Филхармоничари свирају Дизнијеву фантазију на отвореном

Филхармоничари свирају Дизнијеву фантазију на отвореном

20 априла 2019

Чувену Дизнијеву фантазију уживо изводи Београдска филхармонија заједно са шефом-диригентом Габријелом Фелцом на великом концерту на отвореном који ће се одржати 23. јуна, најавили су из БФ.

Први пут у региону, на традиционалном филхармонијском пикнику на Ушћу, публика ће уживати у најлепшем анимираном спектаклу свих времена уз чувене нумере класичне музике које ће оркестар уживо изводити испод великог екрана.

Београдска филхармонија добила је право да прикаже и изведе ову сензационалну продукцију – висококвалитетну пројекцију високе дефиниције, која представља компилацију оригиналног филма Волта Дизнија из 1940. године „Фантазија“ и филма „Фантазија 2000“, званично никада приказаног на нашим просторима.

Тако ће апсолутно све генерације имати јединствену прилику да уживају у споју традиционалне и компјутерске анимације.

Поред чувених сцена тријумфалног Дизнијевог класика као што су „Чаробњаков ученик“ са Микијем Маусом или легендарног плеса нојева, нилских коња, слонова и крокодила, видећемо нове секвенце из обновљеног ремек дела и то премијерно на филхармонијском концерту.

На првом концерту на отвореном Београдска филхармонија је окупила 25 000 људи на музичком пикнику 2017. године, а наредне је око 40 000 људи уживало у ХД Одисеји слушајући класичну музику на ливади уз снимке из свемира.

Ове године се очекује 50.000 људи из целог региона на анимираном концерту и најмасовнијем гледању цртаћа на овим просторима.

KOMENTARIЈедан коментар

  1. samostalan says:

    Sta bi mi bez Diznija i Gabrijela, pocrkali bi.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u