ЕВРОПА ЗАБРАЊУЈЕ, АЛИ ЕРДОГАН КАЖЕ: Одржаћу предизборни митинг у Сарајеву!

ЕВРОПА ЗАБРАЊУЈЕ, АЛИ ЕРДОГАН КАЖЕ: Одржаћу предизборни митинг у Сарајеву!

4 маја 2018

Председник Турске Реџеп Тајип Ердоган потврдио је да ће један предизборни скуп одржати у главном граду БиХ – Сарајеву.

Иако је јуче из Министарства спољних послова БиХ саопштено да о томе још нису добили никакву службену информацију, Ердоган је новинарима рекао да у окружењу у којем неке земље расправљају хоће ли Турској омогућити кампању, „радије ћемо се повезати с нашим грађанима у Босни и Херцеговини“.

„Доћи ћемо заједно с нашим грађанима из европских земаља у дворану у Босни „, рекао је Ердоган, пренео је сарајевски портал Кликс позивајући се турски дневник Хуријет.

Он је, како се наводи, додао да је уверен да ће турски држављани сигурно наставити кампању у европским земљама, односно у државама у којим живе.Хуријет наводи да би скуп у Сарајеву требало да буде одржан 20. маја, али да још ништа није званично саопштено. 

У Турској су за 24. јун заказани ванредни парламентарни и председнички избори. 

Ово ће бити први избори од референдума о уставним променама којим је прошле године створена подлога за давање већих овлашћења председнику. 

Та овлашћења ће на снагу ступити тек након председничких избора.

Немачке, аустријске и холандске власти раније су забраниле турским политичарима да не територији њихових земаља одржавају предизборне скупове правдајући то „забринутошћу због јавног реда“.

KOMENTARI2 коментара

  1. RS says:

    Nemoj molim te Erdogan. Bakir nece znati kome da se prikloni. Zbunjuju ga svi od Merkelove do Putina. Hahahaha

  2. Željko says:

    I Bošnjaci sa Turcima počeli kopirati nas Hrvate i vas Srbe jer budimo iskreni svi svoje fekalije istresamo u BiH a narodi u BiH nisu svjesni da su najbliži jedni drugima jer tu spoznaju sam na vlastitoj koži osjetio kao bosanski Hrvat u Hrvatskoj!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u