Фолксваген ће до 2030. понудити електричне или хибридне верзије свих својих модела | INTERMAGAZIN

Folksvagen će do 2030. ponuditi električne ili hibridne verzije svih svojih modela

13 septembra 2017

NEMAČKI proizvođač automobila Folksvagen saopštio je da će do 2030. godine ponuditi električne verzije svih svojih 300 modela vozila.

Kompanija koju dve godine potresa skandal sa softverom koji je varao testove izduvnih gasova vozila s dizel motorima, ponudiće električne ili hibridne verzije za svaki model svojih 12 marki Audi, Porše, Škoda, Seat i drugih, u šta će investirati 20 milijardi evra, izjavio je direktor Matijas Miler.

„To je naša obaveza da do 2030. godine elektrifikujemo sva naša vozila. Mislim da smo na dobrom putu, na putu napretka“, rekao je Miler u izjavi Frans presu uoči otvaranja Sajma automobila u Frankfurtu.

Ali, taj nemački auto-džin ne proizvodi sam baterije za automobile, već će ih naručivati od snabdevača što će ga do 2030. godine koštati čak 50 milijardi evra.

Folksvagen će do 2025. godine ponuditi 80 novih električnih automobila, odnosno 50 sa 100 odsto električnim pogonom, a 30 s kombinovanim, hibridnim.

Ali, VW za sada neće odustati od motora sa unutrašnjim sagorevanjem. „Smatram da će još dugo u čitavom svetu motori sa unutrašnjim sagorevanjem koegzistirati sa električnim“ rekao je Miler za AFP.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *