Ево зашто је убијен АРКАН!

Evo zašto je ubijen ARKAN!

29 aprila 2015

arkan-1386806178-411093 89Potencijalna opasnost po bivšeg predsednika SRJ Slobodana Miloševića, kao i bliski odnosi sa Haškim tribunalom, pominju se kao mogući motivi ubistva Arkana.

Potencijalna opasnost po bivšeg predsednika SRJ Slobodana Miloševića, kao i bliski odnosi saHaškim tribunalom, pominju se kao mogući motivi ubistva Željka Ražnatovića Arkana, piše srpski Njuzvik!

Prema navodima ovog nedeljnika pojedini svedoci su ukazivali da bi Arkan mogao da se okrene protiv Miloševića, nakon što je država odbila da njegovoj Srpskoj dobrovoljačkoj gardi odobri da se uključi u borbe na Kosovu i Metohiji. Pretpostavljalo se da Arkan može da “u danu okupi sve svoje ljude iz garde i bude oružana formacija koja može da obori Slobu”.

Zoran Mijatović, bivši zamenik šefa DB-a dao je jedan od najracionalnijih odgovora na ovu teoriju:

Da je poživeo Arkan bi prešao na stranu jačeg. Sigurno ne bi rizikovao život braneći Miloševića. Jedan drugom su predstavljali problem, a ne saveznika.

Kako navodi ovaj list, DB je po oprobanom receptu “radio Arkana”, a tako su načuli da je on, navodno hteo da Hagu potvrdi vezu svoje garde i Slobodana Miloševića, što je kako pišu bilo dovoljno da se izda nalog za njegovu likvidaciju.

Kriminolog Zlatko Nikolić kaže da je Arkan bio Miloševićev čovek.

U pripremi rušenja režima, rušeni su Miloševićevi glavni stubovi. Arkan je bio jedan od njih jer je pod kontrolom držao Legiju i “zemunce” i “surčince”.

(Newsweek)

KOMENTARI8 komentara

 1. Mare says:

  Gluposti. Milosevic nije mogao pasti dok Arkana ne uklone. Arkan je kontrolisao podzemlje, a znamo da je podzemlje ucestvovalo i organizovalo 5. oktobar. Takodje Arkan je ucestvovao u borbama na Kosovu.

 2. ZORAN says:

  Pitajte naše emigrante kako je ovaj UDB-aš ubio 1975. kapetana Boru Blagojevića u Briselu, Čiča Dražinog oficira i to po naredjenju Staneta Dolanca.Tamo gde su bili njegovi ''tigrovi''tamo Srba nema.Svi ti navodni patriote Montenegrini su suštinski radili protiv srpskih interesa, a samo za EPP kao nacionalni borci.

 3. miroslav says:

  Nije mi jasno zasto je ovaj covek uopste ikome vazan?Ceca uziva i bas je zabole sta je radio.Ukrao je dovoljno da su svi zbrinuti do kraja zivota.Toliko o tome.

 4. oooooooooooooko says:

  Arkan je ubijen zato da ne oda Milosevica i miru JUL sta su radili od jugoslavije

 5. Sančo Pansa says:

  Sasvim se slažem sa Maretom, prvi komentar u nizu.

 6. tinman19 says:

  Tigrovi su bili u Slavoniji, tamo srba nema. Bili su na Kosovu, tamo srba nema.Da je ostao živ Arkan bi se pobrinuo da srba nema i u Beogradu. Totalni kreten i muljator. Najobičniji kriminalac i ratni profiter, nikakav borac za srpske interese.Dan kad je taj lopov ubijen treba proglasiti praznikom oslobođenja srba od luđaka koji je najviše zla napravio srbima.

  • kosovac says:

   Ako je Arkan učinio toliki doprinos da Srba tamo nema, onda nije logično da o njemu govoriš u negativnom kontekstu. Toliko ti je dobrog učinio, a ti se ljutiš na njega, nema logike. Na žalost, i neki Srbi koriste ovaj tvoj šaljivi stil, ali to ne znači da si zbog toga ti neki Hrvat od integriteta.

 7. Mile says:

  Kad je ubijen Bora Blagojevic,Arkan je bio u zatvoru.Prvo proveri,pa lupetaj.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *