ЕВО ШТА ЈЕ БОГ, ШТА ЈЕ МОЛИТВА, када треба да се молимо и када делује! ЕВО ШТА СУ ТЕХНИКЕ НИКОЛЕ ТЕСЛЕ (ВИДЕО)

EVO ŠTA JE BOG, ŠTA JE MOLITVA, kada treba da se molimo i kada deluje! EVO ŠTA SU TEHNIKE NIKOLE TESLE (VIDEO)

8 januara 2019

Gost emisije “ A ŠTA VI MISLITE“ autora i voditelja Ratka Dmitrovića, ove nedelje je bio prof. dr DEJAN RAKOVIĆ. Inače profesor na Elektrotehničkom fakultetu, u ovoj emisiji je govorio o molitvi, Bogu, Nikoli Tesli…itd. Šta je to molitva, kada deluje, naučnom pogledu na molitvu, šta je to Bog i kako ga treba doživljavati, tehnikama Nikole Tesle, pogledajte u emisiji „A ŠTA VI SMISLITE“:

(INTERMAGAZIN)

KOMENTARI2 komentara

  1. Budi Bog s nama says:

    Ovo je tema o kojoj svako iz svoje tačke gledišta može da govori, međutim sasvim jasna istina o ovome je u Svetom Pismu, svetoj reči Očevoj gde se i sam otkriva. Teslina majka je upućivala sina na Sveto Pismo, njegov otac je očekivao da će Nikola biti sveštenik, kao što su po očevoj i majčinoj liniji devet pokolenja bili pravoslavni sveštenici. Međutim Nikola se posvetio fizičkim silama Božijim koje vladaju u prirodi a najviše ga je interesovao elektricitet i fizička polja. Imao je izvanredno istančana čula i sam razum. Njegova spoznaja Boga je bila lepota, ljubav i samilost, a kao fizičko stanje svetlost. Ovo je potpuno saglasno sa Biblijom gde Hristos govori da je Njegov Otac svetlost u kojoj nema nimalo tame, da je Bog ljubav i samilost. Tesla je govorio da je pronalazač, da otkriva ono što već postoji, nije izumitelj nečega što nije ni bilo. Međutim ono što je pronalazio vešto je realizovao u naprave koje jesu patentirani izumi. Tesla se nije nikada nešto posebno deklarisao jer je bio kosmopolita. Iako je kršten u pravoslavnoj crkvi zanimao ga je i budizam, iako Srbin bio je i amerikanac. Po svemu tome dosta se razlikovao od Mihajla Pupina. Na sahrani po njegovoj želji svirala je muzika "Tamo daleko", Tesla je Solunac stradalnik u americi. Srbin koji se nije time hvalio već delima dokazivao. Bio je čovek mašina što se tiče pronazalačkog rada. Celom svetu je ostavio boljitak a hteo je i mnogo više, ali svet ne beše spreman za to. Međutim ono što je zaista mogao dobro da učini za sebe to je spasenje u Gospodu našem i Spasitelju Isusu Hristu, upravo ono što su mu i roditelji želeli.

    • Deda Micko says:

      Tesla nije bio stradalnik, radio je za americku vojsku i imao bogate zastitnike i finansijere. Drugo, Tesla nikada nije suzavao problem duhovnosti na Isusa Hrista, vec je razmisljao u drugim kategorijama. Trece, pitanje je koliko je ono sto je pronasao postalo boljitak za covecanstvo. Sve sto je izumeo iskorisceno je protiv covecanstva. Bio se sebicni genije koga nije zanimalo kako ce se njegovi pronalasci upotrebiti.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *