ЕНГЛЕЗИ РАДЕ У ТИШИНИ – СПРЕМАЈУ ТЕРЕН за Републику Српску

ЕНГЛЕЗИ РАДЕ У ТИШИНИ – СПРЕМАЈУ ТЕРЕН за Републику Српску

11 јуна 2018

Војно-политички аналитичар Мирослав Лазански сматра да је најављено слање британских војника у БиХ као појачање ЕУФОР-у током предстојећих избора у функцији политичког притиска на Републику Српску.

– Како се баш сад оперативни командант ЕУФОР (Џејмс Еверард) сетио да му требају ти војници? Треба видети оперативну структуру тих војника – да ли су обавештајци или су за електронско извиђање, надгледање електронског спектра. Међутим, све је у функцији и у контексту избора на простору Републике Српске – рекао је Лазански за Срну.Лазански истиче да је занимљив термин који су изабрали Британци, а у контексту писања западних медија да британски војници долазе да би „спречили руско мешање у октобарске изборе“, нагласивши да та антируска хистерија није реална.

– То је једна хистерија која влада на Западу и полако прераста у патологију – сматра Лазански.

Он је указао на то да су британске агентуре присутне на овим просторима још из времена пре Другог светског рата и да „стоје иза свега“.

– Оне су главне. Ми можемо да причамо да су ЦИА и неки други… Међутим, Енглези раде у тишини, на дуге стазе и имају своју мрежу агената од утицаја у политици – рекао је Лазански.

Британски „Тајмс“ објавио је да ће Велика Британија послати 40 припадника војске који ће се придружити Мисији ЕУ и НАТО у БиХ како би „спречили руско мешање у октобарске изборе“.

Из британске Амбасаде Срни је јуче речено да Велика Британија не шаље додатних 40 војника и официра у мисије ЕУ и НАТО у БиХ ради „спречавања уплитања Русије у опште изборе у октобру“, већ да је одговорила на захтев оперативног команданта ЕУФОР Џејмса Еверарда за упућивање тих војника да би се унапредили капацитети ЕУ снага.

KOMENTARI4 коментара

 1. Zoran says:

  Nem apotrebe Lazanski za histerijom, bar sa nase strane. Mi smo culi od naseg milog vodje da mi neprijatelje vise nemamo.

 2. Miros says:

  Da DA sve se radi u tisini jos od prvog svetskog rata na ovim prostorima.Da ne bese cherchila mozda smo mogli izbeci 1 ali ne i 2 sv. rat.U svakoj corbi koja se krcska na Balkanu oni su tu kao radi reda da nesto pomognu, al nedao nam bog vise da nam oni pomazu,sve nas boli po telu od tih njihovih prijateljskih tapsanja po ramenu.Sa njima nema sta da se poredi(no coment)sto bi rekli ameri!!!???...

 3. evangelist says:

  Ako hoćete da saznate istinu najbolje vam je da čitate Sveto Pismo, jer od ovakvih tekstova koji su nas već uveli u sve moguće ratove poludećemo pre ili kasnije. Budći da seme i sinovi zla već dugo vladaju svetom pravo je čudo da svetska populacija tako mnogo raste, jedino ovi pošteni poput srba načisto išćezavaju. Ali tako i treba, jer će i na ove preživele pasti teška ruka Božija i voleće da su i oni na vreme iščezli.

 4. da da says:

  kad dođe kritični momenat,Rusija će poslati i vojnike i tehniku..zato opušteno

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u