„Фантом“ окупирао Теразије | ИНТЕРМАГАЗИН

„Фантом“ окупирао Теразије

19 марта 2017

kul-fantom-(2)_620x0

РАСПЕВАВАЊЕ, узбуђење иза позорнице, понеки блесак фото-апарата, тихи уласци и изласци из сале – таква је јуче била атмосфера у Позоришту на Теразијама. На аудицију за велики мјузикл наслов у припреми, „Фантом из опере“, пријавило се више од сто младих људи, са амбицијом да конкуришу за једну од четири улоге.

Кандидати су углавном професионални глумци и певачи (као и студенти неке од академија), али међу њима има и лекара, психолога и припадника других професија који се баве певањем. Сви они маштају да постану Карлота, Пјанђи, Кристин или Раул на сцени нашег јединог музичког театра, у великом ансамблу куће. За прве две улоге неопходни су школовани оперски гласови, док је за преостале уз добар слух најважније глумачко умеће.

Првог дана аудиције надметале су се само девојке. У публици је седела њихова „подршка“, па и понеко од уметника са Теразија. Популарни глумац Драган Вујић Вујке водио је аудицију и прозивао кандидаткиње да изведу по три нумере, а њихове вештине помно су одмеравали редитељ Југ Радивојевић и диригент Весна Шоуц. Једини миран и апсолутно спокојан јуче је у публици био Слободан Стефановић. Има и разлога – засада је само извесно да је улога (и то главна) његова!

– Играћу Ерика, који је многе године провео као наказа у заточеништву, у циркусу. Чак ни рођена мајка није хтела да га пољуби док не стави маску. Већ на први поглед, у овом делу и те како има симболике. Сви ми носимо неке маске у животу, јер не знамо како ћемо без њих бити прихваћени – истиче Стефановић и додаје да се пред њим нашла до сада (бар певачки) најзахтевнија улога.

Пробе почињу 28. марта, а премијера је планирана за октобар и почетак наредне сезоне. Како чујемо, зна се и остатак креативног тима. Костимограф ће бити Бојана Никитовић, сценограф Александар Денић, а кореограф Константин Костјуков.

КО ЧЕКА, ТАЈ ДОЧЕКА!

После прве, „женске“ аудиције, данас ће се заједно надметати девојке и младићи, а већ сутра ће кандидати знати ко је ушао у ужи избор. Иначе, по књизи Гастона Леруа „Фантом из опере“, прво је настао (1925) црно-бели неми хорор филм. Следећа верзија на великом платну била је 2004. године. Иначе, мјузикл Ендруа Лојда Вебера премијерно је изведен 1986. године, а наш музички театар је три деценије чекао ауторска права за његово извођење. И, коначно, дочекао!

KOMENTARIОставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u