Ево изјаве Зорана Ђинђића којом тражи наставак бомбардовања Србије!

Ево изјаве Зорана Ђинђића којом тражи наставак бомбардовања Србије!

12 децембра 2014

15735534_303-djindjic-35t

На свом званичном блогу Српска радикална странка је објавила изјаву Зорана Ђинђића од 8. маја 1999. године за “New York Times” у којој он како кажу „црно на бело“ позива НАТО да настави бомбардовање наше земље све док Милошевић не падне са власти. Уколико се рат заврши са потписом мировног споразума, а истовремено на власти остане исто вођство, са Милошевићем на челу, трагедија ће се наставити – рекао је Ђинђић за “New York Times”, и како радикали истучу тиме је недвосмислено показао своју аутошовинистичку природу.

СРС истиче да је Ђинђић недвосмислено поручио америчкој јавности ако се мир потпише пре него што Милошевић падне са власти онда ће то представљати наставак трагедије. Ово је случај интервјуа у коме ништа није двосмислено или изгубљено у преводу, и приказује праву аутошовинистичку природу Зорана Ђинђића- кажу у Српској радикалној странци.

Спорну изјаву Зорана Ђинђића који је заједно са Милом Ђукановићем дао за “New York Times”  преносимо у целости:

“Упркос тренутном сукобу, остајемо посвећени интеграцији Југославије у Европу, и на крају у Европску унију. Пут у Европу је једини пут који ће помоћи нашој земљи да реши своје велике проблеме и изгради трајни мир и стабилност у целом региону. Тешко је замислити да се било каква економска или политичка обнова може десити у Југославији без недвосмислене и дугорочне међународне подршке.

Само демократска и стабилна Југославија може осигурати стабилност на Балкану. Желимо да нагласимо да су демократске политичке снаге у Југославији посвећени том циљу. Непосредна брига је завршавање рата, обезбеђивање повратка избеглица и спровођење политичког решења које ће укључити да се на Косову распореде међународне трупе.

Међутим да би се успоставио трајни мир, спољни свет мора да учини више од самог решавања косовске кризе. Војна интервенција на Косову је довела до нових проблема, није важно да ли је то било урађено планирано или не. Уз интервенцију, Запад је преузео део одговорности за проналажење решења за ове проблеме.

Истовремено, биће потребни интензивни напори Југословена да поврате поверење спољашњег света и опораве морални статус који је изгубљен због Косова.

Чак и пре краја рата, међународна заједница треба да јасно и недвосмислено заузме став да демократска и економска обнова у Југославији представља званични и обавезујући став. Таква изјава би дала наду грађанима наше земље и подстакла трансформацију на политичкој сцени.

Политички циклус који је у последњих 10 година одвео нашу земљу у ову трагедију мора бити прекинут. Уколико се рат заврши са потписом мировног споразума, а истовремено на власти остане исто вођство, са Слободаном Милошевићем на челу, трагедија и насиље ће се наставити.

Стабилност Југославије је од кључног значаја због њене величине и географског положаја на Балкану и њене улоге које је одлучујућа по стабилности или нестабилности суседне Босне и Херцеговине, Македоније и Албаније. До данас, међутим, међународна стратегија на Југославију своди управљање кризама, док игнорише корене те кризе.

Демократија се може успоставити у нашој земљи само са комплетном политичком транзицијом у Србији и остатку Југославије. То зависи од слободних и фер избора, јачања демократске опозиције Србије, блиске сарадње са демократском Владом Црне Горе, и потпуне изолације од недемократских снага, као и успостављањем спољашњег тела које треба да помогне и прати политичку промену.

Угледни европски политичари са претходним искуством на Балкану, попут бившег премијера Шпаније Фелипе Гонзалеса, бившег канцелара Аустрије Франц Враницки и Ханса Кошника, искусног немачког социјалдемократе, могла би радити у таквој комисији под покровитељством организације за европску безбедност и сарадњу.

Убрзана економска обнова на Балкану ће бити могућа само са неком варијантом Маршаловог плана. Обећање помоћи из иностранства помогло би циљу успостављања демократије у Југославији имало би утицај на дуготрајни нагомилани бес. Демократској опозицији ће бити тешко да функционише после НАТО кампање, јер ће нас људи вероватно видети као као део те Европе – део тог Запада – која нас бомбардује, уништава нам мостове, путеве и фабрике и убија цивиле. Доћиће до протеста људи у Србији и у Црној Гори.

Међутим, има наде за демократске снаге. Политика господина Милошевића се суочава са уништењем, што би се створило трачак наде за изградњу нечег новог на тим рушевинама. Уколико ишта добро може да се издвоји од зла које је сада међу нама, то је шанса – уз помоћ међународне заједнице – за нови почетак за Југославију.”

Оригинални текст на енглеском језику објављен у “New York Times”-у, можете прочитати кликом  ОВДЕ

(Правда, New York Times)

KOMENTARI80 коментара

 1. pravdaa says:

  Ovg treba ispisati iz knjiga rođenih jer bolje da se nije ni rađao a gospođi Đinđić treba oduzeti imovinu za koju nema dokaz da je legalno stečena. Sada će to Vučić on je borac za korupciju i proširenje same nje.

  • The Clash says:

   Koliko vidim po komentarima,ovdašnje čitaoce je"istina oslobodila"da oni jedini imaju tapiju na to da nisu izdajnici.Makar to bilo i preko tastature kućnog računara ilil laptopa.

 2. Сербона says:

  Молим редакцију да у неким од наредних чланака објавите Ђинђићев интервју из маја 1999 год где тражи да се бомбардује Србија и уништи сва инфраструктура Србије. Ево га оригинал од 2. Маја 1999.год. „Zoran Djinjic predicts end to war in 2-3 weeks. http://mailman.lbo-talk.org/1999/1999-May/008265.html“ Пошто се велича човек који је учествовао са НАТО фашистима у геноциду србског народа и уништењу економије и ресурса Србије.

 3. миле says:

  Сербона: хвала, овај чланак који си поставио је БИТАН! сада се поставља други чланак, који не приказује јасно Ђинђића-Монструма-Србокољача, те чак може да наштети истини....јер је нејасан и лако се дисквалификује, а с тиме и цела прича...чак сам мишљења да се у одређеним медијима то намерно ради, баш из тог разлога што није толико јасан и конкретан, и лако се обара! п.с. у линк се ухватио и знак наводника, па се кликом на исти прикаже да не постоји страница. из тог разлога поновићу линк: http://mailman.lbo-talk.org/1999/1999-May/008265.html

 4. gradinar says:

  Jaki dokazi... i to od Radikala. Ja tako mogu na internet da stavim dokaze da je Zemlja četvrtasta.

 5. миле says:

  @грдинар: изволи стави доказе да је Земља четвртаста, како тврдиш...глупи еуробот...од вас глупљих нема, чак су и радикали генијалци за вас испране и префарбане

 6. миле says:

  ово ђубре треба на депонију...а биће и то после ослобођења!

 7. z-i says:

  Jos pre bombardovanja sam slusao sta je rekao na neiskusni nemacki sto ga je jedva znao,kad je pobego za nemacku,Srbiju i srpski narod treba bombardovati zato sto je uz Milosevica,Zalost je za svaku osobu da umre,ali za njega me nije uopste zao kosti mu se u grob prevrtali nikad mira neimao,njemu i takvim izdajicama.

 8. Sale says:

  Zoran Đinđić izdao i opljačkao Srbiju ..........https://zlj13051967.wordpress.com/2013/05/20/zoran-dindic-u-srbiju-doneo-bedu/

 9. skoda says:

  Pre neki dan napisah da je i na Spiegel TV-u Đinđić dao izjavu ,neposredno pre bombardovanja, da narod kiji glasa za Miloševića, zaslužuje i trebe da bude bombardovan. Tu izjavu je HTV 2 u celosti pokazao u originalu, kiji smo u Bačkoj mogli svojim očima i videti i čuti.Toliko o ovoj temi.

 10. skoda says:

  Kome trebaju dokazi dali je Đinđić to zaista izjavio, ne samo jednom, neka ih traži. Ima nas više koji smo ostali zapanjeni posle gledanja reportaže. Meni istina druga nije potrebna. Ono što sam video i čuo, bez obzira na to što Slobu nikada nisam voleo,iznenadilo me je. Takvo nešto nebih poželeo ni našim , tadašnjim neprijateljima a kamoli sopstvenom narodu . Očigledno da su svi oni koji su stradali u ,po Đinđiću, uvođenju demokratije u svest glupih i primitivnih "balkanaca" bili samo neophodna i zanemarljiva kolateralna šteta

 11. swensson says:

  Pomenuti intervju prenela je svedska televizija. Jasno je rekao da treba nastaviti sa bombardovanjem dok god Milosevic ne sidje s vlasti!

 12. z-i says:

  Sklonite ovu nakaznu sliku nemogu vise da je gledam,a nadam se da ga sotona licno cekao na vrata kad je tamo stigo.

 13. milan says:

  Ovo treba ponavljati iz meseca u mesec....da se ne zaboravi koje fukare su vodile, nazalost i danas vode, nasu Srbiju! Da se ne ponovi!

 14. Zoks says:

  Rekoh hajde da procitam da vidim sta je to on rekao gde trazi da se bombarduje. Jedino sto vidim, a da moze da mu se zameri, je sto se ne protivi, pa da se to racuna kao neka izdaja. Mada je i to upitno. Dokazanu izdaju vide samo ovi SrBi i baba vracare...

 15. Zoks says:

  Da dodam u ovoj izjavi i na jos jednom mestu... Jedino mi je trenutno nedostupan tekst na nemackom jer ga ne razumem, ali pogledacu i njega...

 16. Bocko says:

  Pa samo maloumnici Radikali, koji nisu pregledali snimak, mogu da tvrde da je čovek rekao ŠTO NIJE REKAO! Pre nego što date sud - uključite mozak ako ga imate! Verujte da ne boli!

 17. Alexander Dorin says:

  Izraelske novine Haaretz su 3. maja 1999. godine objavile clanak pod naslovom 'Serbian opposition sees deal in 2 - 3 weeks' u kojem Djindjic poziva da se dalje bombarduje Srbija.

 18. mmz says:

  Oduzeti svu imovinu PLJAČKAŠKIM porodicama i u Zabelu a maloletnima licima omogućiti normalan život bez privilegija.

 19. Mila says:

  Sta se cudite,pa kako bi dosao na vlast u BG da nijen duvao u iste diple sa sotonskim zapadom,vlastodavcima. Je li ovih dana uhapsen u Svajcarskoj pisac knjige o lazima o genocidu u Srebrenici. Pa sad neka botovi kazu da i to nije istina. Jeste Dindic je zagovarao bombardovanje Srbije sve dok Milosevic ne ode sa vlasti.A eto jadan skenjali su ga ko kera ti isti pajtosi sa kojima je dilovo.Sto ne nadu njegovog ubojicu,sva zemlja zna ko ga je roknuo.Nije ga ubio Legija, ili Zvezdan oni su zrtveni jarci. Vlast je slast oteo se kontrolorima ko i Milosevic.

 20. Mancini says:

  bedna fasisticka bando, na celu sa umnim bolesnikom Vjekoslavom (pardon Vojislavom) Šešeljom... I mrtvog Đinđića se bojite...I neka, i treba da ga se bojite.. Lažete i prosipate neistine da je on pozivao na bombardovanje...On je pobegao jer su mu Miloševićevsko-radikalska vlast spremali smrt isto kao i Ćuruviji... Nažalost, kad se svedu računi, pokazalo se da je bio patriota, da je voleo svoj narod i dao je svoj život za zemlju; oduzeli su mu život kao prethodno kralju Aleksandru i knezu Mihailu... A njegovo ime će da se pamti, dok ime zlikovaca Miloševića i Šešelja neće pamtiti ni njihovi unuci...

  • Marko says:

   Veliki patriota koji je doveo Soroša da agituje i lobira za tri države u Srbiji: "Kosovo" , "Vojvodinu" i "Sandžak" preko svojih NGO. A prvenstveno da sve Srbe proglasi GENOCIDNIM. Pokojniku nek je laka zemlja, vi imate pravo na svoje mišljenje ali živite u zabludi. Ali imate pravo i na život u zabludi. Sve najbolje!

 21. miroslav says:

  Bez obzira na ostale komentare koje uvazavam,ali on nije mogao ni da trazi dalje bombardovanje jer mu je zena sa malom decom bila u sklonistu u gradu Valjevu,a on sklonjen u Crnu Goru jer bi prosao kao Curuvija,na kraju je i ubijen.Inace sve da je i to trazio,ne bi ga ni slusali(koga oni slusaju?).Taj covek je vladao najkrace a toliko o njemu?On odavno nije ziv i cemu toliko pisanje?Vucic je mnogo vise u politickom zivotu a steta ce biti potpuni nestanak nacije.

 22. obavezno says:

  Srbiju ne samo sto je trebalo bombardovati nego treba jos jednom posto se ovde nikakva pouka nije izvukla znaci 15 godina kasnije ste ista glupa masa bez nacionalnog identiteta bez jasnog cilja za buducnost bez icega ste najjadnija nacija na planeti i javno se time ponosite ziveci u svojim malim svetovima ubedjeni u svoje lazi i lazi ovih debila na vlasti. Nemetodican narod jedna glupa masa obicna to su ti srbi. Ja sam sa srpskom istorijom raskrstio jos u osnovnoj skoli a ovde odrasli ljudi koji imaju porodice da su tolko glupi za neke trivijalne stvari i dalje ne mogu da poverujem da su preziveli pubertet.Zato vas i zovu servi zato sto ste samo za sluge rodjeni zato sto neumete sami za sebe da razmisljate nego ste predodredjeni da sluzite. Pa sluzite i pravite se pametni sa mentolima na vlasi i vrtite se po krugovima, sav normalan svet se polako iseljava iz srbije i samo mentolcine kao vi ostaju i velicaju nacisticku stoku i glupu masu kao vucica. Bar necete imati sa kime da vodite debatu kad svaki pametan i normalan izmigrira iz zemlje.Tada ce vam biti najlepse. Bolje da vas kradu legalno nego ilegalno to je vas moto. I za debile jos jedna informacija u nato bombardovanju jedva da je poginulo 300 srba i to vecina svojom greskom i igrom slucaja. Oni su samo gadjali strateske ciljeve i orali njive bombama i nisu imali nista licno protiv srpskog naroda vec protiv politike. Zato danas romi imaju veca prava od vas zato sto ste ih godinama ugnjetavali i tretirali kao stoku i niste ni smatrali za narod. Zato se danas setaju ulicama ponosniji od vas uskoro ce i gej parade da prolaze bez protesta i ometanja. Zato sto su i oni ljudi i imaju ista prava kao i vi stoka koja ni same sebe ne poznajete niti razumete a kamo li druge. Ste stado ovaca a vucic vam je pastir koji nema pojma kako se cuvaju ovce.Pregazice vas vreme kao naciju a i treba kakave ste nakaze.

 23. Bosko says:

  Ah sta sve mogu prikrpiti čovjeku...a jedini koji je htio nesto pametno i normalno da učini za SRBIJU. Prije desetak godina ulazim automobilom preko Hrvatske (a putujem iz Bosne) GDJE MKI NA ULAZU U Srbiju TRAZE DA PLATIM 150 MARAKA jednodnevno osiguranje auta, jer je SRBIJA ukinula vazenje zelenog kartona za Bi

 24. Bosko says:

  Šta sve mogu ovi prikrpiti čovjeku ! Prije samo desetak godina putujem iz Bosne preko Hrvatske za SRBIJU, gdje mi na ulasku u SRBIJU na granici traze da platim 150 maraka za jednodnevno osiguranje auta. ZELENI KARTON za SRBIJU ne vazi, a vazi za cijelu evropu, a jos je potpisana masa specijalnih i paralelnih veza izmedju RS (BIH) i Srbije. A šta bih bilo da nije nista potpisano ???? Platim, idem dalje na izlasku pred BEOGRADOM na naplatnoj rampi nemogu platiti MARKAMA nego samo u SRBIJANSKIM DINARIMA, a njigdje mjenjačnice, a evropski autoput !! Jel treba jos nesto da napisem, a neko je htio da sve to promijeni i biva ubijen..

 25. Evgenij says:

  Al se ovaj ustasa "obavezno" nalupa gluposti za sve pare,pa cak i ono sto je cinjenica za njegove da su oduvek bili kojecije sluge,podanici,konjusari pa do dan-danas i to zeli da prisije Srbima koji su oduvek bili iskljucivo samo svoji cesto i sami protiv svih/ i na sopstvenu stetu/ali sluge nikad nikom.Tuzno je kad neko toliko zastrani u sopstvenoj mrznji pogotovu kad ga se tema Kvisling Djindjic apsolutno ne dotice.Zapamti Srbi su neunistivi a vi vatikanski demoni umrecete u najstrasnjim mukama i goreti u vecnom ognju jer zapamti tolika kolicina mrznje kojom ste zadojeni nikada nikom nije mogla doneti nista dobro..nek vam je Bog u pomoc

 26. Danilo Maletin says:

  Istina je da je Djindjic dao izjavu da Srbija treba da se bombarduje i trazio je HATO a to je skracenica znaci: Nacionalna Americka Teroristicka Organizacija. Kada ga je pitao jedan nemacki novinar dali on zna sta je rekao da trazi bombardovanje sopstvene zemlje Djindjic mu je rekao da dobro znam sta sam rekao upravo to. Taj inervju na televiziji sam ja slusao nisam mogao da verujem sa ove moje rodjene usi sta cujem. Za tu izjavu su mu Tadicevi dali ulicu kao izdajnickom heroju a ta ulica treba da se zove Bulevar RATKA MLADICA.

 27. Срђан says:

  Истина је позивао је ЂинЂић на бомбардовање било је на тв ја сам лично гледао и чудио се као и господин Данило Малетин,а ви ујке геноцидне сто нам звање ваше намећете платиће те сваку кап проливене невине Српске крви српске деце доћи ће те на ред само полако слуге сотонине Алојзија Степинца

 28. garin61 says:

  За време бомбардовања Србије ,склонио се у бих , радио ферал место калесија преноси његову изјаву. НИ ПО КОЈУ ЦЕНУ НЕ ПРЕСТАЈАТИ БОМБАРДОВАЊЕ СРБИЈЕ , СВЕ ДО ПАДА МИЛОШЕВИЋА,1999 МАЈ МЕСЕЦ 6-7. ПОСЛЕ ТОГА ЈЕ БИЛО ЖРТАВА У СРБСКОМ НАРОДУ КОЈЕ НЕСУМЉИВО ИДУ НА ЊЕГОВУ ДУШУ. ОВО САМ ЛИЧНО СЛУШАО 20 КМ У РЕПУБЛИЦИ СРБСКОЈ ОД КАЛЕСИЈЕ.

 29. BOŽA BAKSUZ says:

  Kako je radio i kako je došao na vlast tako je i otišao. On i Koštunjavi su udarili glogov kolac na srpsku privredu i ekonomiju a time i na građane Srbije .

 30. Apis says:

  BOSKO, ne lupetaj! I ja sam plaćao osiguranje jer zelena karta nije vazila za Srbiju. Sto nisi procitao sta pise, nije se Srbija sama izbrisala iz međunarodnog osiguranja. Pretrpeo sam svih mogućih i nemogućih tortura pocev od ambasada SRJ u kojima su sedeli sve sami lopovi, izdajnici i ološ koji sve cine da ti zgade put u Srbiju pa do policajaca koji su se ponasali kao drumski razbojnici. Sve je to izrezirano i organizovano u zapanim kuhinjama a blesavih izvođaca na terenu nikad ne manjka. ĐINĐIĆ je takođe jedan od blesavih izvođaca mada uveren da je on pametniji od gazde i ode tikva a nije mi zao. Samo je glupo sto u aleji velikana sahranjuju sve sami srpski ološ. Nisam u zivotu bio clan ni jedne politicke stranke a JEDINI ČASTAN ČOVEK I POLITICKI LIDER JESTE VOJISLAV ŠEŠELJ!

 31. predrag says:

  Radikalska ( naprednjačka pamet )je genetska kategorija i ne treba vas zbog toga kriviti !

  • Marko says:

   Kao i ČEDOFILSKA i ŽUĆKASTO-GOVNASTA TJ. DIJAGNOZA! Šta'š nije ni vama lako...

 32. Slobodan Marković says:

  Molim vas samo da mi nađete KONKRETNO, gde je to u gornjem tekstu Đinđić izjavio da treba bombardovati Srbiju?!? Odakle vam ta ideja uopšte? Očigledno ste svi maloumni kreteni kada tako nešto tvrdite, a sami ste postavili članak!!! Prestanite sa klerofašizmom i srbovanjem bez osnova, jer TO NAS MOŽE KOŠTATI DRŽAVE, A MOŽDA I GLAVE!!!

  • Marko says:

   Slobko, bolje RAT nego PAKT sa NACISTIMA,FAŠISTIMA I USTAŠAMA. A klerofašista si ti jer si na toj USTAŠKOJ strani. Pokojnik neka mu je laka zemlja je sa njima tikve sadio. A ko sa đavolom tikve sadi...

  • Bojan says:

   Slobodane, nema nigde u tekstu. I nikad nećeš naći, jer je ovo izmislio lažni Vojvoda, ustaški agent, Vojislav Šešelj, ali prema komentarima možeš da vidiš da ove likove istina ne zanima. Pred nosem im je, tu, iznad, ČITAJU DA NEMA POZIVA I GOVORE DA GA IMA! Ovi likovi su dovoljno neinteligentni da budu sluge svih izdajničkih režima, počevši od Miloševićevog (koji je izdajnički samo zato što je dopustio širenje klerofašističkih pokreta i SRS) do današnjeg, koji je izdanak Srpske Radikalne Stranke, koja je srpska koliko i HDZ. Ovaj tekst treba širiti i pustiti ljude da sami konačno iznesu zaključak iz svega ovoga.

 33. mirko says:

  Ovdje toga poziva za nastavak bombardovanja nema, naprotiv ima poziva da se pomogne u izgradnji, i ekonomskoj obnovi Srbije. Komentari pokazuju, koliko je strastvena mržnja nekih ljudi, pa to bombardovanje je hteo , prizivao, i na njemu gradio svoju strategiju Milošević, uz svesrdnu pomoć Šešelja. Oni su na tome zasnovali svoju politiku, nadajući se da će kao jedini "patrioti" večno vladati Srbijom.

  • Marko says:

   Mirko ČEDOFILU i ŽUTO GOVNO vidi se iz aviona, čim imaš potrebu da spominješ ŠEŠELJA! Hhahaha kako providno.

 34. zdravko says:

  Zar je tako teško pribaviti Njujork Tajms.Hoću da vidim pa da sudim.

 35. Živomir Savić says:

  Srbija posle tita je pravo leglo svetske zaraze. Moja jedina zamerka Zoranu Đinđiću je da je uopšte došao na ideju, ne da pogine, nego da prstom mrdne za ovu smradnu kaljugu ljudsku, tito-šešeljevsku. Samo politi benzinom i zapaliti.

  • Marko says:

   MRŠŠŠŠŠ NACISTO, FAŠISTO I USTAŠO. Polij po sebi pa se zapali SMRADU, takav ne zaslužuješ da živiš.

 36. Мајор Гашпар says:

  Овдје "црно на бело" стоји да то није рекао, гдје ви ту реченицу видите? Не видите нити гледате даље од наслова. Не треба вам 100 пута понављати лаж да би постала ваша истина, довољно је једном, и ви као говеда почнете да је блејите и мучете. Човјек је одавно мртав, а зашто - није ни битно, битно је да ви имате по коме да пљујете док вас јашу.

 37. Neša says:

  To je istina, ja lično gledo na nemacku televiziji. Ja sam na YouTubu trazio taj snimak, ali nigde nemogu da nadjem!? Jel može neko da mi prosledi taj link.

 38. goga says:

  ma tog izdajnika je trebalo mnogo ranije ukloniti,vazno je da je prodao svoju zemlju za novac koji sada uziva njegova zena,trebalo bi nju priskipiti I uzeti sve sto ima jer toje na narodu zaradjeno!!!

 39. Зоран Срећковић says:

  7. Maj 1999 Zoran Djindjic: ”Ako se zivotna situacija naroda u Srbiji pogorsa i ako se unisti energetski sistem države, Milosevic će morati da potpise sve sto zahtevate. (Izrealski list „Haaerz”) 17. Maj 1999 Zoran Djindjic: „Jugoslavija se mora bombardovati” ,,samo nastavite da bombardujete popustice oni''' (Der Spiegel 20/1999): http://img212.imageshack.us/img212/756/albumpic1nn.jpg

 40. Živko says:

  Pozuivao je Đinđić i preko radi DOJČE VELE da se bombarduje Beograd i eliminiše Milošević.

 41. Верољуб says:

  А где у тексту пише да тражи даље бомбардовање? "Четници" навијају за Црвену Звезду и Партизан.

 42. mira says:

  https://www.youtube.com/watch?v=sVcjTI_keAw

 43. Леми says:

  Заслужио је метак, пи*ка издајничка

 44. Lemi says:

  Смрадови, конвертујете ћирилицу у латиницу, јеб*м вам матер!

 45. Mane says:

  @Zoran Sreckovic buraz pokusao sam da udjem na ovo sto si postavio, ali nema nista samo se pojavljuje 404 Error..Ajde nadji jos nesto.

 46. Bocko says:

  Pročitajte ako ste pismeni i uključite mozak ako ga imate pre komentarisanja! Đinđić to NIKADA nije izjavio, a da jeste zločinci na vlasti bi sa tim mahali i satanizovali ga, umesto da OVAKO šire laži, što inače čine sa svim stvarima.

  • Marko says:

   Lepo je živeti u mašti i sopstvenim zabludama. Ali ako ćemo iskreno Đinđić je bio interesščija, dupeuvlakač i potpuno inferioran prema tome što je Srbin, pa samim tim i prema Srbima. Postoje dokazi da je bio mason, a zna se da je takvima (još političar) u interesu samo sopstveni interesi (novac,pare,vile,kuće,preduzeća,moć,uticaj,bankovni računi...) Eno je Ruška, sva u zlatu i sjaju. Đinđiću neka je laka zemlja i nek počiva u miru (o mrtvima sve najbolje).

 47. Miroslav says:

  I ti verujes radikalima,oni su ga bre i ubili, da nije toga bilo, DO SADA BI BILI U EVROPI, glupi srbine.

  • Marko says:

   Čedofilu i žuto govno. mrš bre, ćibe. Ti znaš da su ga radikali ubili, kao radikali su imali mogućnosti da to urade. I idiote bolesni, ubili su ga oni koji su ga i doveli na vlast, GLUPANE U PRAVOM SMISLU TE REČI!

 48. Marko says:

  Cetvrtak, 12. jun 1997. DZORDZ SOROS RAZGOVARAO SA GRADONACELNIKOM BEOGRADA ZORANOM DJINDJICEM Podrska nezavisnim medijima - podrska SRJ Gradonacelnik dao skicu Jugoslavije koja je ohrabrujuca jer je postavio liniju izmedju proslosti i buducnosti, reka je Soros Najavljeni novi zajednicki projekti: DZordz Soros i Zoran Djindjic Beograd. - Uloga gradonacelnika Beograda i lokalnih skupstina je veoma vazna za razvoj demokratizacije. Demokratska vlast otvara sire mogucnost za saradnju sa Fondom za otvoreno drustvo, izjavio je novinarima Dzordz Soros, osnivac Fonda, pred jucerasnji susret sa gradonacelnikom Beograda Zoranom Djindjicem. Podsecajuci da Skupstina grada i Fond vec realizuju zajednicki program za deciju zdravstvenu zastitu, Soros je najavio i novi zajednicki projekat koji je nazvao "obukom organa lokalne vlasti", dodajuci da je to veoma vazno jer je "uloga lokalnih vlasti u demokratiji jako vazna". Gradonacelnik Djindjic je izrazio nadu da ce se saradnja Beograda i Fonda za otvoreno drustvo prosiriti, te da ce se pronaci jos neki projekat u kojem Fond moze da pomogne. Grad ce, najavio je, pruziti organizacione usluge za takve projekte. - U Jugoslaviji sam poslednji put bio 1990. godine. Tada je ova zemlja dozivela vrhunac ekonomske reforme i bila u boljoj poziciji nego Poljska. Danas, te dve zemlje vise se ne mogu ni porediti, jer je Poljska znatno uznapredovala. To je ono sto me cini nesrecnim - naglasio je Soros. Upitan sta misli o slobodnim medijima, Soros je rekao: "Mi podrzavamo nezavisne medije i pokusavamo da poboljsamo profesionalne standarde. To cinimo zato sto drzavna kontrola medija sprecava objektivno informisanje i ne dozvoljava nezavisnim medijima da funkcionisu". - Podrska nezavisnim medijima je podrska Jugoslaviji. Zadovoljan sam sto se situacija nezavisnih medija u poslednje vreme poboljsava i nadam se da ce to biti trajno, rekao je Soros. Imamo snaznu zelju da pomognemo Jugoslaviji zato sto hocemo da se vrati u Medjunarodnu zajednicu. Zoran Djindjic me je zamolio da pomognemo na svaki nacin kako bi se postigao cilj, odnosno demokratizacija u zemlji - rekao je Soros. - Zoran Djindjic je dao skicu Jugoslavije koja je ohrabrujuca, jer je postavio liniju izmedju proslosti i buducnosti. Ova zemlja treba da nadje put za ulazak u modernizaciju - zakljucio je Dzordz Soros, osnivac Fonda za otvoreno drustvo. T. Pekic DZORDZ SOROS O RAZGOVORU SA MILANOM MILUTINOVICEM Opasna iluzija vlasti u Beogradu Ovdasnji rezim ocekuje da medjunarodna zajednica zaboravi na uslove koje je postavila Jugoslaviji Beograd, FoNet. - Americki biznismen i predsednik Fonda za otvoreno drustvo Dzordz Soros izjavio je juce da je, prilikom razgovora sa jugoslovenskim sefom diplomatije Milanom Milutinovicem, stekao "tuzan utisak da ovdasnji rezim ocekuje da medjunarodna zajednica zaboravi na uslove koje je postavila Jugoslaviji". "Ja mislim da je to veoma opasna iluzija", rekao je Soros na improvizovanoj konferenciji za novinare odrzanoj u Skupstini Beograda po zavrsetku razgovora sa gradonacelnikom Zoranom Djindjicem. Osvrcuci se na susret sa Milutinovicem, Soros je istakao da je najvise reci bilo o spoljnom zidu sankcija i uslovima koje Jugoslavija treba da ispuni da bi on bio podignut. U tom kontekstu, kako je rekao, razgovarali su o ratnim zlocinima i problemu Kosova. "On (Milutinovic) me je zamolio da pomognem na svaki nacin da se postigne taj cilj (skidanje sankcija)", rekao je Soros, dodajuci da njegova fondacija vec radi na tome. Po njegovom misljenju tri su glavna uslova cije je ispunjenje neophodno da bi se Jugoslavija vratila u medjunarodnu zajednicu: saradnja sa haskim Tribunalom, resenje problema Kosova i demokratizacija.

 49. Ziko-Zupski says:

  Oba su bila slični ili isti samo pljačkali svoj narod i drzavu! Gde burgija nece tamo p*** hoce!

 50. pistinjak says:

  nema komentara ove novine cenzurishu pal conño.

 51. srboljub says:

  slobo je ixzdo srbe preko drine a DINDIC nije mogo bez amerike skinuti crvenu bandu u srbiji . u ostalom slobo niti je branijo ni kosovo ni ni jugoslaviju ni srbe j a da sam bijo mesto didica ja bi sve kriminalce pofoto kod milosevica ti su danas lopovi kod stranci zorana dindica

 52. zoki says:

  Da sam mogao obesio bih ga o banderu.

 53. Don says:

  Vrtite jednu istu pricu da zaradite pare.

 54. srboljub says:

  i tito nije narucijo da se beograd bombadira nego je narucijo draza mihajlovic hhhhhhhhhhhh. tako i nije ni milosevic narucijo nego dindic hhhhhhh komunisti nedaju nase oni nisu nista krivi samo srbi sto su zivi milosevic je vodijo rat a ne didic doktor

 55. ljubisav says:

  hehehehehe kako lepo komentarisete!!!

 56. ja says:

  Posle svega kad pogledam iza sebe i zasta sam se borio i demostracije obilazio i ucestvovao, verovao da posle svega i bombardovanja i Slobe bude bolje mojoj porodici i Srbiji a biti svedok ko je preziveo i vlada tom istom jadnom i oguljenom Srbijom mogu ovo samo reci TREBALI SU NAS SRAVNITI KAO NEMACKU SAVEZNICI U 2 SVET. RATU, KAMEN NA KAMENU DA OSTANE, SVE ALI BAS SVE PA BI NAROD SA ONIH 50 MILIARDI STO JE IZNETO IZ ZEMLJE SVE LEPO PONOVO IZGRADIO. NE BI BILO TAJKUNA, DACICA,KOSTUNICE,CEDE, TADICA,NIKOLICA,VUCICA I OSTALIH GOVANA, NIKOGA ! Mislite o tome !!!! pozdrav !

 57. Буковски says:

  Понекада када ми је досадно подигнем поклопац ове септичке јаме и завирим на сајт да бацим око шта пишу ове јадно русо-дупе-увалкачке, фекало-русофилско издајничко надри православно срБске радикалско бувљачка марва. Морам Вас похвалити, сваки пут оправдате све горе наведене атрибуте и увек се лепо забавим читајуће ваше коментаре. Елем, ајде, маните се интернета, вратите се на њиве, салату треба залити, свињце ваља очистити, неки стадион демолирати, дневницу треба сутра зарадити, немојте замарати ваше могиће стварима које не разумете. И људи, опустите се, кад вам све ово надоће да лајете ви копајте нешто, избројте до 1000, изударајете вашу жену, спалите нечију заставу, издркајте. Ајмо керови сада, да вас чујем: Ав ав ав...

 58. Paštrović says:

  Dobrodošao na sranje, komuno-ustaško govno zvano "Bukovski". Hehe... pročitao sam što si napisao, i još jednom bih da jeb.. mamicu onom SFRJ sistemu što je omogućio da svakojaki krelci postanu pismeni. Ajde sad, ustaj sa te WC šolje, trebaju i drugi da se olakšaju.

 59. stevo says:

  The Guardian The quisling of Belgrade Neil Clark The murdered Serbian prime minister was a reviled western stooge whose economic reforms brought misery u prvodu Djindjić Kvisling iz Beograda.Objavljeno 14.3.2003.

 60. Pingback: POGAČA ZA PREMIJEROVE „PRIJATELJE” KOJI NIKADA NISU IMALI DOBRE NAMERE ZA SRBE I SRBIJU | GETO SRBIJA

 61. pera zemunac says:

  Potpuno si u pravu i ja mislim isto, samo za to sto su dozvolili svakoj fukari da joj moze soliti pamet. Jedna noc jedan covek i jedan metak. Mnogi bi problemi bili reseni.

 62. Borislav Mitrovic says:

  Intervju koji su dali Djindjić i Djukanović samo nepismenima ,nije jasan ! Okrivljuje se Srbija zato što ju je NATO protivpravno bombardovao,koje bizarnosti ! Očekuje se da NATO skloni MiloševićA sa vlasti,a to jedino je izvodljivo daljim bombardovanjem !!! Očekuje se da bombarderi trajno i neposredno stvaraju uslove za promenu vlasti u Srbiji !!! Ovo je po njima sve demokratija i za dobrobit Srbije ! Danas Djindjiću podižemo spomenike , samo zato što je prihvatio da bude sluga zapada ,po svaku cenu ! Kada je video da je izigran ,promenio je kurs ,ali je zato platio svojom glavom !

 63. DUSKO says:

  ZNAM POUZDANO DA JE KRAJEM 80 I POCETKOM 90 PRODAVAO DROGU; TAKO JE POCEO ! OSTALE PRLJAVSTINE IZ NJEGOVE BIOGRAFIJE SU MANJE VISE POZNATE ! TAKODJE ZNAM DA SU GA UBILI ENGLEZI ( ISTI ENGLEZ JE ORGANIZOVAO UBISTVO PRINCEZE DAJANE; A POTOM I DJINDJICA ) ! IAKO SE TAKVOM COVEKU PODIGNE SPOMENIK TO JE VELIKA SRAMOTA ZA SRPSKI NAROD I DRZAVU SRBIJU !

 64. Jo says:

  Selaci ostaju seljaci,ili srbi ili hrvati nevide nista drugo samo njihovo ustano dupe Koje su sa novinama brisali dosada ibrisace od sada,

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u