ЕРДОГАН ПРИЗНАО ПОРАЗ! СИРИЈСКА ВОЈСКА СЛАВИ: Турци повлаче тешко наоружање из Идлиба!

ЕРДОГАН ПРИЗНАО ПОРАЗ! СИРИЈСКА ВОЈСКА СЛАВИ: Турци повлаче тешко наоружање из Идлиба!

11 марта 2020

Турска војска почела је данас са повлачењем тешког наоружања са својих осматрачница широм провинције Идлиб, саопштила је Сиријска арапска армија (САА).

У извештају САА се наводи да је турска војска према ранијем споразуму Владимира Путина и Реџепа Тајипа Ердогана, кренула са повлачењем тешког наоружања са осматрачница у Идлибу.



Међутим, турска војска неће да напусти своје осматрачнице, али пошто је на снази примирје у Идлибу, нема потребе да задржава тешко наоружање.

Истовремено, руске оружане снаге повећале су патроле дуж главних путева, који раздвајају сиријску војску и побуњенике у областима Идлиб и Алепо.

Руске и турске оружане снаге започеће заједничке патроле дуж ауто-пута Алепо – Латакија (М4). Ове патроле би требало да крену 15. марта према ранијем споразуму Путина и Ердогана.

KOMENTARI



2 коментара

  1. Milan says:

    Od juče-prekjuče se zna da Turska je dužna da povuče teško naoružanje od terorista. Pripadnici HTŠ-a da li će pristati da predaju teško naoružanje??? Ako ga zadrže i počnu da ga koriste pomlatiće ih SAA i Ruska avijacija, a Turska neće imati iz čega da ih brani. SAA i Rusija ne povlači svoje naoružanje (kao što će to uraditi vojska Turske), nego samo trenutno učustvuju u primirju!

    • Slobodanka says:

      I Iranci, pored Sirijaca i Rusa! Iran je upravo prebacio deo svojih proksi snaga iz Iraka da bi ojačao svoje prisustvo u Idlibu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *



ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u