ЕУ тражи од Србије НЕМОГУЋЕ!

ЕУ тражи од Србије НЕМОГУЋЕ!

21 априла 2020

Шеф европске дипломатије Жосеп Борел изјавио је данас да се на Западном Балкану води „борба наратива“.

И да се на улицама Београда, на пример, могу видети билборди којима се само Kини захваљује на подршци Србији.

„Интресантно је да никада нисам видео биллборд са захвалницима ЕУ на помоћи. А ми смо обезбедили много помоћи Србији и другим земљама Западног Балкан како пре тако и током кризе“, рекао је Борел, те приметио да европска помоћ и залагање нису довољно узети у обзир, док се помоћ Kине доживљава као много важнија.Стога је важно да ЕУ појача и своје капацитете у информисању јавности у региону о стабилизирајућој улози Брисела на Балкану, рекао је високи представник у обраћању посланицима Спољнополитичког одбора Европског парламента.

Шеф дипломатије ЕУ Жозеп Борел каже да Западни Балкан неће бити стабилан без јасне ЕУ перспективе.

„У циљу јасне перспективе ЕУ мора да ради на решавању разлика између Kосова и Србије“, нагласио је Борел.

Он је у свом обраћању посланицима Спољнополитичког одбора Европског парламента оценио да је одсуство дијалога између Београда и Приштине најтеже питање на Западном Балкану.

Kазао је и да је нови специјални представник ЕУ за дијалог Мирослав Лајчак преузео мандат пре недељу дана и да је у контактима са властима обе стране.

„Он још ствара тим и дајмо му времена да види као може да помогне двема странама да наставе разговоре“, каже Борел.

Додаје да је Лајчак искусан дипломата, који ће стално бити ангажован у региону и то са свим странама, укључујући и УН и САД.

KOMENTARI11 коментара

  • harry neron says:

   Ali su vas ubujali vaši saveznici i tutori, rusi i britosi, koji stoje iza svega što se događa kod vas poslednji vek i kusur, od masakra nad porodicom Obrenović nadalje. A vi vek i kusur prolivate vlastitu krv za tuđe interese, setite se atentata u Sarajevu, 27. marta 42., pa ludačke politike mešanja etničkog i političkog 90. godina,...sve nabrojano je bilo u interesu rusa i britosa a vi ste prolili svoju krv.

   • Miraš says:

    Gde su tada bili "saveznici" Hrvati? Njih ne pominješ jer oni su skroz nevini, kao tek od majke rodjeni.

 1. Cetnik says:

  EU zlikovci otplacaju dug koji nikada nece otplatiti.

 2. Erulian says:

  Borelko, problem je što ni eu nema jasnu perspektivu! Kao i Djekna, još nie umrela, a kad će, ne zna se.Kod Srba eu ne asocira na perspektivu, nego na retrospektivu, a tu su samo bombardovanja, sankcije, ucene, hagovi i Hadovi.Ni prošla eu pod Hitlerom nije nas bolje dojmila.Štetu koju ste napravili Srbiji ne možete zabašurati promilima pomoći.

 3. Rajko says:

  Ma sta boli uvo Borela kome zahvaljujemo i kakve bilborde imamo. Sta bi bilo da mu Vucic ili jos bolje Dacic kaze da u evropi postavljaju srpske bilborde? Ti se meetari koji vrsljaju u nase dvotiste treba proterati i i u lice im reci da gledaju svoje dvoriste.

 4. Косовац says:

  Да су било кога одредили за „вођу преговора“ уместо Лајчака, све би се сводило на исто. Међутим, одређивање србомрсца Лајчака је у функцији стављања на знање српским „владарима“ Србије да је Србија окупирана и да српска „власт“ постоји само као Извршна власт окупиране зоне у „Западном Балкану“. Тако и овај комитетлија ЕУ долази у ситуацију да приземно саветује да се обожавање Европске Уније у Србији врши и паролама преко билбордова. Мало му је што се у свакој општини у Србији кочопере транспаренти „Немачка сарадња“, „УСАИД“, и слично, а уместо кукастог крста ту човеку боде очи онај одвратни лого са 12 звездица (број чланова ЕУ).

 5. Рамонда Сербика says:

  Само клозети и мокри чворови у згради Генералштаба у Београду,коју сте срушили из само вама знаних разлога СУ ВРЕДНИЈИ од ваше такозване хуманитарне помоћи,а која је у ствари прескуп кредит који опет завршава у вашим рукама.Кажеш,нема вас на билбордима - и не треба, али вас има на УМРЛИЦАМА преминулих од вашег ОСИРОМАШЕНОГ уранијума који нас свакоднево убија и који ће нас убијати још стотинама година.То ваше ЛИЦЕМЕРЈЕ нас чини још јачим да вас,нека ми драги Бог опрости још више презиремо и м....о.

 6. Nebeska Srbija says:

  Predlazem zahvalnice EU na svim bilbordima u Srbiji ali iz 99te..I da na tim bilbordima budu slike i imena poginulih i ubijenih,ako uopste moze da stanu na jednom bilbordu!

 7. Za Srbiju says:

  Mi da dogovaramo sa Prištinom o predaji svojih teritorija, a on pohapsio sve predtavnike vlasti Katalonije i osudio na zatvorske kazne. Gde je tu bio Lajčak?

 8. padre says:

  Postaviti će Srbija bilborde, kad se i njoj izvinete, kao Italijanima!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u