ЕВО ЗАШТО ИМ СМЕТАМО: Права истина о разлогу напада НОВОГ СВЕТСКОГ ПОРЕТКА на Србе као нацију!

EVO ZAŠTO IM SMETAMO: Prava istina o razlogu napada NOVOG SVETSKOG PORETKA na Srbe kao naciju!

16 septembra 2016

zastava-dnevne 344

Više od jednog veka u srpskom narodu postoji mišljenje da su nas kroz istoriju napadali zato što smo na raskrsnici puteva. Danas nas osuđuju bez krivice, čak i kada pravi krivci istu priznaju, kao što je bio slučaj u nedavnoj izjavi Tuđmanovog ministra policije Boljkovca da su Srbi u Hrvatskojnapadnuti da bi se izazvao rat.

Ako smo nekada bili na raskrsnici puteva, pošto su putevi bili retki, da li smo to i danas kada puteva ima svuda? Ili razlog za neprestane napade na Srbe treba tražiti negde drugde?

Vode li baš svi putevi u Rim? Uvek kada je srpski narod stradao u novijoj istoriji, Rim, odnosno Vatikan, se nazirao negde u pozadini toga stradanja.

Neki putevi svakako vode u Berlin ili Beč, Nemcima i njihovoj vekovnoj težnji da budu gospodariEvrope. Srbija je na tim putevima uvek bila kamen koji treba šutnuti. Jer su se o taj kamen razbijale njihove iluzije i lomila borna kola, od dvokolica do teških tenkova, prenosi Tv Best.

U eri globalnog sveta, kada je gotovo nemoguće sakriti i sprečiti širenje informacija i saznanja, istina ne može dugo ostati sakrivena. Iz tog razloga su se poslednje decenije prošlog i početkom ovog veka naročito intenzivirali napadi na Srbe.

Zašto im smetamo?

Smetamo im zbog toga što su Srbi jedini narod u srcu Evrope koji se nikako ne uklapa u njihovo viđenje i planiranje sveta i njegovog poretka.

Smetamo im što smo jedini predstavnici bele rase koji su posle II Svetskog rata pucali na Amerikance. U Vijetnamu su to bili pripadnici žute rasem, u Somaliji crne, u Avganistanu, Libiji, Iraku arapi i muslimani.

Smetamo im zbog našeg iskonskog osećanja pravde, koji nosimo u genima i zbog čega smo jedini narod na svetu koji, za razliku od njih koji ratuju uvek za zemaljsko carstvo, spreman na žrtve za carstvo nebesko.

Srpsko osećanje pravde oni su se uvek trudili da suzbiju nametanjem svoga prava. A po tom pravu Srbi nemaju prava na pravdu.

Vinca-kultura-predmeti-2Zašto su nam falsifikovali istoriju?

Nama je falsifikovana istorija nanela više štete i poraza od svih ratova! Poražavajuća je činjenica da narod kao Srbi koji je od vajkada u vrtlogu svetske istorije, narod koji je morao kroz vekove da vodi tolike odbrambene ratove, tako malo uradio da svoju istoriju istraži kako treba, prikupi sve podatke i publikuje ih, napravi muzej kakav dolikuje jednom tako starom narodu bogate istorije. Umesto toga dozvolili smo falsifikatorima “zapadne škole” da nas lažu i prekrajaju kao da smo kamenčić pored puta kojeg šutira svaki putnik.

Srbima su planski uništavali istorijske zapise kako bi ih držali u neznanju i lakše vladali njima! Za vreme Prvog i Drugog svetskog rata iz Srbije je odneto oko 40 železničkih vagona arhivske građe. Nemački bombarderi su 6. aprila 1941. namerno bombardovali nacionalnu biblioteku u Beogradu, gde je uništen ceo fond od 350.000 knjiga, uključujući i srednjovekovne spise neprocenjive vrednosti! Uništi jednom narodu istoriju, uništio si ga kao narod. Srećom istina se ne može sakrivati zauvek, kad tad ispliva na površinu u punom sjaju.

Srpsku istoriju opisuju od šestoga veka, od vremena navodnog doseljavanja na Balkan, kao da nas pre toga nije ni bilo. A gde su nam onda živeli pradedovi? Ne padaju narodi sa neba! Sve je više argumenata u prilog teze o tome da je centar, izvor i kolevka evropske civilizacije Balkansko poluostrvo, u “primitivnoj Srbiji”. Balkansko poluostrvo je bio prvi naseljeni region iz koga su kasnije naseljavani ostali delovi Evrope. Srbi se ovde nisu doselili, već su tu živeli od svoga početka i odatle su se raseljavali. Od ledenog doba, obale Dunava su bile najbolje mesto za život jer je cela Evropa bila okovana ledom.

Vinča je najveće i najznačajnije istraženo neolitsko naselje, odnosno grad u Evropi i prvo veliko naselje koje je bilo sedište prve urbane evropske civilizacije pre devet hiljada godina. Kuće nisu imale dvorišta, pa je i to jedan od dokaza da to naselje nije bilo selo, već grad. Arheološko nalazište grada Vinča prostire se na oko petnaest hektara, i ne samo na ovoj lokaciji. Taj narod je živeo na prostoru koji je mnogo veći od današnje Srbije, a to je utvrđeno na osnovu 700 pronađenih lokaliteta van područja Vinče, sa arheološkim materijalom koji je po stilu isti kao materijal nađen u Vinči.

Prostirao se širom današnje Bosne, Srbije, Rumunije, Bugarske, Crne Gore, Makedonije i Grčke. Nalazi iz Vinče potpuno su potirali tvrdnje germanske ili nordijske škole istorije da je evropska civilizacija nastala na severu kontinenta. Bogatstvo nalaza sa ovog lokaliteta (od keramičkih posuda, figuralne plastike, alata od životinjskih kostiju, glačanog i okresanog kamena, ostataka kuća) govori u prilog da je Vinčanska kultura na ovom mestu bila prosperitetna, što potvrđuje dugotrajnost naselja.

Geolozi su otkrili da je materijal od koga su Vinčanci pravili kuće i keramiku nije bila obična glina, nego mešavina lesa i veoma mekane gline kakva može da se nađe samo na lokalitetu između Slanaca i Velikog sela. To dokazuje da su imali razvijene tehnologije, pa ne čudi što su i prvi topili metale i pravili boje od minerala izvađenih u rudnicima na Avali. Vinčanska kultura otkrila je pre više od 7.000 godina tajnu pronalaženja ruda i topljenja metala i tako izvela najveću tehnološku revoluciju čovečanstva.

Prva pojava korišćenja metala u svetu registrovana je na području Srbije, na lokalitetima Pločnik i Belovode. Na nalazištu u Pločniku, pronađen je bakarni prsten, (kao i drugi razni komadi metala i kamene sekire) s početka petog milenijuma pre nove ere, koji je jedan od prvih metalnih predmeta proizvedenih na svetu. Pored Pločnika postoji još nekoliko lokaliteta u Srbiji.

Šta kaže nauka?

Dr Ben Roberts, sa univerziteta u Engleskoj, rekao je da se kolevka metalurgije pre 7.000 godina dogodila na tlu današnje Srbije.

U Vinči je stvorena prva azbuka i to pre oko 9.000 godina. Azbuka starih Etruraca identična sa vinčanskom, a ovo znači ne samo da Etrurci vode poreklo sa ovih prostora, a ne iz Male Azije, kako se uopšteno smatralo, već i da celokupna pismenost Evrope i Sredozemlja počiva na vinčanskom pismu.

Osim toga, zapanjujuće je da srpska azbuka ima čak 20 istovetnih simbola kao i vinčansko pismo, te je tako i ona nastala iz ove, a ne grčke azbuke, kako se i danas uči po školama. Činjenica da pismo nije “došlo” na Balkan, nego da se odavde širilo po evromediteranskom prostoru, bitno menja sliku predantičke istorije.

Kompletna germansko-nordijska škola, koja je smatrala da su Sloveni divlja plemena koja su u Evropu stigla iz ruskih stepa tek pošto su se ostali narodi civilizovali, pada ovim otkrićima u vodu. A to mnogi nisu smeli da dozvole, jer im je od širenja ovakvih laži zavisila egzistencija. Danas je već uveliko u celom svetu prihvaćeno da znaci iz Vinče predstavljaju pismo i to ne neko staroevropsko ili podunavsko, već vinčansko pismo.

Nacionalni simbol Srba iz Dunavske Srbije je krst sa četiri ocila (ćirilična slova s), i nalazi se u Vinčanskom pismu.

Nedavno su ugledni nemački Univerzitet u Tibingenu i Geološki institut u Hajdelbergu potvrdili da je arheološki lokalitet Belica kraj Jagodine najstarije svetilište Evrope. U naselju iz ranog neolita nađena najveća riznica praistorijskih umetničkih dela na svetu, sa oko 100 čovekolikih figura od kamena, kosti i gline, starih oko 8.000 godina. Na figurama iz Belice predstavljene su sve faze nastanka i razvoja ljudskog ploda, od začeća do porođaja. Ovakve predstave nisu nikada do sada zabeležene u umetničkom stvaralaštvu čovečanstva. Nemački stručnjaci su lokalitet kraj Jagodine nazvali arheološkom senzacijom 21. veka!

Danas se deci u slovenskim školama predaje neuverljiva, tuđa verzija “seobe naroda” i “varvarskih napada” u vreme raspada zapadnorimske imperije kao istina o doseljavanju Slovena na Balkan, koji su odjednom izronili iz nekih dalekih močvara, došli na Balkan i bez i jedne zabeležene bitke satrli civilizovane narode koji su ovde žiuveli! Samo zdrava i poštena nauka bi mogla da pomogne da se izađe iz začaranog kruga mržnje koju je Vatikan doneo na Balkan falsifikovanjem istorije, krstaškim ratovima ratovima, pokatoličavanjem i sakrivanjem istine!

Tan2014-10-14_225332973_1-1Šta znači “Autohtoni” na zastavi “Velike Albanije”?

Ne bi li nekako izašli na kraj sa neposlušnim Srbima, oni su nedavno smislili novu intrigu. Albanci, jedini narod Evrope koji nije imao svoju borbu za nacionalno oslobođenje, i koji zbog toga i nema nacionalne heroje, već je morao da uzme Srbina Skender-bega za istog; najednom su postali Iliri, narod koji je mirno živeo na Balkanu, dok nisu došli zli Srbi i proterali ga u jalove Albanske gudure. Bez ikakvog naučnog dokaza Albancima se ovim želi dati istorijsko pravo na balkanske teritorije, naravno na štetu Srbije.

Arnautska plemena, koja nikada u istoriji nisu ispoštovala niti jedan sklopljeni dogovor, promovišu se u starosedeoce Balkana sa pravom da se legitimno bore za svoje “vekovne teritorije”. I sami smo svedoci da oni to zdušno koriste, trpajući u “Veliku Albaniju” ne samo srpske, već i teritorije sadašnjih država: Grčke, Crne Gore i Makedonije. Mislite li da će Evropski parlament doneti rezoluciju o tome?

Genetika kao neoborivi dokaz

Anatolij Aleksejević Kljosov, profesor na Harvardu, jedan je od osnivača DNK-genealogije – nauke koja razmatra brzine mutacija u DNK i na osnovu toga određuje vreme drevnih migracija, vreme davnih istorijskih događaja i mnogo toga drugog što je u vezi sa evolucijom čoveka, naseljavanjem naše planete po oblastima, kao i arheologijom, jezikoslovljem i rodoslovnim linijama sadašnjih ljudi.

Dr Kljosov je genetskim istraživanjima na prostoru Evrope došao do neoborivih naučnih dokaza:

“Haplogrupa R1a kod Srba seže mnogo milenijuma u dubinu vremena. Vinčanska kultura je njihova – Srpska. Od glavnih rodova kod Albanaca “dinarske” grupe (I2a) ima 12%, a kod Srba 33%, kod Hrvata 37%. I haplogrupe R1a kod Albanaca ima manje – 9%, kod Srba 16%, kod Hrvata 24%. Tako da određena količinska razlika postoji. I čime se ona kompenzuje? Trima haplogrupama, kojih je kod Slovena malo: to su E1b (28% kod Albanaca, 18% kod Srba i 10% kod Hrvata), J2 (20% kod Albanaca, 8% kod Srba, 6% kod Hrvata), R1b (16% kod Albanaca, 8% kod Srba, 9% kod Hrvata). Drugim rečima, kod Albanaca ima više nosilaca haplogrupa koje nisu “iskonski slovenske”, i to ih ne čini starosedeocima.”

KOMENTARI55 komentara

 1. Kardinal Stepo Blaženi says:

  Kakvi paćenici ovi Srbi... hahaha Ne mogu se nikako pomiriti s činjenicom da su jadni, mali i beznačajni pa teško im podnošljivu stvarnost lijeće LSD-om. hahaha Šaka jada. :-D

  • Slava Rodu says:

   A koliki ste vi paćenici i iskomleksirani "narod" ti si najbolji dokaz,kao i tebi slični "dežurni hrvati",koji const. vise na ovom sajtu i time pokazuju duboke koplekse inferiornosti u odnosu na Srbe. Ti kompleksi su vas uvek motivisali za sva zverstva koja ste Srbima uradili, a za koja ni trunke savesti nemate, jer vas je vatikan "oslobodio griJeha". To i nije čudo,obzirom da ste to radili,pre svega u njegovu korist i u njegovoj organizaciji.A za vatikan ste inače samo korisni idioti, bez svesti,bez časti. On vam i generiše tu mržnju prema Srbima,koja je vama smisao postojanja.A kakva religija takvi i sveci,pa i taj "kardinal blaženi" ćijim se imenom kitiš. Zato liJepo čitaj svoj "glas koncila" i budi među svojim iskompleksiranim HR paćenicima i već jednom odlučite da li ste "PerZijanci " ili "Goti ". A koliko si opterećen kompleksom u odnosu na Srbe govori i spisak imena koji si se potrudio u svojoj muci da sastaviš.Nije vredno komentara. "NACIJA , TO JE JEZIK",rekao je filosof Scheling . Dakle,svi kojima je maternji jezik srbski / u svim varijantama/ su SRBI!!! Isto važi i za nemački i td. A ovaj tekst ,koji te tako iritira,upravo odstupa od zvanične verzije istorije nametnute na Berlinskom kongresu 1878, između ostalog i tvojim vatikanom i njegovim interesima prema prostoru naseljenom Srbima,koji mu se NIKADA neće prikloniti. Eto to je suština. A ti i tebi slični "blaženi " i dalje se napajajte mržnjom,koja će vas na kraju ubiti, što ako osatanete takvi i zaslužujete. A na Srbima su se do sada slomila i Austrougarska i Osmanska imperija, pa će i ova u kojoj si ti "blažen". Za to će Srba uvek biti dovoljno. A ti nemoj gubiti vreme ovde ,nego gledaj u EU, NATO, "lijepu vašu" i misli o tome što je godišnje napušta 10-20 "tisuća " ljudi. Preskočiću tvoj bolesni hahaha cinizam. Bok.

   • Kardinal Stepo Blaženi says:

    Vuk Karadžić je nametnuo Srbima hrvatski, tako da ste vi PRAVOSLAVNI HRVATI, svi od prvoga do zadnjega.

    • Sančo Pansa says:

     Kardinal Stepo - blaženi: Jasno je tebi i ostalim "Hrvatima" da ste vi srpski otpad, pokatoličeni Srbi koji su prodali vjeru za večeru! Samo nam se nemojte više vraćati u Pravoslavne tako okrvavljeni bratskom krvlju.

   • Uf says:

    Svaki hrvat je Stepinac ...nema razlike !!!

   • Kardinal Stepo Blaženi says:

    Stepinac je moralna veritkala, mučenik, blaženik, humanist i uskoro SVETAC. :)

    • SORAB says:

     Malo pre ti čovek objasni u kratkom ali jasnom tekstu sve što bi trebalo da shvtiš, da ne bi živeo u zabludi. I ne bleji više ovde. Trošiš mi vreme do čitam tvoje programe..raus.

     • Blaženi Kardinal says:

      Srbi ne postoje, to su sve poopravoslavljeni Vlasi, Cincari, Bugari, Romi, Turci i Albanci. Stepinac je moralna gromada i svetac naših dana. Amen!

      • Perunov unuk says:

       A kada bi ti znao da je isti taj Stepinac u prvom velikom ratu odlikovan Karađorđevom zvezdom prvog reda za izuzetne zasluge,verovatno bi ga se odrekao,skočio pod voz,sorry,vlak ili nešto slično

    • Naš komšija ima probleme says:

     Koji si ti psiho. Ne možeš da se izboriš sa sopstvenom samomržnjom i frustracijama, pa dolaziš na terapijsko blogovanje u srpskim novinama. Ništa zato, mi Srbi smo poznati po zdravom razumu i gostoljubivošću. Samo ti kukaj i izmišljaj , ako ti je lakše. Možda se neki psihijatar nađe na sajtu da ti da dobre smernice, mada mislim da među intelektualcima Zagreba ima vičnih da ti pomognu. Ali, ti si, verovatno, iz Milanovićeve grupe, pa su ti intelektualci i zdrav razum strano tkivo.

    • Milovan says:

     Kakav narod, takvi i sveci!

    • Kumita says:

     Ti si analno Blaženi daleko zatranio u sektu, biće prilika oslobodiću te stresa čim očistimo zemlju od tvojih navijača i srbskih institucija, te krenu ozbiljne naredbe da se pišu..ti ćeš mi biti pripritet..

  • Vanja says:

   Nije svako sposoban da razume ono sto procita. Najlakse vam je citirati prostake iz vama bliskog okruzenja. Nije normalno ali je vrlo hrabro, davati misljenje o necemu sto ne razumes, ali ti je oprosteno posto si i ti nas zalutali brat srbin.

  • STEPINAC ZLOCINAC says:

   NAJADNIJI STEW VI POKATOLICENI SRBI!!! HRVATI SU NASTALI OD SRBA,HRVATI SU PLANINSKI SRBI ILI ZAGORCI.

  • Milutin says:

   Mali dukat mnogo vredi. A pošto neznaš da naučiš tvrd je orah voćka čudnovata ne slomi je al zube polomi.

 2. vlada says:

  I pravljenje vestackih nacija,kroasani,sipci,mujagani...

  • Kardinal Stepo Blaženi says:

   Zaboravio si spomenuti tkz. Srbe, heterogenu umjetnu skupinu nastalu od Vlaha, Cincara, Bugara, Roma, Turaka... POPIS NE-Srba: 1. Branislav Nušić 2. Stevan Stojanović Mokranjac 3. Josif Pančić 4. Nikola Pašić 5. Mihajlo Pupin 6. Jovan Jovanović Zmaj 7. Branko Radičević 8. Stevan Sremac 9. Aleksandar Vučo 10. Taško Načić 11. Mišo Anastasijević 12. Aleksandar Saša Petrović 13. Bata Paskaljević 14. Konstantin Koča Popović 15. Dragutin Dimitrijević Apis 16. Aleksandar Cincar Marković 17. Jovan Sterija Popović 18. Vladan Đorđević 19. Naum Krnar-Moskopoljac 20. Janko Popović 21. Ivo Andrić 22. Petar Ičko 23. Davorin Jenko 24. Predrag Miki Manojlović 25. Toma Fila 26. Jovan Karamata 27. Nikola Kojo 28. Lazar Paču 29. Kosta Abrašević 30. Oliver Njego

   • 5 + says:

    Svaka tica se svom jatu vraca! Vratices se i ti, poznajes nasu istoriju bolje od 99% deklarisanih Srba!

   • stevo says:

    O moj stepo kardinalu, zaboravio si da navedeš i ,Mešu Selimovića Emira Kusturicu ,Osmana Djikića ...kojima je bila čast da se opredele za veliku srpsku naciju, veliku zbog svoje istorijske i moralne uloge i svetu .Jadni Hrvati moraju da kradu srpske veličine Nikolu Teslu ,Rudjera Bošković ,Ivu Vojinovića Duška Vukotića..Miroslav Krleža je cincar...eto vam Veljka Bulatovića.. Marko Polo je Hrvat sa Korčule haha

 3. Nemanja Vlahović says:

  Sve ovo je jako interesantno, baš mi je drago što je sve ovo pronađeno na tlu Srbije. Međutim, da vam kažem da JA sam ponosan Srbin - Sloven sa Balkana, govorim slovenskim srpskim jezikom, moju kulturu sačinjavaju srednjovekovna srpska pravoslavna civilizacija Nemanjića, Svetog Save, cara Dušana, naša narodna poezija, naše narodno stvaralaštvo, borba za opstanak i slobodu u turskim vremenima, dvovekovna borba za stvaranje moderne Srbije, sva vredna i manje vredna ostvarenja, uspesi i neuspesi te borbe, naši običaji, mudrost, junaštvo i čojstvo, tolerancija, ali i inat i tvrdoglavost naših predaka. Rado ću gledati u našim muzejima sve ove kamenolike figure i ostale predmete, ali civilizacijski ja sa njima nemam ništa zajedničko. Ali kad ulazim u pravoslavni hram, znam da to je moj duhovni dom. Mi smo se kao narod civilizacijski i kulturološki formirali i razvijali u poslednjih 1500 godina, u balkanskom, pravoslavnom, vizantijskom kulturnom prostoru, sve ovo je naš ali i MOJE LIČNO istorijsko nasleđe. Sve ostalo je za mene samo naučna zanimljivost.

 4. canak says:

  srbi jesu pacenici zato sto vole pretelje i svakom pomazu i doveli sebe u nezgodan polozaj izgubili drzavi i veru

 5. mik says:

  Cuvaj me boze od kuge I hrvata najgora nacija sto postji na svijetu jedina nacisticka tvorevina koja je imala logore za djecu.

  • opstanak srbije says:

   srbi nemogu dobiti rat i odbraniti se jer ratuju po ravilu i po bogu bog to voli ali u ratu nema pravila kad se radi o opstanku drzave i naroda bozijeg. srbi nisu nikad niciju zemlju napadali ni nikoj zemlji nisu objavili rat. nego je srbija napadana uvek zasto .i sad su proglasili srbsku naciju zlocincima zato sto se brane na svome i ginu na svojoj zemlji

  • milojko says:

   I ta deca ostala živa u tim logorima.Velika šteta što su glupani imali logore. Trebali su se ugledat na srbe kako oni to stručno rade.Za Hrvatsku i Bošnjačku djecu nisu trebali logori, nisu imali tu privilegiju, zato što su to srbi reša vali na kućnim pragovima i jamama.

   • Stevo says:

    U Nezavisnoj Državi Hrvatskoj je za vrijeme Drugog svjetskog rata 1941-1945 prema do sada sakupljenim podacima, a što nikako nije konačna cifra, ubijeno 74.762 djece, mlađih od 14 godina. Među njima je bilo 14.528 djece evidentiranih kao žrtve rata, dok je nad 60.234 djeteta izvršen najteži oblik genocida. Ubijeno je 32.054 dječaka i 28.012 djevojčica. Najviše je ubijeno srpske djece - 42.791, romske – 5.737, muslimanske – 5.434, jevrejske – 3.710 i hrvatske – 2.289. Za 273 djeteta nije utvrđena nacionalna pripadnost.

 6. savaot says:

  E, moj Nemanja, ti si samo primer Srbina kome su hrišćanski marksisti isprali mozak. Pravoslavlje je samo mali sloj u istoriji Srba, a ne nekakva suština. Za razliku od komunista koji su se šepurili nekih pedesetak godina, pravoslavci iz mercedesa predvode pravoslavne Srbe dan-danas. A kuda ih vode? Znaš li, pravoslavni poslušniče?

 7. milojko says:

  Još nisam ovakvo čudo pročitao nigdje!Skender Beg je srbin?Svojatate tuđe naci onalne heroje, jer svoje niste nikada ni imali.Skender Beg je rođen u Kruji, po vjeroispovjesti je bio katolik, a otac mu se zavo Gjok (Ivan).Nisam znao da je rođen u Vranju?hehehhe

 8. ficko says:

  postavlja se ključno pitanje zašto ovakva istraživanja vrše strani arheolozi, ne pripremaju li ponovo uništenje dokaza o postojanju Srba na ovim prostorima

 9. Stevo says:

  Skenderbeg je bio Srbin Djordje Kastriot ,pravoslavac a njegov rodjeni brat je sahrenjen na Hilandaru kao srpski plemić!Ako si muško možeš to da proveriš!

  • milojko says:

   Ništa od toga brate Stevo nije istina.Kastrioti je albansko perzime, nikako srpsko.Gjergj Kastrioti, je albanski junak kojeg je podržavao PAPA u borbi sa turcima, u čijim redovima su se borili i tvoji prađedi. Na kacigi je imao kozu, a ista je bila obrubljena sa devet zakovica, a to je znak da je srbin i da poštuje devet jugovića, a kozu je muza stari jug bogdane. Jadni mitomani, htjeli bi prisvojiti prezime KASTRIOTI da bude KASTRIOTIĆ, a što to prezime na slavenskom znači, gdje je to prezime u Srbiji? Prestanite budaliti DERETIĆI!

  • stevo says:

   Đurađ Kastriot Skenderbeg (alb. Gjergj Kastrioti Skënderbeu; Sina, 6. maj 1405 — Lješ, 17. januar 1468) je za Albance nacionalni heroj iz vremena otpora albanskih plemena turskim osvajačima i islamizaciji. Ipak, ono o čemu Šiptari izbegavaju da pričaju je činjenica da su otac i brat Skenderbega sahranjeni u Hilandaru kao Srbi! Skenderbeg potiče iz feudalne porodice Kastriota i bio je sin Jovana Kastriote (Kastriotića). Prema Gibonu, Jovan Kastriot je bio princ Epira, koji je uključivao Mat, Kruje, Mirdita i Diber. Njegova majka Vojislava, bila je princeza srpskog porekla, iz porodice Tribalda(koji su došli iz oblasti današnje Makedonije) ili iz plemićke porodice Muzaka. To niko ne dovodi u pitanje, čak ni Albanci, da je njihov utemeljivač državnosti (slično Stefanu Nemanji kod Srba) bio makar po majci Srbin. Ipak, Skender-beg je bio Srbin i po ocu.------------------------Da vidimo porodično stablo plemićke porodice Kastriota izgleda ovako :Brailo – bio kefalija u Janini (Epir) u vreme vladavine poslednjih Nemanjića; Komnen – držao je oblast Debra dok je Srbijom vladao despot Stefan; Pavle – držao oblast severne Grčke do države Zete u vreme despota Stefana; Ivan (Jovan) – proširio posede po skoro celom Epiru u vreme prve vladavine despota Đurđa Srbijom; Staniša, Repoš, Kostadin i Đurađ. Kao što se vidi ni jedno albansko ime već samo srpska i grčka imena. Stvari postaju još jasnije kada se pogleda gde su sahranjeni otac (Jovan) i najstariji brat (Repoš) albanskog heroja Skenderbega ovan Kastriot je sa svoja tri sina: Repošem, Kostadinom i Đurđem, kupio u Hilandaru za sebe i svoje sinove bratstvene udele, što im je davalo pravo da se tamo sklone i prebivaju, u slučaju ako bi im Turci oteli njihove zemlje i proterali ih iz otadžbine. Sporazum o ovoj kupovini obavio se 1430. god. u Hilandaru. Tom prilikom je Jovan Kastriot sa navedenim sinovima, sklopio ugovor sa hilandarskim igumanom Atanasijem. Prema tom ugovoru, uprava manastira Hilandara ustupila je I. Kastrioti i njegovim sinovima, za stanovanje za „šeset florina“ pirg Sv. Đorđa. Ova kula je sačuvana sve do današnjih dana u Hilandaru i nosi naziv Arbanaški pirg. Pored toga, Ivan i njegova tri sina, imali su pravo na četiri adrfata, maslinjake, vinograde i ostale prinadležnosti koje su pripadale tome pirgu. U unutrašnjem narteksu glavne hilandarske crkve, u severnom zidu, nalazi se jedna niša, polukružnog oblika, s freskom Bogorodice s Hristom. Oko ove freske nalaze se likovi Sv. Simeona i Sv. Save srpskog. Ispod likova nalazi se natpis: »Prestavi se rab’ božii Repoš’, douks’ ilirskii, 6939« (1431. god,). Prema ovim podacima, Repoš je neko vreme živeo, a potom i umro kao svetovnjak u Hilandaru.

   • milojko says:

    Ništa to što si napisao ne drži vodu?Gjergj Kastrioti je bio Albanac, opjevan od strane katolika i muslimana Albanaca.U Rimu i Istanbulu postoje zapisi u kojima se lijepo vidi tko je bio Gjergj Kastrioti?Srbi svojataju još dvojicu velikih boraca protiv Osmanlija, a to su Jan Hunjadi i Vlad Drakul.Ništa od vaših pustih želja.Vi, Srbi imate jug bogdana, braću jugoviće, razno razne strahinje i kosovske devojke.Majka Vojislaava je bila srpkinja ali ne i otac. Gjergj Kastrioti je bio Albanac, borac protiv Turaka i kao takav poznat je u čitavoj Europi.

    • Stevo says:

     Ništa ja nisam napisao Evo ti ko je napisao:-----------------------------------------Izvori: [1] ^ a b Edward Gibbon, 1788, History of the Decline and Fall of the Roman Empire, Volume 6, Deo o Skenderbegu na engleskom [1] · ^ Edwin E. Jacques, The Albanians: An Ethnic History, 1994, p. 179 [1] Marin Barleti, 1508, Historia de vita et gestis Scanderbegi Epirotarum principis [1] Camille Paganel, 1855, „Histoire de Scanderbeg, ou Turcs et Chrétiens du XVe siècle“ [1] · ^ Hodgkinson, Harry. Scanderbeg: From Ottoman Captive to Albanian Hero. I. B. Tauris. ISBN-13: 978-1850439417 [1] http://www.pizurica.com/index.php?option=com_content&view=article&id=3&Itemid=3 [1] Cif. Rad. M. Grujić: or. sit., str. 81—82. [1] Vlad. R. Petković: Arbanaški pirg u Hilandaru. — Arhiv za arbanasku starinu, jezik i etnologiju I, sv. 1—2, Beograd, 1923, str. 196—197; cir. Rad. M. Grujić: loc. cit. [1] rad. M. Grujić: loc. cit. [1] . Stojanović: Sari srpski zapisi i natpisi, knj. IV. Sr. Karlovci, 1926, str. 97, br. 10038; cif. Rad. M. Grujić: loc. cit. U jednom drugom zapisu kaže se: »Vъ k є. (jula) prьstavi se rabь Božіi Repoš… Ivana Kastrіota«. — LJ. Stojanović: Stari srpski zapisi i natpisi, knj. III. Beograd, 1905, str. 74, br. 5055. [1] Cif.. Rad. M. Grujić: loc. cit.. [1] LJ. Stojanović: Stari srpski zapisi i natpisi, knj. I. Beograd, 1902, str. 87, br. 271. U drugom zapisu stoji: »Prъstavi se gospodin Ivan Kastriot vь dьni cara Amurata. Vъ let(o)… (meseca maja). — Or. sit., str. 87, br. 270. 1908 [1] Cfr Rad. M. Grujić: op. cit., str. 81—82. ---------------------------------Teško je pripadati narodu koji nema istoriju (osim kao turki bašibozuk) koji je dobio alfabet tek 1908 čiju je zastavu Ludvig fon Taloci( Ludwig von Thallóczy) 1898 isplatio 15 forinti da mu je naslika jedan slikar u Beču...Niko od Srba ne prisvaja Janoš Hunjadija niti Drakulu jer imaamo svoje autentične jumake.Pročitaj albanskog akademika i disidenta Kaplana Burovića on će ti objasniti poreklo Šiptera i njihovu istoriju.Od njega sam čui da je čak i Adem Demaći Srbin...---------SAPIENTIA SAT

     • milojko says:

      Ab love principium! Da je kojim slučajem Gjergj Kastrioti, Srbin, njegov spomenik, bio bi na glavnom trgu u Beogradu ili u Nišu, ali još ga nema? Možda, u dogledno vrijeme zatraže Albanci u Srbiji da se podigne spomenik u Nišu?Svaka tebi čast što si se potrudio da me educiraš u svezi Skenderbega, al moraš priznati da je po ocu Albanac a po materi Srbin.Skenderbega svojataju i Grci, zato je njegovo porijeklo puno kontrovezi. Najbolje da ostane ondje gdje i pripada, a to je ALBANIJA. ACTA EST FABULA

 10. vlada says:

  Srbi su imali državu i pre Nemanjića,koji su se potrudili da je izbrišu,ne bi li oni bili začetnici Srpske države.Bacili su u zaborav sve pre njih,sebe proglašavali svetim,opismenili nas već pismene,sve uz blagoslov Rima,i lepo im je išlo generacijama dok se ne pojavi jedan njihov iz njihove loze koji je odjebao Rim i stvorio veliku srbiju.Od Dušana kreću naše muke.

  • Milan says:

   Niko ne negira postojanje teritorija gde su živeli Srbi.Te teritorije nisu mogle biti DRŽAVE.Jednostavno to su bile OBLASNE teritorije:ŽUPE,KNEŽEVINE..itd,itd.TE teritorije nisu ispunjavale uslove da bi se nazivale Državom.Npr. I tada je jedan od uslova da bi se neka teritorija nazvala Državom je bilo međunarodno priznanje ..itd,itd.Druga stvar, od 13. veka postoji samo jedan kontinuitet državnosti,sve dotadašnji pokušaji da se stvori država su mrtvi ( Zeta,Duklja,Travunia..itd,itd) pre 13.veka..Od 13.veka ,1220.godine,Srbi dobijaju međunarodno priznatu Državu i u to ime se vrše pripreme za obeležavanja 800.god. TE državnosti...

 11. milutin says:

  Jesi ga dudlaooo skoro ako nisi dođi biće ti lepo majmunee kad se navadiš na dudlanje dolaziću ja da ti ga nabijem u usta rilavaa pizda li ti materina nekulturnaa

 12. tinman19 says:

  Kome da nabiješ u usta, nisi napisao. Sigurno Stevi, a možda i Vladi.

 13. tinman19 says:

  Vlado, ovaj ti jebe mater nukulturnu.

 14. Milosav says:

  Najveći razlog zbog koga hoće da nas unište je pravoslavlje. Nije kompatibilno sa satanističkim pokretima koji dolaze sa zapada:masoni,iluminati i raznorazni homosexualno pedofilsko perfidni pokreti. Pa onda Vatikan pa Brisel itd. A što se Vinče tiče sami smo krivi,ne postoji ni jedna indikacija o lokalitetu bolje je poznata deponija u Vinči nego lokalitet!

 15. BB says:

  Dete ti krvavo, mrtvo, jebem, na astal.

 16. paun says:

  Braćo srbi, koliko mi je drago što se najzad istina pomalja tu i tamo, sporo i bez ikakve pomoći države toliko mi je žao što se bolesnim ljudima, punim mržnje pridaje bilo kakav značaj. Jedino što bi trebalo uraditi je pomoliti se i za tako posrnule duše uz vanvremere reči patrijarna Pavla " oprosti im Bože jer neznaju šta čine.

 17. Mlax says:

  Istina uvek nadje svoj put... Kada poslednji Srbin sklopi oci nestace I sveta ovozemaljskog.... Srbi narod odabrani...

  • milojko says:

   ŠTETA

  • Kardinal Stepo Blaženi says:

   Mitoman... hahaha

 18. Don says:

  Nekome gore spisak nesrba nije sasvim tacan.A da li smo nesto mnogo znacajni za novi poredak?Mozda kao pioni za igru.Isto je i sa Hrvatskom,Makedonijom i narodima koji ne broje vise od 3-10 miliona ljudi.A sto se toliko psujete nije mi jasno?Gluposti.

 19. tinman19 says:

  Još jedna podvala i falsifikat Intermagazina. Srbe nitko ne mrzi nego ih svi smatraju budalama koje se ne mogu pomaknuti nikuda jer žive u bajkama i mitovima. Naravno da sve države u okruženju, a i šire, maksimalno koriste srpsku glupost i ksenofobiju da dokazuju kako su srbi narod koji se ne želi prilagoditi i koji živi u iluzijama prošlosti. Sve jedna veća glupost od druge, 8000 godina stara srpska naselja, 7250 godina staro srpsko pravoslavlje, svemirski narod koji je nastao prvi i zadnji će nestati, čak je netko rekao da Isus nije bio Isus nego se zvao Radomir, serviser veš mašina iz Kaluđerice. Pa zar stvarno srbi očekuju da ih netko uzima ozbiljno?

  • Mare says:

   kad mi to kaze ''sin tusucljetne povijesti'' koja pocinje od ciscenja stala gospodarima iz Budima i Peste,i ciscenje cizama hitleru,pa sad amerima, mi to smatramo komplimentom.A sad se gubi sa srbskih portala ''krscanine'' i idi u tvoju ''lijepu''!

 20. Brane says:

  Alo velika zamljo Hrvatsko...po Austrisjskom,istoricaru-Croat znaci brdjanin, neko ko zivi u brdima..cuti jado-istorija vase zemlje je 20tak godina, sta ces ti sada ovde..nego se srami sto si promenio veru jednom pa se sada drzis ko pijan plota...deda ti je bio Srbin, nego ajde da malo,i vama bude lepo,pokajte se da vam,oprostimo ruznu proslost, dodjite malo da budete pobednici, kako moralno tako i duhovno... a o sportu da i,ne,pricamo

 21. Vasko prijovic says:

  Religije su programirana duhovnost u službi su trgovaca dušama,oružja i svih ostalih crnomagijkih sportova.

 22. igor says:

  Treba samo ustrajati u tome,dok ne pocmu da jedu svoja jaja.

 23. komita says:

  jeste da je bajat tekst, ali bih da se osvrnem na zadnji paragraf gde se jasno vidi da su Hrvati veci Srbi od Srba. Po DNK analizama.

 24. Pingback: EVO ZAŠTO IM SMETAMO: Prava istina o razlogu napada NOVOG SVETSKOG PORETKA na Srbe kao naciju!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *