ЕРДОГАН ЛУПИО ШАМАР ЕУ И ПОНИЗИО ЈЕ

ЕРДОГАН ЛУПИО ШАМАР ЕУ И ПОНИЗИО ЈЕ

8 априла 2021

Урсула фон дер Лајен, прва жена на челу Европске комисије остала је без места за седење на састанку представника ЕУ и турског лидера Реџепа Тајипа Ердогана.

Видно изнервирана Немица само је кратко рекла „ехем“ и показала на заузета места након када је видела да су за састанак у позлаћеној соби председничког комплекса припремљене само две столице на које су се већ сместили Ердоган и Шарл Мишел, председавајући Европског савета.Иронично је да је питање женских права била једна од тема јучерашњег тросатног састанка ЕУ-Ердоган. Ни Ердоган ни Мишел нису били вољни да се одрекну својих столица па је Фон дер Лајен морала да се смести на ниску софу прекопута.

Њен портпарол је данас рекао да је Фон дер Лејен после инцидента још фокусиранија на питање једнакости и људских права у Турској.

„Председница комисије је очигледно била изненађена и то се види на снимку… Ниво протокола за нашег председавајућег је исти као и за председавајућег Европског савета. Председница очекује да институција коју представља буде третирана на исти начин као и институција председавајућег Савета и очекује да се слични инциденти не понове“, рекао је портпарол.

„Kакав дипломатски фијаско“, прокоментарисала је Виолета Булц, бивша комесарка ЕУ.

Иратксе Гарсија Перез, лидер социјалиста и демократа у Европском парламенту на навео: „Прво су се повукли из Истанбулске конвенције а сада су оставили председавајућу Европске комисије без места током званичне посете“.

KOMENTARI12 коментара

 1. Spiro says:

  Hahahahaha!!!!!!!!!!!Dileje nikao da svate da turskim odpadom od čoveka da je operisan od bontona da se ne može normalno komunicirati. Umislio smrdljosav da je sultan i da mu je sve dopušteno. Šaban misli da je 14 veku.

 2. Beli Orao says:

  Нешто се гадно спрема ! Западњаци ће га раскомадати ако га Путин не спаси !

  • Spiro says:

   Putin nema nameru da ga spašava. Pročanstvo govori da će uskoro Turska nestati u ratu protiv Rusije. I ako smrdljoslav ima rusku opremu neće moći koristiti protiv Rusije.

  • test01 says:

   ma mogu samo da mu pljunu pod prozor - tako i treba sa briselskim gmazovima

  • Željko says:

   Susjedi Srbi, vi govorite o poniženju, pa sjetite se prošle godine i poniženja "velikog" vašeg predsjednika pred " Trampe Srbine " u WH !!

   • Lazar says:

    Факат јесте, наш гаулајтер је сведен на праву меру, али овај Ердоган ми се све више допада.

   • Косовац says:

    @ Željko, …..Нико од нас није говорио о понижењу, о свом понижењу сте говорили ви, еврољуби. Ердоган вам је ударио цајпер, еврољуби то много воле, нема потребе да буду понижени, они су поносни и воле када им неко удари цајпер.

 3. Косовац says:

  Хахахакхихкихохохо…..Хвала Ердогану што нам је показао да и у колективном руководству Сорошоидне Европске Уније ипак постоји нека хијерархија и зна се да има неко ко је најстарији, у овом случају сазнали смо да је то председник Европског Савета (Шарл Мишел). ……………Значи да је функција председника Европског Централног Комитета Урсула фон дер Лајен за степеницу ниже. Добро је да то знамо. Ипак, и она би хтела столицу на конто родне равноправности. Вероватно би хтела и да зајаше мало, или да буде капетан на белу лађу. Али не може, султан не дозвољава. ……………Добро је да се ту нашло оно султанско канабе, па се и за Урсулу нашло место. Знате, када султан прими неког на своје канабе, гаће саме спадају.

 4. doktrina soka says:

  A sta si ta Svabica zamislja,da mu sedne u krilo pa nije sela na patos.

 5. Erulian says:

  Domaćin u svojoj kući zna đe je kome mjesto.Za eu-ovce ne bi rekao da pate od protokola, kad je Mikron stavio u prve redove tačija, kome sada sude za masovne zločine a državnika Vučića u zapećak.

 6. Hop Hop says:

  Verovatno joj je obezbedio kecelju u kuhinji. Da im skuva čaj dok muškarci razgovaraju...

 7. Gagi says:

  Neka se europski saveznici a nasi dusmani brukaju do mile volje. Srecno im bilo i dugovecno.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u