ЕЛИМИНАЦИЈА У 30 СЕКУНДИ: Руске специјалне снаге уништавају терористе (ВИДЕО)

ELIMINACIJA U 30 SEKUNDI: Ruske specijalne snage uništavaju teroriste (VIDEO)

27 februara 2020

Ministarstvo odbrane Rusije je objavilo video-snimak na kome se vidi kako pripadnici ruskih Snaga za specijalne operacije (SSO) likvidiraju teroriste.

Na video-snimku od 30 sekundi prikazani su kadrovi na kojima borci SSO eliminišu teroriste iz snajperskih pušaka (video je snimljen pomoću uređaja za noćno osmatranje), a u granatiranju uništavaju i vozilo terorista.Gde, kada i u kojim uslovima je video-snimak nastao nije poznato.

Podsetimo, u Rusiji se 27. februara obeležava Dan SSO. Ovaj praznik je utvrđen predsedničkim ukazom od 26. februara 2015. godine.

Za sedam godina postojanja, 11 vojnika iz te vojne jedinice dobilo je najviše državno priznanje – titulu Heroja Ruske Federacije.

KOMENTARI3 komentara

 1. persida says:

  A kako bi bilo da dodju 60 sekundi na Kosovo. Al ne da Jevrejin Putin.

 2. M says:

  Nedavno su neki ruski specijalci poginuli!Ako su bili specijalci,vjerovatno ih nisu ubili slučajno naišli diletanti!Nego bolji specijalci od njih,vjerovatno turski,vjerovatno po USA-Zapadnom standardu profesionalizma!Pošto ni USA-Zapad-Turci nisu svemirci,vjerovatno imaju suvremenu organizaciju,opremu i profesionalizam!Vjerovatno integrirani!Vjerovatno USA dronovi permanentno snimaju-znaju sve što se događa u Siriji,ili na bojištu,pa i do u detalja!Vjerovatno su pratili i neprestano locirali poginule ruske specijalce,i onda ih nije bilo teško ubiti!Na ovaj ili onaj način!Tako će isto proći i slijedeći Ruski specijalci bez obzira na obučenost i opremu,ako ne budu i oni dio ruskog integriranog ratišta,a to znači kompletnog!I prije cca godinu dana je poginulo u jednoj bitci nekoliko stotina ruskih plaćenika,a da nije poginuo nijedan USA vojnik,jednostavno zato jer su USA vojnici bili dio USA integralnog ratišta,locirali su ruske vojnike,označili ih i pozvali tvoje zrakoplovstvo da dođe i izdegeneči ih,što su oni i učinili!A Rusi su svoje bogece poslali izvan svog integriranog ratišta,bez protuzračne obrane,bez vlastite zračne podrške,nego kao glinene golubove!A to nije dovoljno,bez obzira kako su obučeni i kakve puške imaju!Nadam se da Rusi iz toga izvlače zaključke,doduše sporo,jer su i ovi sad jednako glupo poginuli!Ali da ovi itd.budući, neće!Nego da će i oni biti dobro obučeni,s dobrim osobnim i pratećim naoružanjem,i uklopljeni u rusko integralno ratište, podržani kompletnom podrškom,a ne poslani kao glineni golubovi do sada!Još su mušketiri skužili da su jači kad igraju svi za jednoga i jedan za sve!Prošlo je vrijeme kad pijani stražar spava na straži,a tamo netko drugi za njega dobija rat!

  • mlanm says:

   To je igra na sve ili nista, u svojoj genezi, ne mozes ici u rat i kao ne ici. Odvajkada znano da kada krenes krenu svi i imaju svoj dio odgovornosti za cinjenje ili necinjenje.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *