ЕРДОГАН ПРИЗНАО ПОРАЗ! СИРИЈСКА ВОЈСКА СЛАВИ: Турци повлаче тешко наоружање из Идлиба!

ERDOGAN PRIZNAO PORAZ! SIRIJSKA VOJSKA SLAVI: Turci povlače teško naoružanje iz Idliba!

11 marta 2020

Turska vojska počela je danas sa povlačenjem teškog naoružanja sa svojih osmatračnica širom provincije Idlib, saopštila je Sirijska arapska armija (SAA).

U izveštaju SAA se navodi da je turska vojska prema ranijem sporazumu Vladimira Putina i Redžepa Tajipa Erdogana, krenula sa povlačenjem teškog naoružanja sa osmatračnica u Idlibu.Međutim, turska vojska neće da napusti svoje osmatračnice, ali pošto je na snazi primirje u Idlibu, nema potrebe da zadržava teško naoružanje.

Istovremeno, ruske oružane snage povećale su patrole duž glavnih puteva, koji razdvajaju sirijsku vojsku i pobunjenike u oblastima Idlib i Alepo.

Ruske i turske oružane snage započeće zajedničke patrole duž auto-puta Alepo – Latakija (M4). Ove patrole bi trebalo da krenu 15. marta prema ranijem sporazumu Putina i Erdogana.

KOMENTARI2 komentara

  1. Milan says:

    Od juče-prekjuče se zna da Turska je dužna da povuče teško naoružanje od terorista. Pripadnici HTŠ-a da li će pristati da predaju teško naoružanje??? Ako ga zadrže i počnu da ga koriste pomlatiće ih SAA i Ruska avijacija, a Turska neće imati iz čega da ih brani. SAA i Rusija ne povlači svoje naoružanje (kao što će to uraditi vojska Turske), nego samo trenutno učustvuju u primirju!

    • Slobodanka says:

      I Iranci, pored Sirijaca i Rusa! Iran je upravo prebacio deo svojih proksi snaga iz Iraka da bi ojačao svoje prisustvo u Idlibu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *