ЕВО ШТА СВЕ УСКОРО може задесити Вучића и Србију! (ВИДЕО)

ЕВО ШТА СВЕ УСКОРО може задесити Вучића и Србију! (ВИДЕО)

14 марта 2018

Гости емисије „Политикон”, коју води и уређује Данило Тврдишић, у продукцији медијске куће „Helmcast”, били су Миодраг Зарковић, новинар и водитељ на Радију „Снаге народа” и гл.одг.уредник Србин.инфо, Дејан Петар Златановић.

Тема емисије су били протекли локални избори за Скупштину Београда, као и говор председника Русије, Владимара Путина, пред оба дома руске скуптшине, у којем је изнео смернице руске спољне политике за наредних десет година.

На почетку емисије, Миодраг Зарковић, говорећи о локалним изборима у Београду је истакао да су ови избори били поготово битни првом човеку СНС, Александру Вучићу, који је био у паници због „Београда на води” и могућности да нова, њему ненаклоњена власт, испита легалност свих СНС реализованих пројеката у Београду.

„У случају пораза Вучић би тада морао да тргује, подмићује и ради ко зна шта још са новом влашћу, да би спасио себе и своје сараднике од робије”, подвукао је Зарковић и додао:

„Ни ранији избори нису били до краја чисти и без неправилности изборних крађа, али у ових 30-ак година вишестраначја у Србији није било намештенијих избора. Од званичних 23 опозиционих избора, чак 18 до 20 листа су биле тајно у сарадњи са Александром Вучићем. И то су негде резултати показали јер странка која добија 0,7 или 0,2% морала је то да зна унапред. Када се ради истраживање може да се промаши да ли ће се имати 3,5 или 3, 8% или 4,2%, али неко ко добије на крају 0,5% гласова сигурно је то знао унапред. Па шта је онда њих мотивисало да учествује на изборима, на којима ће добити 0,5%, можемо само да „претпоставимо“. Лично мислим да су тих двадесетак листа тркало исту трку да би властима поклониле победу”.

Надовезујући се на Милоша Зарковића, Дејан Петар Златановић говорећи о својим утисцима у вези завршених локалних избора у Београду, навео је да када се пробудио ујутру, после спектакуларне победе СНС у Београду, да је имао први осећај, као историчар, да се вратио у време пада и пропасти Римског царства:

„Као човек који нема ни прекршајну пријаву, а у породици нема никог ни са кривичном пријавом, као неко ко се дружи са људима који у биографији немају ни к од криминала, који припадају средњој класи, обичним људима; као такав човек када би сазнао да су Вучићу побили децу, или му силовали кћерку, или када би знао да су њега черечили на улици, заједно са његовим братом, мајком, ја који никад не волим насиље и који никад не бих позивао на такве ствари, само би се окренуо страну  и упитао бих: ‘Шта има ново, шта се ново дешава?”, описујући своје емотивно стање након локалних избора истакао је Златановић додајући:

„Толико ми је пуно Вучића у мени, а и људима око мене, да ме баш брига шта ће се сутра с њим десити. А као историчар знам, Гибон описијући пропаст Римског царства то је сјајно показао, када такво осећање гаји, према својој елити, средња класа на којој се заснива једно друштво, јер схвата да је држава од стране те баш елите  изнутра уништена и да не може ништа да учини да је поправи и спасе, те се повуче у себе, да је баш брига за судбину класе која води државу, то је почетак краја тог друштва и народа, којој припада та средња класа. И не само тог народа већ такве власти.”

Дејан Петар Златановић је још истакао да је уствари први човек СНС највећи губитник ових избора закључивши:

„Да ли је Вучић размишљао шта ће се десити, после оваквих избора, на којима се види јер је снимљено, да се на самом бирачком месту купују гласови, и да се то преноси преко друштвених мрежа и ништа се не уради поводом тога (пре би изашли на улицу протествовали, а сад тишина и мук), са његовом породицом и са његовим најближима, када он не буде више ту? Јер он мисли да у таквом окружењу његову породицу неко хтети да заштити? Не, неће. Зато ми је утисак, после ових избора, да је оно што сам читао о латино банана-државама, зашта сам мислио да је далека стварност која се никада неће десити код нас, дешава се сада нама. Ни под комунистима, у време најжешћег терора овакве ствари се нису дешавале – да немате чак жељу и потребу да прикријете да лажете, крадете, …

А да ли после овакве суморне анализе српски народ и друштво може да се ипак тргне и отрезни, полако долазећи себи са жељом да се спасе, погледајте у наставку емисије у видео клипу горе.

KOMENTARI6 коментара

 1. Miroslav says:

  Neka neko pita Marjana Risticevica koliko je paketa spremio i isporucio za beogradsku sirotinju da glasa za vlast, a bilo je mnogo Marjana...

 2. Velika Metla says:

  Е баш ме заболе шта ће се десити овоме издајнику и превртљивцу! Све шта му се деси је ДЕБЕЛО и заслужио!

 3. opet ja says:

  Najgore što se desilo Srbiji je Vučić.

 4. Sasha says:

  Dakle, sledi nam opet kapitulacija. Navikli su Srbi na to.

 5. Mi says:

  Шта год да му се деси , није довољно да исплати урушаваље државе и оволика самоубиства учињена у безнађу....

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u