Европа УСТАШАМА ударила шамарчину: НДХ и Исламска држава изједначени! Kо се ДРЗНЕ ДА ИХ ПРОПАГИРА неће се добро провести

Evropa USTAŠAMA udarila šamarčinu: NDH i Islamska država izjednačeni! Ko se DRZNE DA IH PROPAGIRA neće se dobro provesti

12 februara 2019

Austrija je zabranila hrvatski grb iz ustaške Nezavisne Države Hrvatske s prvim belim poljem, a mera stupa na snagu 1. marta!

Ministarstvo unutrašnjih poslova Austrije objavilo je smernice za zabranu ekstremističkih simbola među kojima se nalaze recimo simboli Islamske države i ustaša. Kazne za građane koji se ogluše o zabranu iznose 4.000 evra, a ako ponove prekršaj moraće da plate 10.000 evra, ističu austrijski mediji.Od zabrane su izuzeti medijski izveštaji, filmovi, pozorišne predstave i izložbe, ali samo ako se u njima ne propagira ideologija ovih zabranjenih terorističkih i ekstremističkih organizacija.

Lista zabranjenih simbola dopunjena je sa još dva ustaška.

Prvi je veliko latinično slovo „U“ u kojem se može videti šahovnica s prvim belim poljem, a drugi zabranjeni ustaški simbol je šahovnica s prvim belim poljem iznad koje se nalazi latinično slovo „U“.

Austrijanci su te ustaške simbole stavili uz znakove „Hamasa“ i „Hezbolaha“ koje smatraju terorističkim organizacijama.

Povod za zabranu ustaških simbola u Austriji je skandalozni ustaški skup na Blajburgu koji evropski mediji nazivaju „najvećim okupljanjem neonacista u Evropi“.

Kontroverzni događaj na Blajburgu organizuje Hrvatska biskupska konferencija, a pokrovitelj je Hrvatski sabor. Istovremeno sa zabranom ustaških simbola na Zapadu hrvatska dijaspora izabrala je upravo grb s prvim belim poljem za svoj simbol.

Na sastanku hrvatskih iseljenika u američkom gradu Klivlendu odlučeno je da ovaj grb bude njihov zaštitni znak uz obrazloženje da je reč o „starom hrvatskom simbolu“.

(Tanjug)

KOMENTARI8 komentara

 1. Velika Metla says:

  Tako je JEvropo! I ustaše i islamska država su vaši! Zato su i jednaki!

  • Kulak says:

   Zloglasni Split postao je centar fašizma,ustaštva i divljaštva.Ustaša kerum i njegova banda na ovo neće ni trepnuti okom.On će opet reći da 'Srbi znaju di in je misto',a većinski Split će glasati za njega.Većinski-to je pouzdan podatak.

   • Velika Metla says:

    Kulak,svi rvati su ustaše,SVI! Ako i pođemo od toga da su ustaše manjina,čime se i brani većina rvata,ta ista većina TRPI tu tobožnju manjinu! A kad trpiš to znači da podržavaš! A kad podržavaš onda si saučesnik! To je toliko logično da ne treba IQ biti veći od temperature u frižideru da bi se primetilo i shvatilo!

    • Kulak says:

     U zloglasnom Splitu prošle izbore dobio je pokatoličeni Morlak-Vlaj iz Dalmatinske zagore kerum koji je poznat po izjavama:'Srbi znaju di in je misto' i sličnima.Iza toga je izgubio izbore (tesno) od protukandidata iz hdz-a koji je predstavnik izrazito desničarske i nacionalističke stranke.Brojke ne lažu,matematika je egzaktna nauka.Većina stanovnika današnjeg zloglasnog Splita glasa za hrvatske šoviniste.Priča se da nekad nije bilo tako.Šta se desilo sa tim Splitom da je danas postao epicentar divljaštva,fašizma i ustaštva.Da li su doseljeni pokatoličeni Morlaci-Vlasi iz Dalmatinske zagore i Zapadne hercegovine koje su fratri preveravanjem pretvorili u hrvate u potpunosti promenili moral i ideologiju tog grada i gurnuli ga u civilizacijsku kaljužu?

 2. milorad2 says:

  austrijanci su se uplašili od ustaša , imaju mnogo hrvata na jugu.Smešno je da oni koji su odljuljali ustaško čedo, sad imaju prpu od njih , ali postoje dobri razlozi zašto su ustaše veoma opasne za funkcionalnu austrijsku državu.Polako zahvaljujući hrvatma i ustaškom pokretu i oni postaju BALKAN :) Videćemo koliko im se to dopada:)

 3. marko says:

  SRBIJA NE SME ZIVETI U ZABLUDI EVROPA JE INKVIZICIJA I SAMO BELORUSIJA I RUSIJA KOLIKO TOLIKO MOZE SPASITI DRZAVU SRBIJU NITKO DRUGI I SRBI IZ SVETA KOJ ISU SRBI DA NOVCANO SE DRZE ZAJEDNO I JAKA VOJSKA SRBIJE I NAROD MOGU SE OD FASIZMA EVROPE SPASITI .STO SE TICE USTASA TU NEMA POMOCI NIKAD MA KAKO ZVUCALO STRASNO TAJ NAROD JE BOLESTAN LICNO MISLIM DA CE NESTATIT STOKA ZA 90 GODINA ISELJAVAJU NEMAJU POSLA STARE IMA IH PREKO MILION I DVESTO HILJADA UMIRU OD BOLESTI I OD BOGA SU KAZNJAVANI I ONI CE SAM I NESTATI ZA 90 GODINA AKO NE SVI OSTAT CE IH 100 000. MEDUTIM S TI M SRBI BILO GDE ZIVELI UOPSTE NE TREBAJU MISLITI NI MM SVE SU POKAZALI OVIH 120 GODINA I PREVISE SVAKOJ GENERACIJ I SRBA NAZALOST TAKVI SU

 4. LEDY GAGA says:

  I ? U čemu je smisao obeležavanja Oluje u Srbiji? Svake godine iste fraze i ista koreografija, neviđeno foliranje i isti osećaj besmisla. Dakle: 1) Vlast u Srbiji šatro se seti da je nekad postojala RSK, i to taj jedan dan u godini, uglavnom i možda jedino zbog toga što su “ izbegli “ Srbi iz Krajine verno biračko i glasačko telo SNS-a, ali i svake druge partije na vlasti, a samoj Srbiji je inače sasvim strana ideja o obnovi RSK, jer Srbija nije reagovala ni te 1995., i sasvim je jasno da je Srbima iz Srbije Krajina i pitanje Krajine sedma rupa na svirali. Taj problem je rešen, a okupljanja izbeglih ispred Cerkve Svjatoga Marka i njihovo slinjenje doživljavaju sve više kao hodanje po ganglijama. Misiiiim, šta mi se sabirate unaokolo kad nemate nameru da se vratite u rodni kraj. I jel vidite da nikog više ne zanimate ni vi ni vaša tužna sudbina, jer Srbiji nije stalo ni do same sebe, kad tako lako predaje Kosovo? 2) A pošto nemate nameru da se vraćate u rodni kraj, koji ste onako brzometno napustili, šta bre više davite tom pričom o Krajini? Jevreji su čekali 2.000 godina da se vrate u Izrailj, a ovim našim volovima je trebalo manje od 20. godina da se odreknu svoje đedovine i rasprodaju imanja i kuće Rvatima iz Bosne i onoj stoci Janjevcima. Samo neka objasne oklen im pare da pokupuju silne stanove i kuće i firme po Srbiji i da sagrade čitava naselja trospratnica u koje ni milicija ne može da uđe, jer i ne sme, i gde vladaju plemenski zakoni rodnih im pripizdina. O kupovini radnih mesta neću, svi mi znamo da gde god se obratimo i pokušamo da se zaposlimo naletimo na horde Krajišnika, koji i pored skromnog obrazovanja i polupismeni sede na funkcijama i zajebavaju. Pri tome, najveći broj njih ni nakon 20. godina smrdenja u Srbiji nije savladala srpski jezik, pa na pitanje, npr , kad su rođeni kažu: U OSMOM MJESECU, DVADESET PRVOGA koji se inače zove avgust. I naravno, dok ih danas budete gledali kako kobajagi tuguju na stadionu u Veterniku ili gde već, setite se da su svi od reda glasali za Vučića. I da 90% njih ima drzavljanstvo NDH. DRŽAVE KOJA IH JE KO NEŠTO PROTERALA, ŠTA LI. Reply

  • Karital says:

   I usput da te podsetim, da ti isti krajišnici glasuju u NDH za HDZ.Uredno dođu autobusima, pokupe lovu i vrate se u Srbiju.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *