ДРАМАТИЧНО УПОЗОРЕЊЕ ГЕНЕРАЛА ЛАЗАРЕВИЋА! У току је војна акција против Србије!

ДРАМАТИЧНО УПОЗОРЕЊЕ ГЕНЕРАЛА ЛАЗАРЕВИЋА! У току је војна акција против Србије!

14 септембра 2019

Под патронатом НАТО-а у Албанији се одржава здружена војна вежба „Албанска сила 19“, а њене учеснице су управо оне државе региона које је Приштина пре неколико месеци у више наврата позивала да се уједине против политике Србије.

Xрватска, Северна Македонија, Црна Гора, Бугарска, и такозвана војска Косова, заједно уз албанску, вежбају у војној бази „Биза“ у Албанији под будним оком инструктора из САД, Велике Британије, Немачке, Италије, Турске и Пољске. Главни циљ те вежбе, како тврде у Приштини, јесте да такозване „косовске безбедносне снаге“ повећају сарадњу са партнерима и тестирају реакцију у доба кризе.Да ли је то само први искорак у прећутном стварању најављеног пакта против Србије и да ли је сам назив те вежбе симптоматичан?

Генерал у пензији Владимир Лазаревић каже да нема сумње да је то прва у низу потврда да се ради на формирању пакта против Србије.

НАТО покровитељ

“Дакле, окупљају се браћа по оружју, како су то недавно рекли у Загребу за Хрвате и Албанце. А они то и јесу и то и не крију ни њихови званичници, који о свему јавно говоре. У овој прилици, тај пакт очито преводи Албанија, која је скупила све центре из окружења. С друге стране, НАТО сада лицемерно подржава такозвану војску Косова, а првобитно су његови званичници говорили да није време за тако нешто. Испада да је НАТО покровитељ те удружене вежбе са непризнатом војском непризнате државе“, истиче Лазаревић.

Генерал наглашава да је јасно да се овде ради о демократском лицемерју, јер Србији из земаља Квинте стижу дневни захтеви да престане да лобира за повлачење признања независног Косова.

“Из саме чињенице да земље из нашег окружења раде то што раде, није тешко закључити какви се планови кују на тој вежби. Моја је претпоставка је да су наши, српски интереси ’плава‘ (мирољубива ) страна, док су ’црвени‘ (агресивни) интереси у овом случају државе које учествују у тој албанској вежби. То није добро, ни за добросуседске односе, ни за укупну безбедност“, напомиње генерал и додаје да у овом тренутку вежба не угрожава нашу државу.Отворена провокација

“У оваквим условима наша држава треба да ради и даље на ономе што је њен интерес. Дакле, да са свима развија сарадњу и да јача одбрамбене снаге, као и и да уважава ставове других земаља, али тако да то не ограничава наше активности“, препоручује Лазаревић.

Уосталом, сам назив вежбе у најблажем могућем смислу је – провокација, закључује он.

Да је у питању провокација верује и председник Одбора Скупштине Србије за Косово и Метохију Милован Дрецун, који је изјавио да је заједничка вежба албанске војске и косовских безбедносних снага намењена застрашивању српског народа и да Кфор о томе ћути.

На то је реаговао портпарол Кфора Вићенцо Грасо, који је изјавио да је циљ заједничке вежбе албанске војске и “косовских безбедносних снага”, “унапређење капацитета потраге и спасавања на брдовитом терену, дакле унапређење капацитета за спасавање живота“.

(Sputnjik)

KOMENTARI13 коментара

 1. теоретичар says:

  Зашто би неко освајао већ освојено? Можда нас мало поубијају на путу за Русију, али то што тренирају само је теоретски против Србије а практично припрема за Русију. И овај генерал, чудо једно, скреће тему као да је посилни неког тамо из НВО у Србији. Ипак, ако се Србија сувише приближи Русији и добије више наоружања, сви на свету знају да ће пролаз кроз Србију у случају напада на Русију бити ометен за ратнике ометене у развоју, и тек тада ове вежбе могу бити од неког значаја за Србију. А да не би губили време на Србију, они већ данас блокирају сваки приступ неке значајније војне опреме коју би Србија могла добити од Русије. У сваком случају, једина шанса Србије је ипак Русија. Тренутно, ушли не ушли у ЕУ и НАТО, ми смо свеједно на мети свих тих геноцидних народа који тамо вежбају. Пре или после Русије свеједно, али биће да их НАТО неће трошити на Србију. Генерал је ипак могао мало да размисли. Па генерал је, побогу.

  • Miraš says:

   Od kog su značaja ove vežbe? Ako Srbija nastavi da skuplja povlačenja priznanja a nedostaju još dva da padne projekat tkzv. Kosovo države, onda imaju još jednu mogućnost da brže-bolje pripoje Kosovo Albaniji. To bi po medjunarodnom pravu bilo nezakonito, ali sila je sila i sila Boga ne moli niti haje za pravo i pravdu. Pretpostavljam da zato se vežba zove "Albanija 19". Slično je broju 19 NATO država koje su izvršile agresiju na SR Jugoslaviju, posle koje Srbija nema de fakto kontrolu nad Kosovom i Metohijom. "Albanija 19" ili najavljuje drugu fazu belosvetske otimačine ili je vežba pod tim nazivom samo pretnja da prestanemo da skupljamo povlačenja.

  • Miraš says:

   Čim prete to znači da treba da nastavimo sa skupljanjem povlačenja priznanja.

  • Miraš says:

   Ovo nije priprema za POHOD na Rusiju. Jedino možda u smislu da zacementiraju tkzv. Kosovo sa natovskom Albanijom te da time postanu sigurniji da Rusija neće kročiti svojom vojskom na tlo otetog KIM. Ovo treba da uznemiri preostale Srbe na KIM jer im se nagoveštava još neizvesnija budućnost. Time ih podstiču na napuštanje Kosova, a ujedno nema govora o stimulaciji povratka izbeglih srpskih lica.

  • Косовац says:

   @ теоретичар, …..Морам да те вратим на пут са кога си скренуо. Генерал Лазаревић није генерал Перишић. Дакле, не треба неког борца деградирати зато што нам није по вољи. Вероватно си и ти осетио неправду у својој каријери, зато је за очекивати да разумеш шта сам сада рекао. Мислим, не треба вређати некога кога су већ увредили и повредили Хашки инквизитори. Они који не воле генерала Лазаревића, то су исти они који не воле и Војислава Шешеља. То су исти они који не воле и Слободана Милошевића. То су исти они који не воле Капетана Драгана. То су исти они који не воле Радована Караџића. То су исти они који не воле Ратка Младића. …..Дакле, све Хашки. …..То су исти они који не воле Југослава Петрушића. То су исти они који не воле Косовске јунаке са Кошара, ……….Они се ближе, приближавају Вуку, Бранковићу, Драшковићу, ……….

 2. Косовац says:

  Шта каже Кфор: „..заједничке вежбе имају за циљ унапређење КАПАЦИТЕТА ЗА СПАСАВАЊЕ ЖИВОТА..“. Сорошев новоговор, препознаје се по дебилном смраду употребљеном за „више циљеве“. Капацитет за спашавање живота. Ономад је Солана дефинисао Нато као „највећа мировна организација на свету“. ……….Браћа Црногорци и Македонци се баш труде да повећају капацитет српских душмана.

  • persida says:

   Crnogorci i Makedonci su smrad, to treba najuriti iz Srbije i zabraniti im ulazak. Svo okolni narodi su se dokazali kao gnjide u odnosu prema Srbima, samo batina. Ali, ne da nam hriscanstvo, uci nas da prastamo i budemo idioti.

   • Косовац says:

    @ persida, …..Да, да, треба као ови сутра што ће да се крсте у Београду са паролом „Не одричем се ђавола“. …..Сатанисти још немају храбрости да се представе у пуном сјају, али су решили да истерају ћеф скрнављењем хришћанског ритуала где се крштени 3 пута Одриче ђавола. Опет сатанисти не могу да нађу смисао живота без напада на хришћанство. Као што ће Хрвати да се осећају празно када не буде било више ни једног Србина. Ово сутра у Београду се сатанисти приказују као педери јер је њихов стил (педерски) најближи сатанистичком стилу. …..То доприноси напретку наше Теорије завере. Где ћемо после сутрашње параде добити доказ да су ЛГБТ огранак Сатанистичке Странке (СС).

   • Miraš says:

    I kad bi ih proterala to ne bi rešilo naš osnovni problem. Opet lutaš i biraš ciljeve kao ćoravo-bangavo pile. Nije narod na referendumu dao ovlašćenja vlastima Severne Makedonije i vlastima Crne Gore da se ovako ponašaju. Samo nemoćni prete. Ojačaj svoje moći tamo gde treba.

   • Miraš says:

    Tebe je djavo preuzeo. Otrezni se. Ti bi batinom da nasrneš na one koji se ne pitaju i nemaju nikakve veze sa ovom odlukom Podgorice i Skoplja. Cilj postavljanja ovakvih vlasti u Crnoj Gori, Makedoniji, BIH, Hrvatskoj i sve to što rade po zadatku iz jednog te istog centra je eto baš to da južnoslovenski narodi uvek budu u svadji i neprijateljstvu, zauvek posvadjani i podeljeni. A ti si se sa naše strane prihvatila baš onog što i samom djavolu godi.

 3. Borko says:

  Samo neka oni vežbaju sa čamcima i sa hamerima i krševima. Mi treniramo sa braćom Rusima na S-400. Ameri su odavno samo gomila vojne opreme koja ničemu ne služi.

 4. kojic jovan says:

  E moj 'Teoreticaru',nikad ne reci nikad...

  • Гроф 011 says:

   Ти Персида си врло оскудна у познавању Светога писма, јер то праштање се односи на индивидуалном праштању,и на опраштању већ учињеног зла, а не у том контексту у коме ти мислиш, да нам неко убија ближње, а ми да мирно гледамо. Не!!! Лепо нам је Господ рекао : "Од ове љубави веће нема, ако ко душу своју положи за пријатеље своје"Јн. 15,13!!! А како је могуће положити Душу, осим у случају смртне опасности, где ти свестан тога браниш ближњега? Дужни смо да бранимо своју земљу и сав свој народ.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u