„ЕНГЛЕЗИ ОПТУЖУЈУ СРБЕ ДА СУ ГЕНОЦИДНИ, а историја свих америчких држава које су створили Енглези почела је геноцидом!“ (ВИДЕО)

„ЕНГЛЕЗИ ОПТУЖУЈУ СРБЕ ДА СУ ГЕНОЦИДНИ, а историја свих америчких држава које су створили Енглези почела је геноцидом!“ (ВИДЕО)

21 априла 2019

Ванредни професор на Филозофском факултету у Београду Милош Ковић рекао је синоћ у Андрићграду на предавању „20. век геноцида над српским народом“ да је потребно да се разумије да се Србима намеће ријеч геноцид, како би се замаглили геноциди које су Срби претрпјели у 20. вијеку.

– Србе оптужују Енглези да су геноцидни, а они су покушали да провуку ту резолуцију у Савјету безбједности. Историја свих америчких држава коју су створили Енглези је почела геноцидом. И сада смо дошли у ситуацију да нас они оптужују да смо геноцидан народ, да нам они држе предавања о људским правима – навео је Ковић на предавању у Андрићевом институту, у оквиру циклуса 20. вијек.Он сматра да свијест о геноциду над српским народом мора бити у темељу српског националног идентитета, као што су Свети Сава, Свети Симеун или кнез Лазар.

Ковић је истакао да се на томе мора радити не само западно, него и источно од ријеке Дрине.

– То је наш примарни задатак у будућности, не зато да би мрзили своје сусједе друге вјере или нације, већ зато да би се ослободили наивности, да бисмо се ослободили илузија и да би сачували животе за будућност – рекао је Ковић.

Он је истакао да је Република Српска гарант да се то неће поновити. „Учити о геноциду, значи знати шта се догодило као брана да се то поново не догоди, да се то никада не догоди“, нагласио је Ковић.

Ковић је рекао да је поријекло геноцида у Подрињу и почиње у Првом свјетском рату.

– То разумијемо када видимо шта је Аустроугарска урадила. Онда долази Други свјетски рат Јасеновац, Пребиловци и долази посљедњи рат уништење Крајине, уништење српског становништва на Косову и Метохији, у Сарајеву и то је историја геноцида над српским народом – истакао је Ковић.

Он је напоменуо да је српски народ најзападнији православни народ, да је најзападнија православна територија била Крајина, а да је сада то Република Српска.

– Ми се само под различитим изговорима суочавамо са оним што смо видели у 20. вијеку. Срби не желе да прихвате тутора, они желе ауторитет али који сами признају. То је зато јер Срби имају дубока, укоријењена историјска сјећања која им је подарио Свети Сава – истакао је Ковић.

Ковић каже да историчари воле да се враћају у прошлост сваке појаве.

– Моје предавање је посвећено покушају да се објасни гдје је сада мјесто геноцида над српским народом у националном идентитету српског народа – рекао је Ковић.

Он је указао да данас нема никаквих пријетњи, никаквих притисака који би Србе спречавали да се баве геноцидом и да постављају питања зашто се то догодило.

– Двадесети вијек јесте вијек геноцида, али одакле све то долази. Предавање сам поставио у двије компаративне равне. Једна је хоризонтална, а друга вертикална. То су поређења са геноцидима које знамо из историје, прије свега геноцид на територији америчког континента. Затим геноциди који су обиљежили Први свјетски рат, који су углавном починили Турци над Грцима и геноциди Другог свјетског рата који су највише извршили Нијемци над Јеврејима, Словенима, над Русима, Србима, Пољацима – навео је Ковић.

Према његовим ријечима, најстарији трагови геноцида, тада се мисли на планирано уништење једне етничке, религијске, националне групе, када су Срби у питању, јесте 14. вијек када Турци стижу на Балкан.

Према његовим ријечима, то је турски начин вођења ратова, ужасан период који су Срби претрпјели, о којем свједоче и многи турски извори.

– Онда долази вријеме мира, када Турска граница креће даље према сјеверу. У другој половини 16. вијека имамо процват Српске православне цркве. Манастири су бројнији, има више калуђера него данас, а онда долази вријеме новог сукоба од краја 16. до краја 18. вијека. У рукама римокатоличких империја Срби такође трпе геноциде. Имамо паралелно уништавање српске популације, врши се превјеравање, прелазак на ислам и римокатоличку вјеру. Иза сваког превјеравања стоји социјална репресија, сила и све оно што се касније дешавало јесте рат између оних који говоре исти језик, а различите су вјере и тако све то деведестих година 20. века – закључио је.

(РТРС)

KOMENTARI7 коментара

 1. Sasa S says:

  Ako oni nekog osudjuju za genocid onda su stvarno maloumni,a godinama dobro zive posto su bili kolonijalna otimacka drzava i sve sto su stekli je na bazi klasicne otimacine sto prirodnih bogatstva,sto radne snage tjest robovlasnistva.Po sistemu ne pitaj me za prvi milion kako sam stekao svaki naredni cu objasniti.Lazi i prevare vise ne prolaze jer ovo je 21 vek i info se brzo prenose..a iste su do sada koristili kao najsnaznije oruzje.Oni jos uvek vladaju zemljicama kao sto su Foklandi i ubedjuju ceo svet da je ono u Engleskom priobalju...kakve drskosti i bezobrazluka...kao i ove tvrdnje da je Srbija genocidna.

  • Velika Metla says:

   Ово шта пасја пиргава штенад и отпад од људског рода кевћу ти је пример за уџбенике када проститутка кевће о моралу,и то оном врхунском моралу! Стотине милиона су та гамад побила по свету и опљачкала,и УПРАВО ОНИ се ашли да некоме пришивају "епитет" геноцидности! Сваког дана се молим Богу,а сва грех нека иде мени,да то острво зла исконскога потопи! Заслужили су као ниједан народ на свету! У злу им премца нема!

 2. milorad2 says:

  Genocid kao politiku, rasizam i klasno nacionalne teorije su SVE poreklom iz engleske "filozofske" misli.Uporni, dugotrajni, pokušaj opravdavanja i objašnjavanja "PRAVA" vladavine tirana nad većinom.Koliko im je to bilo potrebno, razvijanje takvih "filozofskih" škola i mišljenja radi porobljavanja kolonija, toliko im je ISTO bilo potrebno radi dominacije i kontrole nad sopstvenim stanovništvom.PRVA NACIJA koja je UBIJENA U POJAM OD STRANE SVOJE KRUNE I OLIGARHIJE SU UPRAVO ENGLEZI I ONI SU PRVA ŽRTVA TOG KRVAVOG LEGLA UBICA I LOPOVA U LONDONU.Da bi osvajali svet morali su prvo da polome kičmu svom narodu i to im je uspelo.Samo menjaju se vremena i mislim da će pre svega engleska nacija da ih priupita za zdravlje i to uskoro,jer dosta je mračnih oblaka nad tom državom,toliko ih je da će "genocidni srbi" uskoro da im budu zaista zadnja briga:)

 3. Velika Metla says:

  Потопити на дно океана острво пиргавог пасјег накота,са све становништвом!

 4. Marko st says:

  Kad bi Kovic bio predsednik a Lazarevic ministar odbrane Srbija bi se digla iz pepela za tili cas a izdajnici nacionalnih interesa pohapseni.

 5. Fantom iz Notre Dame ;-) says:

  "Mnogo" me svrbi shupak šta mali, divlji englezići mrsimudare, kao i ostali vatikansko-nacističko-fašistički primati iz EU i NATO Rajha.

  • Velika Metla says:

   Не би ни мене било брига шта они мрсомуде,него је проблем што се константно петљају и чине зло нама Србима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u