ФАНТАСТИЧНА ПОБЕДА АСАДОВИХ ДИВИЗИЈА! Руски новинари занемели када су ушли у бивше упориште џихадиста! ЗАТЕКЛИ НЕВЕРОВАТАН ПРИЗОР! (ВИДЕО)

ФАНТАСТИЧНА ПОБЕДА АСАДОВИХ ДИВИЗИЈА! Руски новинари занемели када су ушли у бивше упориште џихадиста! ЗАТЕКЛИ НЕВЕРОВАТАН ПРИЗОР! (ВИДЕО)

22 августа 2019

Сиријски војни званичник је потврдио да су сиријске снаге заузеле Кан Шејкун и да је у току чишћење терена од терориста. У току је и деминирање града. Према писању руских новинара град је у великој мери уништен, али је ослобођен од терориста.

Кан Шејкун је пет година био највећа база терориста на југу Идлиба. Осим наоружане опозиције, у тој области се налазе и припадници Хаџат Тахрир ал Шама.Недавно су у Нур Султану одржани преговори о деескалацији у области, док је 2. августа у Идлибу ступио на снагу „режим прекида ватре“.

Команда сиријских снага је саопштила да зауставља офанзиву, ако Турска буде поштовала руско-турски споразум, који је постигнут у септембру 2018. године у Сочију.

Главна тачка овог споразума је повлачење тешког и средњег наоружања милитаната на 20 километара од демилитаризоване зоне у Идлибу.

Три дана касније, 5. августа, војска је наставила офанзиву, због кршења услова од стране милитаната, који су искористили затишје, напали позиције сиријске војске на северу провинције Хама и више пута отварали ватру на насељена места у том подручју.

(Спутњик)

KOMENTARIЈедан коментар

  1. Slobodanka says:

    Uspeh je velik, za nekoliko dana su oslobodili ovo uporište, a ranije slične operacije trajale su značajno duže. Moguće je da su sada snage SAA opremljene još efikasnijim naoružanjem. Idlibska pobunjeničko-teroristička zona sa juga biće kraća za oko 25 -30 km. Ovim najviše dobija Hama, glavni grad istoimene pokrajine, jer za nju se smanjuju pretnje sa severa iz Idliba i značajno je da konačno biće oslobodjeno nekoliko gradova Hame na severu prema Kan Šejkunu, a to su Latamina, Kafr Zita i Morek. Jako malo nedostaje da pokrajine Hama i Latakija budu potpuno tj. 100% slobodne. Pretnje dronovima za rusku avio bazu Hmejmim u Latakiji i dalje ostaju. Zatim kod velikog grada Alepa ova teroristička zona je suviše blizu. ... Ali snage SAA nastaviće da sužavaju, uklinjavaju i skraćuju ovu poslednju terorističku zonu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u