EGIPAT I SRPSKI TURISTI: Šta je to što privlači Srbe Egiptu

EGIPAT I SRPSKI TURISTI: Šta je to što privlači Srbe Egiptu

30 јуна 2014

egipat2Egipat je jedina zemlja u koju naši turisti idu na letovanje i za koju nikada u kofer ne moraju da spakuju džemper. Sunce i toplo more su na Crvenom moru zagarantovani, kao i niske cene. Letovanje u Hurgadi i Šarm el Šeiku dostupno je prosečnom srpskom turisti, jer može da se letuje (avionom u hotelu s polupansionom) već od 300 evra.

Na našem tržištu jedino „Kontiki“ nudi aranžmane za mondenski Šarm el Šeik. U ovom turističkom gradiću noćni provod je odličan, plaže su prepune lepih korala, a najveća prednost je odlazak na zanimljive izlete, poput odlaska do Kaira. Samo iz ovog letovališta možete otići do pravoslavnog manastira Sveta Katarina, kao i do Jerusalima! Cene u „Kontikiju“ kreću se od 419 evra, a u ponudi je niz zanimljivih hotela i svako treba da bira ono što je za njega simbol odmora: plaža, šoping ili noćni provod. Međutim, neprestano treba pratiti sajt ove agencije, jer se redovno objavljuju specijalne ponude.

U ovoj agenciji nude i letovanje u Jordanu, u sunčanoj Akabi na Crvenom moru. Paket-aranžman je od 329 evra, ali više se isplati aranžman u odličnom hotelu s pet zvezdica, poput „Movenpika“ koji košta 579 evra i za koji može da se dobije popust od 100 evra. Iz Akabe se lako stiže do prelepog ružičastog grada Petre i Jerusalima.

Bogat je izbor hotela u Hurgadi, pa je i raspon cena veliki. Takođe, agencije nude odmor od 11, 12 ili 14 dana, pa svako može da uklopi svoje obaveze. Verovali ili ne, u većini agencija prodati su apsolutno svi aranžmani do 5. avgusta, a mesto za putovanje može da se pronađe za polazak 25. jula i to za odmor od 14 dana.

U „Viva travelu“ kažu da je interesovanje za Hurgadu ove godine bilo izuzetno veliko, što i ne čudi, jer je reč o najpoznatijem egipatskom letovalištu, koje je posebno poznato po lepoti koralnog blaga. Peščane plaže se pružaju duž cele oblasti ispred većine hotela, što nije slučaj s drugim letovalištima na Mediteranu. Podvodno bogatstvo Crvenog mora u ovom predelu omogućilo je da Hurgada postane omiljeno mesto ronilaca. Većina hotela je s izuzetno bogatim sadržajima, a sam centar mesta, kao i bogate istorijske lokacije u okolini, lako su pristupačne svim gostima ovog letovališta.

KOMENTARIОставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u