ЕВРОПА ЗАБРАЊУЈЕ, АЛИ ЕРДОГАН КАЖЕ: Одржаћу предизборни митинг у Сарајеву!

EVROPA ZABRANJUJE, ALI ERDOGAN KAŽE: Održaću predizborni miting u Sarajevu!

4 maja 2018

Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan potvrdio je da će jedan predizborni skup održati u glavnom gradu BiH – Sarajevu.

Iako je juče iz Ministarstva spoljnih poslova BiH saopšteno da o tome još nisu dobili nikakvu službenu informaciju, Erdogan je novinarima rekao da u okruženju u kojem neke zemlje raspravljaju hoće li Turskoj omogućiti kampanju, „radije ćemo se povezati s našim građanima u Bosni i Hercegovini“.

„Doći ćemo zajedno s našim građanima iz evropskih zemalja u dvoranu u Bosni „, rekao je Erdogan, preneo je sarajevski portal Kliks pozivajući se turski dnevnik Hurijet.

On je, kako se navodi, dodao da je uveren da će turski državljani sigurno nastaviti kampanju u evropskim zemljama, odnosno u državama u kojim žive.Hurijet navodi da bi skup u Sarajevu trebalo da bude održan 20. maja, ali da još ništa nije zvanično saopšteno. 

U Turskoj su za 24. jun zakazani vanredni parlamentarni i predsednički izbori. 

Ovo će biti prvi izbori od referenduma o ustavnim promenama kojim je prošle godine stvorena podloga za davanje većih ovlašćenja predsedniku. 

Ta ovlašćenja će na snagu stupiti tek nakon predsedničkih izbora.

Nemačke, austrijske i holandske vlasti ranije su zabranile turskim političarima da ne teritoriji njihovih zemalja održavaju predizborne skupove pravdajući to „zabrinutošću zbog javnog reda“.

KOMENTARI2 komentara

  1. RS says:

    Nemoj molim te Erdogan. Bakir nece znati kome da se prikloni. Zbunjuju ga svi od Merkelove do Putina. Hahahaha

  2. Željko says:

    I Bošnjaci sa Turcima počeli kopirati nas Hrvate i vas Srbe jer budimo iskreni svi svoje fekalije istresamo u BiH a narodi u BiH nisu svjesni da su najbliži jedni drugima jer tu spoznaju sam na vlastitoj koži osjetio kao bosanski Hrvat u Hrvatskoj!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *