ФАНТАСТИЧНА ПОБЕДА АСАДОВИХ ДИВИЗИЈА! Руски новинари занемели када су ушли у бивше упориште џихадиста! ЗАТЕКЛИ НЕВЕРОВАТАН ПРИЗОР! (ВИДЕО)

FANTASTIČNA POBEDA ASADOVIH DIVIZIJA! Ruski novinari zanemeli kada su ušli u bivše uporište džihadista! ZATEKLI NEVEROVATAN PRIZOR! (VIDEO)

22 avgusta 2019

Sirijski vojni zvaničnik je potvrdio da su sirijske snage zauzele Kan Šejkun i da je u toku čišćenje terena od terorista. U toku je i deminiranje grada. Prema pisanju ruskih novinara grad je u velikoj meri uništen, ali je oslobođen od terorista.

Kan Šejkun je pet godina bio najveća baza terorista na jugu Idliba. Osim naoružane opozicije, u toj oblasti se nalaze i pripadnici Hadžat Tahrir al Šama.Nedavno su u Nur Sultanu održani pregovori o deeskalaciji u oblasti, dok je 2. avgusta u Idlibu stupio na snagu „režim prekida vatre“.

Komanda sirijskih snaga je saopštila da zaustavlja ofanzivu, ako Turska bude poštovala rusko-turski sporazum, koji je postignut u septembru 2018. godine u Sočiju.

Glavna tačka ovog sporazuma je povlačenje teškog i srednjeg naoružanja militanata na 20 kilometara od demilitarizovane zone u Idlibu.

Tri dana kasnije, 5. avgusta, vojska je nastavila ofanzivu, zbog kršenja uslova od strane militanata, koji su iskoristili zatišje, napali pozicije sirijske vojske na severu provincije Hama i više puta otvarali vatru na naseljena mesta u tom području.

(Sputnjik)

KOMENTARIJedan komentar

  1. Slobodanka says:

    Uspeh je velik, za nekoliko dana su oslobodili ovo uporište, a ranije slične operacije trajale su značajno duže. Moguće je da su sada snage SAA opremljene još efikasnijim naoružanjem. Idlibska pobunjeničko-teroristička zona sa juga biće kraća za oko 25 -30 km. Ovim najviše dobija Hama, glavni grad istoimene pokrajine, jer za nju se smanjuju pretnje sa severa iz Idliba i značajno je da konačno biće oslobodjeno nekoliko gradova Hame na severu prema Kan Šejkunu, a to su Latamina, Kafr Zita i Morek. Jako malo nedostaje da pokrajine Hama i Latakija budu potpuno tj. 100% slobodne. Pretnje dronovima za rusku avio bazu Hmejmim u Latakiji i dalje ostaju. Zatim kod velikog grada Alepa ova teroristička zona je suviše blizu. ... Ali snage SAA nastaviće da sužavaju, uklinjavaju i skraćuju ovu poslednju terorističku zonu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *