни систем, већ и друге органе, каже епидемиолог Бранислав Тиодоровић и упозорава да је ситуација озбиљна и да је одговорност на свакоме од нас.

„Ово више није респираторна болест, ово што ми сада видимо је системска болест“, рекао је Тиодоровић за „Блиц“.Како је навео, ковид 19 делује систематски, не можемо да кажемо да не напада друге органе, попут органа за варење, срце и васкуларне органе, бубреге, код младих можда ће дати као последицу стерилитет, јер има таквих назнака.

Код оболелих долази и до тромбозе крвних судова, онда то производи мождане ударе, срчане ударе, то се односи на људе који имају хроничну болест, навео је епидемиолог.

Поновио је да вирус може напасти свакога и да су сада на удару млади јер су они у највећој циркулацији.

Тиодоровић је казао да је првобитно било само да се вирус преноси капљично, али да сада постоји информација да се преноси ваздухом, али да не знамо шта је то што га подиже, да ли је струјање ваздуха у питању, попут ветра или када укључимо клима-уређај.

Казао је да је у Србији у току трећи пик, који ће ако не буде окупљања и ако се буду поштовале донете мере можемо надати почетку стишавања у току недеље.

„Верујем да се сада ради о смиривању, ипак више се поштују мере, маска, дистанца, дезинфекција“, рекао је Тиодоровић.

KOMENTARI5 коментара

 1. Риста says:

  Ај докторе буди искрен. Немо сваки пешес дана да повећаваш капацитет короне него сабери све докле ти машта допире. Лепо нам ома реци да корона вирус има снагу хирошима бомбе и да су у Србији на стотине таквих корона бомби и да ће експлодирати ако не носимо маске и не перемо руке. Скрати муке.

 2. test01 says:

  Gde li vas samo nalaze da mi je znati... Evo juce mi jedna medicinska sestra koja radi u jednoj zapadnoj zemlji rece kako je bila testirana na koronu kao pozitivna 3 puta za redom - pokupila je virus u bolnici (nije imala ama bas nikakve simptome ni posledice). Cetvrti put su joj rekli da se vrati na posao - da su to "mrtvi" virusi. Muz joj je bio bolestan, imao je temperaturu i znojio se 10 dana i onda je sve stalo. Deca isti nisu imala nikakve siptome i testirani su negativno. To je prvi slucaj za koga sam cuo ! Takodje mi je rekla da svu decu koja se rode sa disajnim problemima vode kao "posledica korone" - iako majke nemaju zeve sa koronom... Sami donesite zakljucak.

 3. uddu says:

  Doco,nisi interesantan na ovom sajtu.Pokušaj na Kuriru,alo-u,imformeru...Jer tamo su samo budale.Zar je već treći pik ? Ajde javi nam kad bude sedmi ili osmi pik a do tada zabavljaj one na gore pomenutim sajtovima !

  • Cp6a says:

   Овако изгледа кад се уд прави духовит.

 4. Риста says:

  Разумем да неко понекад случајно осмотри како комшија савија комшиницу у башти, али када се почне стално качити испод и завиривати, онда му његова артиљерија отказала. Јел се то зове ...како оно беше? Воај...нички сан? Нека свако напише на почетку реченицу "Маске су дивне, маске су корисне, маске нам требају..." па нек мали ома сврши посао па да мирно наставимо. Имам примедби на маске и то ћу ускоро писати. Нама треба много више маски и много већих. Ко шифонер, јел! Али стварно су практичне и неопходне у овојему лудачком походу короне, обожавалаца и пратилаца. Верујем да ћу скупити довољно потписа да скренем Конову стручну пажњу и да то заживи. Касније о томе...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u