ЕГИПАТ ОТВОРЕНО ПРЕТИ ЕРДОГАНУ: Спремни смо за рат!

ЕГИПАТ ОТВОРЕНО ПРЕТИ ЕРДОГАНУ: Спремни смо за рат!

23 јуна 2020

Ашраф Синжар, професор међународне политике на Универзитету Порт Саид, рекао је у понедељак да је „Египат рационална сила и не жели непријатељства, а да међународна заједница разуме њихов став.“

Међутим, професор је рекао да уколико снаге Владе националноиг споразума (ГНА) подржане од стране Турске заузму либијски Сирт, да ће у том случају Египат војно интервенисати.Професор је рекао, да је египатска црвена линија град Сирт; то је такође поткрепљено изјавом највишег каирског руководства. Истакао је да Египат има војну силу коју треба узети у обзир, а да силе изван Средоземља неће моћи да угрозе његову безбедност.

У суботу је египатски председник Абдел Фатах Ал-Сиси објавио да Каиро има „међународни легитимитет“ да интервенише унутар Либије.

Његове изјаве су наишле на оштре критике Владе националног споразума (ГНА) са седиштем у Триполију, јер они тврде да су Сисијеви коментари „објава рата“.

(Ало)

KOMENTARI3 коментара

 1. persida says:

  Dragi Egipcani, spremite se za rat sa cionistickom trojkom: Rusija-Izrael-Turska.

  • uddu says:

   Ovoga puta se ne slažem sa tobom.Egipat nema neku vojsku,videli smo 73 ili 74 kako su ih izraelci lako potukli.Izrael nije svetski policajac,oni intervenišu samo ako se neko sprema da ugrozi njih lično a rusi se petljaju sa svima koji nameravaju da od njih kupe oružje.A ono za cioniste,e tu si u pravu,čak su od ove pomenute trojke izraelci najmanji cionisti.

 2. padre says:

  Ako čete ratovati tako, kaoprotiv Izraela, izvolite!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u