ЕРДОГАН ДИГАО РАМПУ! Мигранти кренули ка Европи! ХАОС НА ГРЧКОЈ ГРАНИЦИ (ВИДЕО)

ERDOGAN DIGAO RAMPU! Migranti krenuli ka Evropi! HAOS NA GRČKOJ GRANICI (VIDEO)

28 februara 2020

Ankara neće više zaustavljati sirijske izbelice na putu ka Evropi. Kako javljaju turski mediji, hiljade migranata krenulo je kroz severozapadnu Tursku ka granici sa Grčkom i Bugarskom. Na snimku se vide izbeglice koje su ka EU krenule autobusom.

Turska policija, oblaska straža i granična policija dobile su naređenje da ne zaustavljaju migrante i izbeglice da preko kopna ili mora prelaze u Evropu.

Migranti su se takođe okupili u zapadnoj Turskoj s ciljem da brodom dođu do grčkog ostrva Lezbos. Zvanična Ankara očekuje nove izbeglica iz Idliba.

U međuvremenu, oglasio se grčki premijer Kirijakos Micotakis koji je rekao da su migranti pokušali nelegalno da prodru iz Turske u Grčku  i obećao da to neće dozvoliti.

„Značajan broj migranata i izbeglica okupio se u grupe na grčko-turskoj granici  i pokušali su da nelegalno uđu u zemlju. Želim da budem jasan: nelegalan ulazak u Grčku neće biti dozvoljen. Podižemo nivo bezbednosti naših granica“, rekao je on.

Grčki premijer je dodao da njegova zemlja nema nikakvu odgovornost za tragične događaje u Siriji i da neće ispaštati zbog posledica tuđih odluka.

„Informisao sam Evropsku uniju o situaciji“, rekao je on.

Ankara je prethodno donela odluku da više ne ztadržava izbeglice iz Sirije i da ih pusti put Evrope.

KOMENTARI5 komentara

 1. test01 says:

  Invazija Evope sa islamistima! Koje izbeglice, pogledajte samo ko je tamo - sve mladi islamisti i ogromna vecina su iz zemalja u kojima nema rata...

 2. petrovgrad says:

  Mi sa tem nemamo ništa. Sreća što oni neće u Srbiju da se zadrže. Lepo dočekati autobusima i vozovima i pravac na granicu sa Hrvatskom. Neka se snalaze i neka preskaču ogradu. Hrvati nemaju snage da čuvaju granicu, jedino da mobilišu babe i dede.

  • persida says:

   Naivan si, burazeru, ne bi oni da se zadrze, ali ce morati. Njih niko normalan nece, zato su Vucicu uvalili da primi par miliona i da ih zadrzi u Srbiji. Spremite se za krvave obracune u gradovima Srbije. Najveci neprijatelj Srbije je azilantska fukara koju Soros usmerava ka evropskim gradovima.

   • test01 says:

    Greska - najveci neprijatelj Srbije je njena peta kolona, ili zapadni poltroni koji su na vlasti u Srbiji i u CG !

 3. doktrina soka says:

  Organizirati se u patrole i po noci tuci,a milicja neka ih cuva kako zna.Kada nece drzava mora narod da cuva drzavu i imanja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *