Ево ко је нападач на зграду ФСБ-а у МОСКВИ

Ево ко је нападач на зграду ФСБ-а у МОСКВИ

20 децембра 2019

Нападач, који је отворио ватру на зграду Федералне службе безбедности на Лубјанци и убио једног припадника ФСБ, живео је у предграђу Москве заједно са мајком, јављају медији. Према непотврђеним подацима — он се звао Јевгеније Мањуров и имао је цео арсенал оружја у свом стану.

Полиција је извршила претрес станa наводног нападача који је синоћ 19. децембра отворио ватру на зграду ФСБ у центру Москве. Медији јављају да се наводни нападач зове Јевгениј Мањуров, да је стар 39 година и да је живео у предграђу Москве — Подољску. Власти за сада не коментаришу ове информације.

Новинари су открили да је раније Мањуров имао приватни бизнис и био консултант за комерцијалну делатност и управу. Последњих година је радио у приватној фирми за обезбеђење.

Према информацијама са друштвених мрежа — мушкарац је био правник и волео је стрељаштво. Посећивао је полигоне где је тренирао пуцање из ловачког оружја и учествовао у такмичењима.

У новембру ове године он је учествовао у такмичењима у Московском градском стрељачком клубу, где је заузео треће место у пуцању из карабина. Ова информација се налази на сајту клуба. Ове јесени је учествовао и у такмичењу у стрељаштву у част сећања на начелника одељења Управе „В“ ФСБ потпуковника Дмитрија Разумовског.

Његов стан се налази у типичној „хрушчовци“ у Подољском. Он је тамо живео са мајком. Током претреса полиција је пронашла седам регистрованих јединица оружја. Оно је било чувао у сефу. Један од карабина нападач је понео са собом на Лубјанку. У стану је пронађен и велики број метака.

Истражитељи су повели мајку да идентификује тело нападача. Она је пре тога разговарала са новинарима. Навела је да јој је, одлазећи из стана 19. децембра, син рекао да иде на такмичење у стрељаштву.

„Имао је колегу Пашу. Он ми је и рекао да је Жења одавно напустио посао. Он је обично ујутру одлазио и говорио: ’Немој да ме пратиш‘. Душа ми је некако затрепетала синоћ — нешто се десило, чим није дошао кући“, рекла је мајка нападача.Жена је испричала да је Јевгеније био усамљен, није имао блиских пријатеља и нико га није посећивао. Мањуров није био ожењен нити је имао девојку.

Он је у последње време периодично разговарао са неким телефоном на енглеском језику. Жена је претпоставила да су у питању били неки Арапи, али није знала о чему су разговарали.

„Приметила сам да је био некако узбуђен у последње време. Уопште није пушио нити пио. Чак ни кафу. Само чај са лимуном. Он није имао слободног времена — имао је посао и хоби“, испричала је мајка осумњиченог нападача. Она је додала да јој је син боловао од проширених вена и да је пио лекове које му је лекар прописао.

KOMENTARIЈедан коментар

  1. Kataklizma says:

    Balije su mu prodale pricu o 81 djevici koje ga cekaju na nebu. Mnogi ljudi koji obole od poremecaja licnosti nisu toga svjesni. Upravo njih balije angazuju za terorizam jer igraju na kartu zabluda koje su jake kod poremecenih licnosti.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u