ДРАМАТИЧАН СKОK ЗАРАЖЕНИХ У РУСИЈИ, НАДЛЕЖНИ УПОЗОРАВАЈУ: Само Бог зна прави број, могуће и више од 250.000 у Москви!

ДРАМАТИЧАН СKОK ЗАРАЖЕНИХ У РУСИЈИ, НАДЛЕЖНИ УПОЗОРАВАЈУ: Само Бог зна прави број, могуће и више од 250.000 у Москви!

3 маја 2020

У Русији и даље расте број заражених корона вирусом пошто је за последња 24 сата оболело још 10.633 особа, саопштио је данас руски кризни штаб.

Укупан број оболелих у Русији достигао 134.687. Оздравило је укупно 16.639, а умрло 1.280 особа.Према статистици кризног штаба и подацима објављеним на сајту стопкоронавирус.ру, у Москви је инфицирано укупно 68.606 особа, а само за последња 24 сата 5.948.

радоначелник Москве Сергеј Собјањин изјавио је јуче међутим да је реална слика да је у главном граду заражено два осто становника, што је око 250.000 људи.

Шеф информативног центра кризног штаба Александар Мјасников је коментаришући изјаву Собјањина рекао да је реч о „реалном броју“ заражених у складу са математичким прогнозама, заснованим на спроведеним тестовима.

„Треба разумети о којим је цифрама реч. Реалан број нико не зна осим Господа Бога. Ми говоримо о броју откривених пацијената по броју урађених тестова. Чак је и детету јасно да је број заражених десетине пута већи„, казао је Мјасников.

Русија је тиме претекла Француску и избила на шесто место у свету по броју заражених, преноси Тасс.

KOMENTARI3 коментара

 1. M says:

  Pa,nisu li Rusi uveli dosta stroge mjere socijalne distanciranosti?!?

  • Slobodanka says:

   Uspeli su prilično da zaštite unutrašnjost zemlje da se po njoj što manje širi zaraza iz Moskve. Ali biće najteže zaštititi Moskvu (preko 12 miliona stanovnika) jer ona je primila oko 1 milion povratnika iz Zapadne Evrope nakon izbijanja ove epidemije. ... Nešto nije u redu sa nem podacima iz ovog teksta, jer po broju ukupno zaraženih ispred Rusije značajno su i Francuska sa 168.396 zaraženih i Nemačka sa 165.183 slučaja zaraze. Još su upadljivije razlike kad se pogleda broj umrlih: Francuska 24.760, Nemačka 6.812, a Rusija 1.280. Francuska jedino bolje stoji sa brojem aktivnih slučajeva jer se oporavilo preko 50.000 Francuza. Ali u Francuskoj je ranije počela zaraza nego u Rusiji te zato trenutno ima veći broj osoba koje su već stigle i da se oporave.

 2. Slobodanka says:

  U potpunosti ne mogu zaustaviti širenje zaraze iz glavnog čvora Moskva, ali uspeli su to da uspore, a u tom medjuvremenu cela zemlja dobila je vreme da se bolje pripremi.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u