ЕРДОГАН проглашен за лидера исламског света!

ЕРДОГАН проглашен за лидера исламског света!

22 октобра 2018

Турски председник Реџеп Тајип Ердоган на врху је листе најутицајнијих муслимана света, други је саудијски краљ Салман бин Абдулазиз Ал-Сауд, а на трећем јордански краљ Абдулах Други, јавила је турска новинаска Агенција Анадолија.

Јубиларну десету едициjу годишњака “Листа 500 најутицајнијих муслимана за 2019.” објавио је Краљевски исламски центар за стратешка истраживања са седиштем у Јордану.У извештају се наводи да је Ердоган у августу 2014. постао први директно изабрани председник Турске, да је други мандат добио победом у првом кругу овогодишњих председничких избора на којима је излазност била 86 посто.

– Током Ердоганових мандата Турска је остварила невиђен економски раст, уставне промене и поново израсла у једну од главних глобалних сила – наводи се у саопштењу.

Истиче се да се Турска под Ердогановим вођством фокусирала на јачање односа и сарадње са земљама на свих седам континената, а посебно са суседима, укључујући и Грчку.

– У Африци је Турска отворила више од 20 нових амбасада и конзулата. Када је Сомалија патила због глади и суше, Турска јој је послала помоћ, а Ердоган је постао први неафрички лидер који је посетио ту земљу након две деценије – наводи се у извештају.

У издањима Листе 500 најутицајнијих муслимана света за 2016. и 2017. годину Ердоган је заузимао осмо.

(Факти)

KOMENTARIОставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u